Naj družinska destinacija

Kam na morje z otroki? V Maslinica resort!

Ko iščemo najboljše destinacije za morje z otroki, upoštevamo vse dejavnike, ki nam dopust karseda olajšajo. Danes to pomeni kup animacije, igralnic in dogajanja. Ampak včasih je tisto, kar v resnici potrebujemo, čisto nekaj drugega.

Naša druga Naj družinska destinacija 2022 je bila Maslinica resort pri rabcu. V primerjavi s prvo, ki je bila Family hotel Lišanj, je Maslinica veliko bolj mirna, veliko bolj morska in veliko bolj odprta. Priporočamo jo tistim, ki jim je bolj od animacije pomembno morje, sprehod do stojnic s sladoledom, lepa plaža, plitka voda in dobra istrska hrana.

Maslinica resort sestavljajo 4 hoteli, kamp, mobilne hiške, bazeni, tenis igrišča, mini golf, plaža in veliko morja.

KJE SPATI?

Hoteli z velikimi terasami s pogledom na morje

Maslinica resort sestavljajo 3 hoteli, kamp, mobilne hiške, bazeni, tenis igrišča, mini golf, plaža in veliko morja. Mi smo spali v hotelu Hedera, ki je bil edini odprt v času našega bivanja, čez sezono pa so odprti vsi hoteli. Mimoza je najbližji morju in ima največ animacije za otroke.

Naša soba je bila prostorna (ena zakonska postelja in en raztegnjen kavč). Posebej navdušeni pa smo bili nad veliko teraso s pogledom na morje. Več o hotelu, sobah, ceni, … preberite TUKAJ.

Kamp Oliva

Poleg hotelov je na voljo tudi čudovit kamp, tik ob morju, v nasadu oljk. Veliko sence in prava istrska klima sta tisto, kar kamp postavlja v sam vrh kampov za preživljanje počitnic z otroki. V neposredni bližini so na voljo igrišča, tobogani in restavracije. Le streljaj pa je kamp oddaljen tudi od prodnate plaže.

KAJ POČETI?

Plaža in morje

Maslinica resort je prostor kjer vam ne more zmanjkati idej za različne morske aktivnosti. Plaža je čudovita, prodnata, voda plitka, super primerna za otroke. Poleti na plaži postavijo ležalnike in senčnike, če se odpravite peš mimo restavracije, proti gozdičku, pa najdete čudovito plažo in senco, ki je celo med najvišjo sezono baje precej osamljena.

Plaža pri resortu je velika, dolga in široka, voda pa plitka kar nekaj metrov od obale.

Notranji bazen

Notranji bazen v hotelu Hedera je majhen, a lep in topel. Poleti sicer pridejo bolj v poštev zunanji in morje, ampak v primeru slabega vremena ali obiska pred oz. po sezoni, pa je odlična alternativa.

Animacija

Vsako soboto dopoldan ter ob petkih in sobotah zvečer, pride v jedilnico po otroke ena maskota. Pri nas je bil to, na Ianovo veliko veselje, Marshal iz Tačk na patrulji. Zvečer jih odpelje v Mini disco, čez dan pa jih prevzame za 2 uri in skupaj ustvarjajo, plešejo, pojejo, se sprehodijo do morja, …

Starša imata tako celi dve uri zase. Jaz sem precej občutljiva glede tega, komu zaupam otroke, pa tukaj nisem niti za hip pomislila, da bi kaj šlo narobe, saj je bilo že na daleč jasno, da točno vejo, kaj delajo. Ian in Nina sta iz animacije prišla nasmejana, porisana z bleščicami in po obrazu in s kopico novih prijateljev iz hotela. Prava stara dobra mini klub animacija!

Spa

V hotelu Hedera je tudi nov SPA, kjer ponujajo več sproščujočih storitev tako za odrasle kot za otroke. Čudovit kotiček, ki si ga rezervirajte, ko bodo otroci na animaciji.

Mini golf in igrišča

Otroška igrišča in mini golf so del vsakega dopusta in seveda jih tudi v Maslinica resort ne manjka. Poleg mini golfa se lahko odločite tudi za igro tenisa, na enem izmed mnogih teniških igrišč.

V okolici je tudi več poti za kolesarjenje in pohodništvo. Resort je zelo primeren tako za manj kot bolj aktivne družine.

Čudovit sprehod do živahnega Rabca

Maslinica resort se nahaja čisto blizu Rabca (10 minut peš). Do Rabca se po čudoviti obmorski potki lahko sprehodite ali popeljete s kolesom/ poganjalčkom/ rolerji, … in se iz mirnega zaliva nemudoma preselite v vrvež obmorskega mesteca polnega raznoraznih stojnic, lokalov in restavracij.

Če se sprehodite mimo mesteca, pridete do novo urejenih prodnatih plažic, ki so nam izgledale prav sanjske.

Le nekaj minut do Labina

Do zgodovinskega Labina se lahko odpravite peš (dobri dve uri, zahtevna, a zeloooo lepa pot, ki pelje mimo slapov) ali pa z avtom. Sprehod po starem mestu je prelepa izkušnja. Sprehodili se boste po kamnitih ulicah, s pisanimi hiškami in doživeli najlepše razglede na okolico.

Za kosilo ali večerjo si nujno rezervirajte mizo v restavraciji Rumore, ki poleg čudovitih razgledov ponuja tudi vrhunsko italijansko hrano.

NAŠA OCENA

Mi bi Maslinica resort priporočali vsem, ki si želijo “old school” počitnic. Ko je dovolj mini golf, sladoled in dan poln morja in sonca. Ko se družite, pogovarjate in uživate v istrskih dobrotah.

Dovolj velik, da vam nikoli ne bo dolgčas, dovolj majhen, da ostaja pristen. Dovolj na samem, da je mirno, dovolj blizu Rabcu in Labinu, da je lahko zelo živahno. Dovolj primerno za otroke, dovolj primerno za starše. Maslinica resort ima dovolj vsega, kar potrebujete za super družinski poletni oddih.

 

Več utrinkov našega bivanja v Maslinica resort si lahko ogledate TUKAJ.

Za ponudbo in cene in več informacij, se obrnite na Megabon, TUKAJ.

Foto: Anja Oman

Anja Oman
Maminamaza.si | Spletna stran

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Anja Oman

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja