Naj družinska destinacija

Terme Tuhelj so odlična izbira za družinske poletne počitnice!

Po štirih morskih destinacijah, smo za junijsko Naj družinsko destinacijo razmišljale o termah. Terme Tuhelj, z največjim termalnim vodnim parkom na Hrvaškem, so že nekaj let zelo priljubljene med Slovenci. Odločile smo se, da preverimo, kako je pri njih.

Cterme Tuhelj sta obiskali dve družini Mami blogerk: Blaž, Tjaša in dojenček Kris, ki ustvarjajo blog Midvakuhava.si in Anja, Uroš, Nina in Ian, ki ustvarjajo blog Maminamaza.si. Želeli so preveriti, kakšne so Terme Tuhelj za najmlajše, mlajše in malo večje otroke. Vse izkušnje so live delili že v zgodbah na Instagramu, Terme Tuhelj za počitnice z otroki pa priporočajo vsem, ki obožujejo bazene, vodne atrakcije in veliko animacije za otroke. 

NASTANITEV

HOTEL WELL

Mi smo spali v Hotelu Well, v Premium družinski sobi, ki je bila zelooo prostorna, z balkonom in razgledom na bazene. Otroka sta spala na raztegljivem kavču, obe sobi pa povezuje dolga kopalnica, v kateri sta tako kad kot tuš.

Soba je udobna, mi smo v njej odlično spali. Zatemni se lahko z zavesami in polkni. Omare so velike, z ogromno prostora, na TV lahko gledaš tudi slovenske programe.

Ob prihodu nas je razveselilo darilce – čokolada in puzzle.

All inclusive light (tudi na bazenu)

V ponudbi so vključeni vsi obroki in pijača (sok, vino ali pivo). Nam je bila hrana všeč. Ne bi je posebej ne pohvalili, ne pograjali. Zanimiva sta sobotna večerja in nedeljski zajtrk z zagorskimi specialitetami. Obroki so samopostrežni, izbire je dovolj.

Všeč nam je, da lahko v restavracijo prideš naravnost iz bazena, saj nam je to prihranilo nepotrebne poti do sobe in nazaj. Kosilo lahko poješ kar zunaj, kar pomeni, da se otrokom ni treba niti preobleči iz kopalk.

Poglejte ponudbe za vse sobe v poletnih terminih TUKAJ. 

GLAMPING VILLAGE TERME TUHELJ

Pogledali smo si tudi Glamping Village Terme Tuhelj, ki nas je navdušil! Čudovite hiške, okolica, ponudba, atmosfera!

Hiške so čudovite, prostorne, nove, z velikimi terasami in pogledom na bazene. Znotraj glamping vasi se nahajata čudovit Wellness bazen z vodnimi masažami in otroški bazen z vodnimi atrakcijami. Na voljo je tudi prostor za žar, za dodatno sprostitev pa tudi Glamping Wellness.

Znotraj glampinga so na voljo: 

Hiška Vita Loft je luksuzna mobilna hiška z dvema spalnicama in dodatnim ležiščem za otroka (raztegljiv kavč) ter kopalnico in straniščem. V hiški lahko bivajo 4 osebe. Hiška modernega stila, s svetlimi sobami s panoramskim oknom, vsebuje tudi kakovostno kuhinjo, pomivalni stroj, mikrovalovno pečico, 2 televizorja, talno gretje in sušilnik brisač.

Hiška Vita Family je luksuzna mobilna hiška za 6 oseb s 3 ločenimi sobami, kopalnico, straniščem in shrambo. Kuhinja vsebuje visoko kakovostno opremo (hladilnik, mikrovalovna pečica, pomivalni stroj …), dnevna soba pa ima TV in sedežno garnituro. Dostop do terase je možen neposredno iz dnevne sobe.

Hiška Vita Couple je idealna za 2 osebi. Hiška ima tudi dodatni spalni prostor za otroka (raztegljiv kavč), majhno čajno kuhinjo z umivalnikom, majhnim hladilnikom, mikrovalovno pečico in televizorjem.

Poglejte ponudbo za glamping TUKAJ! 

VODNI PLANET

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 

NOTRANJI DEL

V petek smo zaradi hladnejšega vremena največ časa preživeli na notranjih bazenih. Na notranjem delu lahko zaplavate v olimpijskem bazenu, se spustite po zaprtem toboganu Black Hole, uživate v terapevtskem bazenu ali v wellness bazenu s privlačnimi vodnimi učinki – 2 jacuzzija, slapovi, podvodne masaže, vodne in zračne masaže, gejzirji.  

Otroci bodo lahko uživali v otroškem bazenu Vodni svet, ki je se sestavljen iz adrenalinskih, barvnih, veselih in igrivih toboganov s številnimi škropilniki in vodnimi igračami (za otroke od 3 do 10 let).

ZUNANJI DEL

V soboto in nedeljo smo vsi prišli na svoj račun, saj smo oba dneva preživeli na zunanjem delu Vodnega planeta.

Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo.

Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

 

SVET SAVN

Zelo poseben je tudi wellness, ki je prirejen tako, da lahko v njem uživajo tudi otroci! Največji center savn na Hrvaškem ponuja edinstvene programe ter otroške in družinske savne pod strokovnim vodstvom. Posebej določeni termini za družine so bili idealni, da je naša devetletnica prvič preizkusila savne. Privoščila si je tudi otroško manikuro.

Svet savn vključuje: bionsko savnanje s kristali, kromoterapijo in savne v štirih finskih savnah, panoramske savne, savne v blatnih, slanih in dvojnih parnih savnah. Pričakujte tudi številne podrobnosti, kot so ledena jama, kneipp steza, jacuzzi, hladni bazen, Laconium, wellness bar, nudistična terasa za sončenje in počitek.

ZA OTROKE

Navdušeni smo bili nad veliko igralnico! Posebej nas je navdušil razpon igral, ki je primeren tako za najmlajše kot tiste malo večje. Na sredi igralnice je velik tobogan, okoli pa plezalna stena, velike blazine in kup idej za kreativno gibalno igro. Veliko animacije v obliki zabavnih vodnih iger je tudi na bazenu. Na voljo pa je celo individualni varstvo za otroke.

Terme Tuhelj so primerne za dojenčke, saj povsod brez problema prideš z vozičkom. Veliko je previjalnic, ena tudi na samem bazenu, Tudi pri obrokih imajo poseben kotiček za otroke.

Ob lokalih in ob bazenu so igrala in velik trampolin. V soboto popoldan smo igrali (brezplačen) mini golf. Hotel nudi tudi izposojo elektirčnih koles (tudi za večje otroke in s stolčki za manjše), za raziskovanje čudovitega Hrvaškega Zagorja.

NAŠA OCENA in KOMU PRIPOROČAMO TERME TUHELJ?

Z odlično oceno ocenjujemo prostorne sobe, čudovit glamping, veliko in zabavno igralnico, atraktivne zunanje bazene in zanimivo ponudbo za otroke v Wellness centru. Všeč nam je dostopnost z vozičkom, veliko sence, vhod v hotelsko jedilnico z bazena in animacija. Če bi morali izpostaviti eno slabost, bi ta bila, da bi bili notranji bazeni lahko svetlejši in za odtenek toplejši.

Terme Tuhelj priporočamo družinam, ki obožujejo vodo, zabavne vodne atrakcije in življenje ob bazenu. Starši se lahko ob vsej zabavi za otroke nadejajo tudi nekaj počitka, za tiste še bolj aktivne pa priporočamo, da izkoristijo izposojo električnih koles in raziščejo čudovito Hrvaško Zagorje.

 

POSEBNA PONUDBA + Nekdo od sledilcev bo dopustoval v Termah Tuhelj brezplačno!

Spremljajte projekt in posebno ponudbo
Naj družinska destinacija TUKAJ.

Posebno ponudbo za Terme Tuhelj za vse namestitve najdete TUKAJ!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja