Recepti

Recepti z Ramo: Zdrav obrok

Mami blogerke smo vedno znova na lovu za dobrimi, preprostimi družinskimi recepti, ki jih dodajamo na svoj jedilnik. Tokrat smo sprejele izziv znamke Rama, ki jo bomo uporabile pri petih vrstah receptov, od namazov do sladic. Vse recepte bomo seveda delile z vami, hkrati pa vas na družbenih omrežjih vsak teden v mesecu novembru razveseljevale z mini nagradami.

Izzivov se bomo lotili:

Danijela Čutura Sluga, Mami na off
Nina Držaj, Z ljubeznijo, Mama.
Jure Marolt, Ljubki nesmisel
Anja Oman, Mamina maza
Vita Starman, Mama kuha

PRVI IZZIV: ZDRAV OBROK

Mami na off je prva postavljala izziv in izbrala si je izziv zdrav recept z Ramo butter. Ostale 4 je povabila k sodelovanju in nastali so naslednji 4 recepti:

MASLENI KORENČKI Z MEDOM (Mamina maza)

Potrebuješ:
Korenje (5 večjih)
2 žlici Rame butter
1 žlico medu
2 stroka česna
Ščep soli

Priprava:
1. Korenje olupiš in narežeš
2. V kozici stopiš Ramo butter in dodaš 3 narezane stroke česna, skupaj pokuhaš nekaj minut na nizki temperaturi
3. Odstaviš, ohladiš in dodaš med
4. Omako zmešaš s korenjem, soliš in postaviš v pečico na 220 stopinj za 20-25 minut oz. dokler se korenje ne popeče
5. Posuješ s peteršiljom in uživaš ? POZOR! Zmanjka hitro 😉

 

Anji lahko slediš tukaj: https://www.instagram.com/anja_oman/

PROSENA KAŠA S SUHIMI BRUSNICAMI (Mama kuha)

Potrebuješ: 
4 žlice prosene kaše
pest suhih brusnic (ali rozin)
cimet
1 žlica Rame z maslom

Priprava: 
V cca 500ml mleka, ki smo mu dodali ščep soli zakuhamo 4 žlice prosene kaše (prej jo speremo z vodo na cedilu) in pest suhih brusnic (lahko tudi rozine). Na zmernem ognju kuhamo nekje 20 minut, vmes premešamo. Ko je kuhana, jo začinimo s cimetom in vmešamo žlico Rame z maslom, ki jed naredi bolj kremasto in svileno. Postrežemo toplo! Dober tek. ?‍?

 

Viti lahko slediš tukaj: https://www.instagram.com/mamakuha/ 

MASLENA RIŽOTA (Ljubki nesmisel)

Potrebuješ: 
– skodelica riža
– 1 rezina Ramabutter
– dva korenja
– pol čajota bučke
– pol konzerve graha
– nekaj kosov babičine pečene račke

Priprava: 
V slani vodi pokuhamo riž na al dente način. V ponvi stopimo maslo in popražimo nasekljano zelenjavo. Dodamo riž in malo vode ter vse skupaj na zmernem ognju dušimo deset minut, dokler se riž in zelenjava ne zmehčata. Po želji še solimo in začinimo. To rižoto lahko postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo mesu. ?

 

Juretu lahko slediš tukaj: https://www.instagram.com/jure.marolt/

MASLENA ZELENJAVA IZ PEČICE (Z ljubeznijo, Mama.)

Potrebuješ: 
zelenjava po želji
Rama butter

Priprava: 
1. Narežeš zelenjavo, ki jo želiš speči (korenček, buča, krompir – na tanko!).
2. Dodaš začimbe (jaz sem dodala sol, poper in rožmarin) ter Rama margarino z maslom.
3. Pečeš približno 40 min v pečici na 180 stopinj.
4. Narežeš zelenjavo, ki se peče manj časa (npr. bučka in brstični ohrovt) in jo dodaš kasneje. Lahko dodaš še tudi malo Rame in ne pozabi vsega vsake toliko premešati.
5. Postrezi kot prilogo. Jaz sem zraven pripravila mesne polpete, ki sem jih tudi spekla na Rama margarini z maslom in bili so odlični.

 

Nini lahko slediš tukaj: https://www.instagram.com/zljubeznijomama/

DOBER TEK! 

Na našem Facebooku lahko sodeluješ v nagradni igri (pravila in pogoji tukaj).

Objava je nastala v sodelovanju z Rama Slovenija. 

 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja