Naj družinska destinacija IZLETI IN POTOVANJA

Čudovita narava, športne aktivnosti in zabava za vso družino: Kamp Menina

-Pretekli vikend sta dve družini Mami blogerk odkrivali še eno izmed Naj družinskih destinacij. Glede na to, da smo končno dočakali poletje, smo hotele tokrat zamenjali s kampom in tri dni preživeli v čudoviti naravi. Naš izbor je bil Kamp Menina, ki nas ni razočaral. 

Če ste tiste vrste družina, ki nikoli ne more biti pri miru, boste v Kampu Menina vsekakor prišli na svoj račun. V kampu se namreč nahaja tudi Funpark Menina, v okviru katerega ponujajo ogromno aktivnosti. Ampak začnimo lepo po vrsti …

Mi smo v kamp, ki je od Ljubljane oddaljen le eno uro vožnje, prispeli pozno popoldan. Najprej smo se namestili v mobilnih hiškah, ki sicer niso velike, a ponujajo vse udobje, ki ga potrebujete – dve sobici, kopalnico in kuhinjo z jedilnico, pred hiško pa dovolj prostora za druženje. Potem smo seveda morali takoj na igrišče, kjer so otroci uživali, starši pa smo v miru poklepetali, sledil pa je še sprehod do vode. Večerjo smo si privoščili kar v restavraciji v kampu, potem pa hitro spat, saj nas je čakal pester dan.

 

V soboto zjutraj smo se najprej odpravili na kratek sprehod okoli jezera in se pridružili jutranji jogi. Nahranili smo ribice in si ob jezeru pripravili piknik zajtrk, potem pa se je del naše odprave podal v adrenalinski park. Nina in Maj, ki sta stara šest let, sta šla na tisti del, namenjen mlajšim otrokom in po začetni tremi jima je šlo več kot odlično. Osemletna Juno je šla v družbi Uroša in Tine na »pravi« poligon in pravijo, da je bila izkušnja fantastična. 

smacap_Bright

Po okrepčilu s sladoledom smo se vsi razen najmlajših članov odpravili še na rafting na Savinjo. Uživali smo ob idilični reki, se v izkušenem spremstvu podali čez brzice in pridno veslali. Juno, ki je bila sprva malo skeptična, je na koncu odločno zatrdila: »Če ne bi šla, bi mi bilo RES žal!« 

Po raftingu smo se pridružili Anji, ki je z mlajšimi otroki tačas čofotala v kampu in gradila potičke iz mivke, zvečer pa smo pred hiško zakurili žar in očka sta nam pripravila slastno večerjo.

 

V nedeljo zjutraj smo hoteli na kak izlet, a so nas otroci prepričali, da preprosto »moramo« spet na »plažo« v kampu. Glede na to, da je bil vikend res čudovito poleten, s temperaturami okoli 30 stopinj, se nismo pustili dolgo prepričevati. Najeli smo SUP, da so otroci veslali, starši pa smo poležavali v senci in si privoščili malo počitka.

Vikend smo zaključili s kosilom v gostilni blizu kampa , potem pa smo obiskali še Mozirski gaj, ki je nedaleč stran. Ker tam že dolgo nismo bili, nisem vedela, kaj točno pričakovati, a priznam, da smo bili zelo pozitivno presenečeni. Še bolj kot samo cvetje, je zanimiv sprehod skozi park, v katerem so uredili čudovite hiške za vile, povzpeli smo se na razgledni stolp ter si ogledovali res lepo urejen park. Če boste kdaj v bližini, priporočamo ogled in smo prepričani, da ne boste razočarani.

Več o Kampu Menina si lahko preberete TUKAJ 

Tina Guček
Travel, Food and All things Good | Spletna stran

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Tina Guček

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja