Naj družinska destinacija

Adventni Zagreb z otroki

Adventni čas je odlična priložnost tudi za dnevne izlete do naših sosed, ki se ponašajo s čudovitimi prazničnimi sejmi. Po enem najlepših slovi tudi prestolnica Hrvaške. Zagreb je decembra čudovito okrašen, ponuja veliko dogajanja in nam je hkrati najbližje, zato smo se odločili, da se podamo v Adventni Zagreb z otroki!

Avtobus, tramvaj in sprehod po središču Zagreba z vodičem

Kaj je lepšega od tega, da te prav nič ne skrbi, kako bo potekala vožnja, da se lahko med njo popolnoma posvetiš otroku in še nimaš nobenih skrbi glede parkiranja? Nič! Odločili smo se, da na izlet odidemo kar organizirano, z avtobusom. Odhod iz Ljubljane, ob 8h zjutraj, mirna vožnja in prihod v Zagreb so minili kot bi mignil. Prednost organizirane vožnje je poleg udobja tudi ta, da imaš  s seboj vodiča, ki pot napolni z zanimivimi dejstvi in zgodbicami iz destinacije, ki jo obiskuješ.

Že med vožnjo po Zagrebu sta otroka najprej opazila tramvaje. Še preden smo se lotili okrašene prestolnice, pa smo z vodičem naredili skoraj dvourni izlet po mestu, da smo ga bolje spoznali. Ves ta čas bi lahko imeli prosto, zato smo zadevo vzeli tako: Če jima bo zanimivo, ostanemo, če jima ne bo, gremo po svoje. No, brez problema sta v ogledu uživala do konca. Skupino smo zapustili zadnjih 15 minut, ker smo se ustavili za fotkanje na vrhu Zagreba.

Bogato okrašeni deli mesta, ki pričarajo pravo pravljico

Zagreb je okrašen bogato in okusno. Različni deli mesta se pretvorijo v različne tematske sklope. Vsepovsod so stojnice s hrano, pijačo in različnimi izdelki, okrasitev pa se prepleta od preprostih lučk, do Hrestačev, od skrbno pripravljenih scen za fotografiranje, do čudovito okrašenih mestnih izložb.

Z vmesnim postankom za kosilo, smo imeli ravno prav časa za ogled vseh delov. Čas je mineval tako hitro! Začeli smo na glavni železniški postaji in se skozi čudovito okrašen park sprehodili do trga bana Jelačiča. Trg je bogato okrašen, okoli in okoli je veliko stojnic, trgovinic in restavracij. Trg smo si vzeli za nekakšno glavno točko, h kateri smo se vračali in vračali.

Na Grič po fotke

Od trga smo se povzpeli do cerkve Sv. Marka, mimo še nekaj stojnic in okraskov, in k stolpu Lotrščak, kjer je poleg prekrasnega razgleda na mesto tudi ogromno možnosti za začutiti praznično vzdušje. Poleg stojnic s hrano in pijačo, je tu ogromno lučk in več zelo zanimivih scen za fotkanje.

Po kar nekaj časa, ki smo si ga vzeli za fotografiranje na najrazličnejših scenah, smo se spustili nazaj proti trgu in poiskali tunel Grič, v katerem se skriva posebno doživetje. Zanimivo okrašen srednji del tunela in mistična glasba, polepšata dolg tunel, ki povezuje vzhod in zahod mesta pod Gričem.

Čudoviti detajli posameznih trgovin

Težko je zajeti čisto vse, kar Zagreb ponuja v prazničnem času. Zdi se, kot da se je celo mesto odločilo, da sodeluje pri cilju očarati vse decembrske obiskovalce. In deluje. Zares je lepo na vsakem koraku.

Večerni sprehod

Cel dan je bilo lepo, ampak, ko je padla noč, je mesto dobilo tisto piko na i. Počasen sprehod mimo parka in drsališča, nazaj do glavne železniške postaje in brezskrbna vožnja nazaj proti domu, s prijaznim voznikom in simpatičnim ter skrbnim vodičem, so naš izlet popolno zaokrožili. Zares je bilo lepo in Megabon ter MM turist sta presegla vsa naša pričakovanja!

Izlet priporočamo vsem družinam, ki rade raziskujejo mesta in si želijo posebne izkušnje v praznično okrašeni prestolnici.

Na tak adventni izlet lahko z Megabonom odidete tudi vi!!! Preverite TUKAJ!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja