Naj družinska destinacija

PRIPOROČAMO: Crvena Luka je pravi raj na Zemlji! #najdruzinskadestinacija

Med iskanjem Naj družinske destinacije 2022 smo razmišljale, da moramo tudi v Dalmacijo. Dalmacija je drugačna od Istre. Je manj polna, bolj neokrnjena, mirna in polna presenečenj. Za Naj družinsko destinacijo meseca maja smo tako, skupaj z Megabonom, izbrale Crveno Luko. Pričakovali smo ogromno, dobili še več.

Crveno Luko sta obiskali dve družini Mami blogerk: Blaž, Tjaša in dojenček Kris, ki ustvarjajo blog Midvakuhava.si in Anja, Uroš, Nina in Ian, ki ustvarjajo blog Maminamaza.si. Želeli so preveriti, kakšna je Crvena Luka za najmlajše, mlajše in malo večje otroke. Vse izkušnje so live delili že v zgodbah na Instagramu, Crveno Luko za morje z otroki pa priporočajo vsem, ki jim veliko pomenijo čista in plitva voda, veliko živali, ogromno naravne sence in rajska atmosfera.

CRVENA LUKA: KJE SPATI?

Crvena Luka je zaprt resort, kar pomeni, da zunanji gostje vanjo nimajo vstopa ne po plaži, ne mimo recepcije. Crvena Luka tako ponuja varno in prijetno izkušnjo znotraj hotelskih sob in različno velikih apartmajev. Mi smo preizkusili njihovo hotelsko sobo in njhov družinski apartma Viola. Znotraj resorta so tudi Wellness z notranjim bazenom, samopostrežna restavracija, igrišče, dve dodatni restavraciji, beach bar, mimi golf in teniška igrišča.

Mi še nikjer nismo bili tako zelo navdušeni nad namestitvijo! Vse je novo, čisto, sodobno opremljeno in prostorno! Ker resort stoji v naravnem parku, vse stavbe obdaja čudovita narava. Veliko je naravne sence, čisto vse, od plaže do restavracije, pa je oddaljeno manj kot minutko.

Hotelska soba

Hotelska soba se nahaja v poslopju nad glavno plažo in nudi velike, svetle sobe z balkonom. Brezplačno lahko v sobah koristite otroško posteljico. Natančno predstavitev sobe lahko pogledate na našem Instagramu. Od samopostrežne restavracije je oddaljena manj kot 100 metrov, vse sobe so dostopne z vozičkom. Soba sprejme 2 odrasli osebi in 1 otroka do 5,99 let oz. lahko tudi višja starost ob doplačilu 20€ na noč.

Družinski apartma Viola

Družinski apartma Viola sprejme 6 oseb (4 odrasle in 2 otroka do 12 let). Ima 2 spalnici z zakonskima posteljama in raztegljiv kavč. Mi smo ga izkoristili tako, da smo na vikend dopust vzeli tudi našo babico. Apartma je idealna izbira za štiričlansko družino in stara starša ali za dve tričlanski družini.

Apartma ima tudi jedilno mizo, polno opremljeno kuhinjo, dve kopalnici, pralni in pomivalni stroj ter veliko teraso. Posebej navdušeni smo bili nad velikim hladilnikom in vsemi stroji ter nad ruletami, ki se avtomatično spustijo in dvignejo (vključno s tistimi na terasi). Apartma je prostoren in svetel. Vsi apartmaji so tik ob morju, med morjem in njimi je le otroško igrišče in borov gozdiček. V apartmaje v prvem nadstropju pelje dvigalo.

Za ponudbo, cene in več informacij, se obrnite na Megabon, TUKAJ.

CRVENA LUKA: PLAŽA

Plaža v Crveni Luki je zasebna, na delih peščena, na delih betonska, z ogromno naravne sence in brezplačnimi ležalniki. Ležalnikov je dovolj za vse goste, pravtako je plaža zelo dolga, z več manjšimi zalivčki, kar ponuja dovolj prostora za vsakogar. Peščena plaža deluje kot velik peskovnik, zato boste brez problema na plaži preživeli več ur, ne da bi se otroci začeli dolgočasiti.

Voda je plitka vse do konca zaliva, kar je idealno za majhne otroke in njihove starše, ki lahko v miru preživijo nekaj časa na ležalniku, s pogledom na svoje otroke v vodi. Po tleh je mivka, morje je čisto in polno ribic ter rakovic. Plažo obdaja borov gozdiček, zato je ogromno sence. Na glavni plaži je velik beach bar, kjer si lahko privoščite kavo, koktejl ali sladoled.

Posebej bi izpostavili velikost plaže, ogromno sence, mivko in odlične ležalnike.

CRVENA LUKA: HRANA

Paketi v Crveni Luki vključujejo polpenzion, kar pomeni samopostrežen zajtrk in večerjo. Hrana je raznolika, sveža in okusno pripravljena. Jedli smo veliko sadja, zelenjave, solate, mesa, testenin in morskih jedi. Najbolj všeč so nam bile okusne predjedi in zajtrk. Odlično je tudi lokalno belo vino, ki ga strežejo kot odprto hišno.

Mizo si lahko izbereš tudi na veliki terasi s pogledom na morje. Mi smo to opcijo z veseljem koristili. Na tem mestu bi izpostavili tudi izjemno prijazno osebje v jedilnici. Tako lepe izkušnje s prijaznostjo še nismo imeli nikjer drugje do sedaj.

Za kosilo smo, če smo ostali v resortu, izkoristili kar njihovo italijansko restavracijo, kjer strežejo izvrstne pice.

CRVENA LUKA: BAZEN, MINI GOLF, BEACH BAR in ANIMACIJA

Infinity bazen

Največ odzivov smo že na Instagramu dobili na tale neskončen bazen. Res je čudovit, ob njem so ležalniki. Voda v bazenu je malo globlja, kar je Nina z veseljem izkoristila za skok v vodo. Blaž in Tjaša sta si ob bazenu privoščila koktejl. Vsi pa smo ga izkoristili za fotke za na Instagram. Sicer pa ob bazenu nismo preživeli veliko časa, saj smo bolj za morje.

Poleg zunanjega bazena je na voljo tudi notranji bazen. Gostje pa lahko obiščejo tudi savne. Uroš je savne obiskal in bil navdušen, ker pa je moški, več informacij nimamo 🙂

Za ponudbo, cene in več informacij, se obrnite na Megabon, TUKAJ.

Animacija na plaži

Animacija je potekala ob plažnem lokalu, kar nam je zelo ustrezalo. Potekala je 2x na dan, kar je spet bilo idealno, da smo v miru spili kavo in brali knjige. Animacija je bila sicer še precej skromna, a je animatorka otroke zaposlila zelo uspešno in komaj so čakali popoldan, ko se bodo spet podružili.

Nam je bila lokacija vrhunska, saj so bili zunaj, v naravni senci, na plaži.

Igrišča in šport

Navdušilo nas je tudi otroško igrišče, ki stoji med plažo in apartmaji. Ian je tu preživel kar nekaj svojega časa. Povedali so nam, da gradijo še eno igrišče, tik ob lokalu na plaži. Luštkano, pisano in polno zabavnih igral.

Eno popoldne smo se odločili igrati Mini golf. Igrišče stoji v zavetju dreves, žal pa še ni bilo urejeno, saj se je resort komaj odprl, kar je pomenilo, da so žogice letele malo po svoje. Vseeno smo se imeli zelo lepo.

ZA OTROKE IN ODRASLE: FUNPARK BIOGRAD

Ob najemu apartmaja so nam pripadale tudi vstopnice za Funpark Biograd. Priznamo, da niti slučajno nismo pričakovali velikosti ali kvalitete zabave v njem.

Funpark Biograd je upravičeno dobil naziv “hrvaški Gardaland”.  Sicer res, da je malo manjši, ampak ponuja vse glavne atrakcije; Hišo strahov (res je zelo strašna, ne vozite notri otrok pod 12 let!), vlakec smrti, vodni vlakec, vrtljive skodelice, tematske vlakce (dinozavri), vodne čolničke, veliko panoramsko kolo, ipd.

V parku je tudi nekaj lokalčkov, kjer se lahko osvežite in ohladite s sladoledom. Ne manjka pa niti spretnostnih iger, kjer si lahko priigrate igrače.

Super izkušnja! Priporočamo obisk!

Za ponudbo, cene in več informacij, se obrnite na Megabon, TUKAJ.

KAM V OKOLICI: BIOGRAD NA MORU

V okolici Crvene Luke je več naravnih parkov – NP Kornati, NP Krka, NP Paklenica, PN Velebit, PN Vransko jezero …, najbližje večje mesto pa je Biograd na Moru, ki smo ga obiskali tudi mi.

Mestece je pisano, pravljično, z bogato ponudbo restavracij, trgovinic in storitev kot je na primer polpodmornica. Naš obisk je bil kratek, ker je bilo noro vroče, a kar smo si ogledali, je bilo zelo lepo. Ustavili smo se tudi v trgovini, da smo lahko izkoristili apartmajski hladilnik ;).

KAM V OKOLICI: ZADAR

Za kosilo drugega dne smo si izbrali Zadar. Veliko mesto, polno zgodovine in kulture, nudi ogromno odličnih restavracij, hkrati pa je dom edinstvenih morskih orgel. Je odlična izhodiščna točka za otoke v bližini, v poletnem času pa se tu veliko dogaja. Ian je bil navdušen nad velikim igriščem in nad mnogimi stojnicami, kjer prodajajo bleščeče igračke 😉

Priporočamo restavracijo Bruschetta, kjer smo zares odlično jedli. Cene so temu primerne.

NAŠA OCENA

Crvena Luka Resort je absolutno destinacija, ki bi jo priporočali vsem, ki si želite doživeti najlepše kar ima Dalmacija ponuditi. Najlažje bi jo opisali kot “raj na Zemlji”, saj je z besedami težko zajeti vso lepoto narave, morja, objektov, ponudbe in prijaznosti, ki si je deležen kot gost.

Priporočamo tako zelo zahtevnim gostom, kot tistim, ki jim največ pomenita mir in narava. V Crveni Luki se boste prebujali ob ptičjem petju, dneve preživljali pod borovcem, se namakali v topli vodi, polni ribic in si močno močno odpočili od vsakdanjega življenja. Otroci bodo lahko varno raziskovali morsko plažo in življenje v morju. Ne bo vas skrbelo, da bi se izgubili v gneči ali zakorakali v globoko vodo. Med sprehodom, kavico ali počitkom, vas bo objel občutek miru, lepote, spokojnosti in hvaležnosti, da ste del tega sveta. Vračali se boste znova in znova.

Za ponudbo, cene in več informacij, se obrnite na Megabon, TUKAJ.

Več utrinkov našega bivanja v Hotelu Malin si lahko ogledate TUKAJ.

Za ponudbo, cene in več informacij, se obrnite na Megabon, TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja