Naj družinska destinacija

Family hotel Lišanj: Popolne počitnice ob morju za vso družino

Družinski hotel. Družinski. Hotel. Tole je naša prva izkušnja s to fenomenalno pogruntavščino in moramo povedati, da smo navdušene! Si predstavljate počitnice, kjer je od prvega trenutka vse prilagojeno otrokom? Kjer si lahko starša lahko vzameta kar nekaj prostega časa, otroci pa jima niti malo ne zamerijo? Tako je v Family hotelu Lišanj! l

Družinski hotel

Že takoj na vhodu je bilo jasno, da bodo počitnice v Family hotelu Lišanj drugačne od vseh, ki smo jih bili do sedaj vajeni. Otroke sta že na vhodu pozdravili dve maskoti, razveselil pa jih je tudi velik bazen s pisanimi žogicami. Starši smo tako lahko v miru opravili check-in in se pozanimali o sobah ter dogajanju v času našega dopusta.

Prva stvar, ki smo jo poleg pisanega interierja že ob recepciji opazili, je bil sanjski pogled na morje. Visoki oboki, kavarna in velika terasa pod katero kraljuje otroško igrišče. Ko so nam pokazali še program animacije in nas povabili v vse igralnice, smo hitro ugotovili: en vikend bo premalo!

Recepcija.
Pogled skozi okna kavarne.
Zabava za otroke od prve minute naprej.

Družinske sobe

V vse sobe peljeta dve hotelski dvigali, ki jih nismo nikoli dolgo čakali. Po pisanih hodnikih, ki vsi vsebujejo tudi majhno “kuhinjico” z mikrovalovko in grelcem vode, velike ležalne vreče za odrasle in mini igrala za otroke, smo prispeli do naše standardne družinske sobe s pogledom na morje.

Niso vse sobe enako velike, ločijo se tudi glede na razgled in glede na to, ali se nahajajo v starem ali novem delu hotela. Več možnosti sob najdete na Megabonovi ponudbi (glejte spodaj pri doplačilih za večje sobe).

Dobro označene sobe, da si tudi najmlajši z lahkoto zapomnijo, kje je njihova.
Pri dvigalu je v vsakem nadstropju tudi mala kuhinjica.

Naša soba – standardna družinska (4+2)

Velika družinska prostorna soba je sestavljena iz dveh delov, ki se ločita z drsnimi vrati. V vsakem delu je ena zakonska postelja, ki ima možnost dodatne razširitve in kopalnica (ena s kadjo in ena s tušem). Balkonček je majhen, ampak skupaj z visokimi okni ponuja čudovite razglede na morje.

Postelja se lahko preprosto razširi s potegom spodnje postelje navzven. Če ne potrebujete dodatnega ležišča, pa je to odlična opcija za varnost malčka, ki spi na visoki postelji.

V vsaki sobi je tudi pisalna miza in ena manjša miza za otroke, nekatere sobe imajo magnetke na steni, ki jih otroci lahko po želji premikajo in sestavljajo različne oblike. V obeh sobah je tudi velika televizija.

V sobah je brezplačno na voljo tudi otroška posteljica za dojenčka. Dve steni sta sestavljeni iz ogledal, kar posebej zabava prav dojenčke in majhne otroke.

Polovica sobe.
Kopalnica.
Jutranje sonce.
Večerno gledanje risank.

Igralnice in animacija za vse starosti

Središče zabave se absolutno odvija v igralnicah. V hotelu skrbijo za zabavo vseh – od tistih čisto majhnih otrok do tistih večjih.

 1. Ob kavarni se nahaja velika soba s pisanimi žogicami in blazinami različnih oblik, ki jih lahko otroci postavljajo po svoje.
 2. V pritličju je igralnica, kjer poteka tudi mini klub – animacija za otroke stare 3-12 let. Otroka trenutno lahko tam pustiš dopoldan 1 uro in popoldan 1 uro.
 3. Prav tako v pritličju se nahaja multimedijska soba z videoigrami, kjer imajo 6 Play stationov in 3 igre na volan. Trenutno je za uporabo potrebna rezervacija. Ob večernih urah si jo lahko rezervirajo tudi starši.
 4. Še eno nadstropje nižje je velika soba z napihljivim toboganom in notranjim kartingom. Na kartingu imajo dve različni vrsti vozil – ena za malčke do treh let (vozi starš z daljincem, otrok samo zavija) in ena za otroke od štirih let (na pedala).
 5. Zabavni večeri: Vsak dan ob 20.00 poteka Mini disco, ob 20.30 pa kino za otroke. 
 6. Zunaj je lepo otroško igrišče, poleti pa sta na voljo tudi dva mini bazena za otroke, ki sta tik ob hotelu in en velik otroški bazen, ki stoji na plaži.

Več videov o igralnicah si lahko pogledaš TUKAJ

Opozorimo samo, da igralnica in soba s kartingom in napihljivim gradom niso popolnoma dostopni z vozičkom.

Velik bazen z žogicami.
Otroška animacija v veliki igralnici.
Igralnica za malčke.
Kartiiiiing!
Za malo večje otroke je karting na pedala.
Video game room je najbolj navdušil Nino.
Napihljiv grad je navdušil Iana.

Gugalnica za dva.
Tekanje od jutra do večera.

Bazeni in wellness

V poletnem času so na voljo trije otroški in en globoki zunanji bazen in seveda velika plaža z morjem. V zimskem času pa je na voljo en majhen globoki bazen, ki ga rezerviraš na uro in wellness prostor s savnami in jaccuzziji, ki ga pravtako rezerviraš vnaprej.

Notranji bazen je majhen, ampak zelo topel. Tako voda kot ozračje. Mi smo se v eni uri dodobra naplavali, malo pa smo pogrešali ležalnike. Dobili smo en ležalnik, kamor smo dali vse svoje stvari, in kamor se je Nina na koncu ulegla na sonček.

Na bazenu so tudi wc in tuši, moramo pa opozoriti, da dostop z vozičkom prav do samega bazena ni mogoč, zato je najbolje, da dojenčka že iz sobe kar prinesete pripravljenega na bazen.

Bazeeeen!
Uživanje na soncu.
Dva zunanja bazena za otroke in en velik za plavalce.
Takole izgleda poleti. Foto: Megabon

Hrana in pijača

Hotel družinam nudi paket All inclusive Light. To pomeni, da so v ceno všteti trije obroki (samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja),  ki potekajo v jedilnici, dodatno pa še popoldanska malica za otroke, ki jo strežejo pri recepciji. Ob treh glavnih obrokih je vključena tudi pijača iz šankomata. Za otroke sok, voda in cola, za odrasle pa tudi pivo in vino.

Jedilnica je v starem hotelu. Je velika, z visokimi okni in velikimi mizami. Sedežni red je po izbiri. Na samopostrežnih obrokih so na voljo trije otoki s hrano. En s toplo hrano in dva s hladno. Izbira je široka. Od rib, mesa, testenin, riža, zelenjave, sadja, solate, sladic, hladne predjedi, … Vsak večer je na voljo tudi sveže pripravljena pica. Definitivni vrhunec pa je bil sladoled, ki si ga otroci lahko sami obogatijo.

Za zajtrk so na voljo cmoki, gres, jajca, salame, siri, krofi, rogljički… in cel kotiček Lino izdelkov. Ob vsakem obroku je na voljo tudi otroški kotiček, ki je malce nižji in si otroci lahko hrano sami nabirajo.

Kako je z alergeni? Alergeni niso označeni, nudijo tudi hrano za alergike, a je potrebna predhodna najava!

V hotelu deluje tudi kavarna, kjer se lahko dobijo prigrizki (toast, pršut…), sladoled, topli napitki in več vrst brezalkoholnih in alkoholni pijač.

Jedilnica z velikimi okni.
Samopostrežna ponudba – hladne predjedi.
Sladoleeeed!
Samopostrežna obogatitev sladoleda.
Njam, njam, njam…
Kavica na veliki terasi s pogledom na morje.

Kako je z dojenčki?

Tjaša in Blaž sta s Krisom prav lepo uživala v družinskem hotelu Lišanj. Izpostavila sta:

 •  tepih in ogledala v sobah,
 • dostopnost z vozičkom (razen čisto spodnje nadstropje),
 • ležalnike za dojenčke v kavarni,
 • otroške stolčke v jedilnici,
 • kašice za zajtrk,
 • topel bazen,
 • previjalne mize v skupnih kopalnicah,
 • lepe poti za vozičkanje,
 • kad v sobi.

Kris je navdušeno opazoval otroke, plaval in užival v družbi svojih staršev.

Kako lepo mora biti tukaj šele poleti.
V kavarni imajo ležalničke za dojenčke.
Kris se je odlično počutil…
… in se veliko novega naučil.

Plaža in okolica

Ko smo brali vaše pripombe glede plaže, nismo pričakovali preveč in moramo povedati, da smo bili pozitivno presenečeni. Sicer res, da nismo bili v sezoni in je verjetno slika poleti tukaj povsem drugačna, ampak tokrat je bilo vse zelo čisto in plaža se nam je zdela ogromna.

Na hotelski plaži je en velik otroški bazen, okoli katerega postavijo ležalnikem da imate otroke lahko pod nadzorom, medtem ko sami uživate v poležavanju. Med hotelom in morjem je del mivkaste plaže in del betonske. Dostop do vode je na tem delu po stopničkah. A le malo levo od hotela je na voljo več velikih plaž s kamenčki.

Plaža je velika!
Otroška in globoki bazen.
Plaža tik pred hotelom.
Plaža s kamenčki takoj na levi od hotela.
Kamenčki na plaži.

Sprehod do marine Novi Vinodolski

Sobotno popoldne smo izkoristili za sprehod do mesta Novi Vinodolski in njegove marine. Pot od hotela do mesta je kratka (10 minut) in poteka po lepo urejeni poti ob morju. Brez problema se po njej odpravite na sprehod z vozičkom.

V marini je trgovina Lidl, marina, kjer si lahko z otroki pogledate čolne in barčice in veliko pravljično igrišče marinske kavarne z razgledi na mesto nad njim.

Mi smo tu preživeli eno dobro uro. Otroka sta se igrala na igrišču, mi pa smo spili še eno kavico. Predstavljamo si, da poleti tukaj veliko dogaja in da je ponudba še veliko bogatejša.

Med hotelom in marino.
Marina.
Vaaaau, čolni!
Igrišče in mesto v ozadju.
Pravljične hiške na igrišču.
Kavica v marini.

Naj družinska destinacija 2022 in ponudba Megabon

Family hotel Lišanj je zagotovo obkljukala vse točke na seznamu Naj družinske destinacije 2022. Od prvega trenutka do zadnjega, hotel zares priporočamo.

Še več videov in slik najdete na našem Instagram profilu v highlight FH Lišanj TUKAJ., na vsa vprašanja pa smo odgovorili v videu TUKAJ.

Nore ponudbe za družinske počitnice v Family hotelu Lišanj, najdete na Megabonu TUKAJ. 

Z vami smo bili družina Mamina maza.
In družina Midva kuhava.
Spremljajte nas na lovu za najboljšimi družinskimi destinacijami 2022!

SE VIDIMO NA NASLEDNJEM RAZISKOVANJU NAJ DRUŽINSKE DESTINACIJE 2022! 

Spremljajte nas na našem Instagram profilu.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja