Recepti

Se še spomniš vonja po Poli na šolskem avtobusu?

Itak, da smo nori na Poli. Na Poli nas vežejo spomini iz otroštva, tisti nepozabni. Na primer vonj po sendviču s Poli salamo na šolskem avtobusu, ali pa odločnost ome, ki nam je za zajtrk spekla pohano Poli. Mogoče tudi tek s Poli v trgovini do nakupovalnega vozička, da je mama ne bi pozabila kupiti in seveda absolutni zmagovalec sendvičev: Poli, majoneza, sir in kumarice.

Ko smo se Mami blogerke in blogerji med sabo pogovarjali o spominih na Poli, se je ustvarila čudovita nostalgična atmosfera. “To pa so bili lepi časi.” Soglasno smo se strinjali, da želimo našim otrokom pričarati točno take trenutke, a seveda prilagojene na sodobni čas. In seveda se je prilagodila tudi Poli. Preizkusili smo novo linijo Poli kids. Šunka, piščančje prsi, hrenovke in pašteta so navdušili naše otroke (kjer je za njih še kaj ostalo).

“Ko pomislim na Poli, vedno pomislim na šport.” – Jure Marolt, Ljubki nesmisel

Jure se je spomnil na sendviče, ki jih je prinesel s sabo na košarkaško igrišče. Ljubezen do športa (in hrane) sedaj prenaša na svoje tri navihančke.

“Poli me spomne na poletno vožnjo do morja” – Vita Starman, Mama kuha

Vita se spominja sendvičev, ki jih je mama pripravila za dolgo vožnjo do morja. Postanek in sendviči, to so spomini! Vita je enak trenutek letos pričarala svoji Emi in prijatelju Valu. Iz generacije v generacijo.

“Pohana Poli pri moji omi.” Nina Držaj, Z ljubeznijo, Mama.

Ptujčanki Nini so se v spominu zrisale slike jedilnice pri omi, ki je pripravljala pohano Poli. Recept, ki se je razširil po vsej Sloveniji in navduševal mlade in stare. Nina se mora za recept še pozanimati, do takrat pa pri svojih treh otrocih prisega na pašteto s kumaricami.

“Poli in Nutella, to morate poizkusiti!” Sabina Jeršin, Zmedena mami

Najbolj nenavadna kombinacija od vseh je prišla na misel Sabini, ki pravi, da že od nekdaj je Poli z Nutello. Prisega, da moramo vsi to poizkustiti. Mi se še opogumljamo.

“Poli me spomne na vonj, ki se je v trenutku, ko je nekdo odprl nahrbtnik, razširil po šolskem avtobusu.” Laura Mercina Rak, Arhimama

Laura je vsem priklicala v spomin značilen vonj, ki se je širil po šolskih avtobusih na poti na različne izlete in šole v naravi. Tega danes več ni, saj otroci na šolske izlete jemljejo žitne ploščice in ostale bolj trendi prigrizke. Je pa Laura priznala, da redno skrbi zato, da otroka spoznavata Poli in da se ji tudi sama ne more upreti. Sploh sedaj, v tretji nosečnosti.

“Poli je za druženje ob kraljevskem zajtrku.” Maja Slapšak

Spomini na Poli vedno vključujejo ljudi in druženje. Maja je zato svoji hčerki in novi liniji Poli kids v čast, pripravila kraljevski zajtrk. Rožice v vazi ne smejo manjkati. Hčerka je bila navdušena.

“Klasika je klasika.” Tanja Nakov, Na maminem planetu

Tanjo Poli spomne na klasiko: kajzarica, majoneza, sir, Poli in kumarice. To je zmagovalna kombinacija in vsi se strinjamo. A se je ob novi Poli kids liniji opogumila in pripravila recept za sodobno verzijo popolnega Poli sendviča. Recept najdete na sliki.

Otroštvo naj bo polno nepozabnih trenutkov

Ob obujanju spominov ob znamki, ki je del našega otroštva, smo se soglasno strinjali, da je danes ob zasičenosti znamk in hrane in sploh vsega, težko spet pričarati te pomembne trenutke. Ta vonj, ta občutek, ta moment druženja ob nečem, ki na prvi pogled ni nič posebnega, a nosi v sebi ogromno. Naj živi Poli! Naj živijo taki spomini!

P.S. Na Štajerskem otroci komaj čakajo, da se pridružijo generacijam oboževalcev Poli kids:

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja