Koristni nasveti in pomoč

Zimski otroški program na Vodnikovi domačiji: Nedelce 2022

Nova sezona nedeljskega otroškega programa Nedelce je tu! Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše zgodbe na najrazličnejše načine postavljamo na oder, se ob njih zabavamo in se o njih pogovarjamo. 

Zimski dogodki bodo, če bo le mogoče, potekali v živo, sicer pa na spletu kot spletno Nedelce. Najbolj sveže informacije objavljamo na Facebooku in Instagramu (Vodnikova domačija Šiška).

JANUAR

9. 1. ob 11.00 / 3+

O začaranem žabcu 

Andrej Rozman Roza nas ob humornih ilustracijah Zvonka Čoha popelje v pravljični svet žabca Žana, ki skrit ob ribniku posluša pravljico o žabjem kralju in si domišlja, da je tudi on začarani princ. Tako drugače se počuti od drugih žab v ribniku – gotovo mora biti princ. 

V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga. 

16. 1. ob 11.00 / 5+

Ana in Froga

Punčki Ani in žabi Frogi delajo družbo pes Bubu, mačkon Rene ter deževnik Krištof. Dogajajo se jim same hecne stvari, včasih pa se tudi malo sporečejo, a na koncu se vse uredi, zaradi česar je kupček zmešnjav le še bolj zabaven. Izbrane zgodbe iz stripa Ana in Froga: Bi čigumi? ob pomoči lutk in kock pripovedujeta igralca Mia Skrbinac in Voranc Boh. Družbo jima dela Vorančeva kitara, ki se tudi sama večkrat oglasi.

V sodelovanju z založbo VigeVageKnjige.23. 1. ob 11.00 / 5+

Po sledeh velikanov

Nekoč so na Zemlji živele, korakale in plavale velikanske živali. Ljudje imamo z njimi še vedno nekaj skupnega – vsi spadamo med sesalce! Ilustratorka Maša P. Žmitek je devetnajst izumrlih velikanov narisala ter jih z analogno interaktivno tehniko ombro oživila.
Spoznali jih bomo s pomočjo malega kužka, ki živi v knjigi med temi orjaškimi živalmi. Pripoveduje Katja Preša. 

V sodelovanju z založbo Miš.

30. 1. ob 11.00 / 4+

Ne liži te knjige
Če papir, majico ali popek pogledamo čisto čisto od blizu, opazimo, da tam prebivajo majcena, skoraj nevidna bitja. Spoznali bomo mikrobinjo Mimi, ki nam bo predstavila te čudne in čudežne svetove. Genialno preprosto, zabavno in interaktivno zgodbo pripoveduje igralka Asja Kahrimanović Babnik.

V sodelovanju z založbo Miš.

FEBRUAR

6. 2. ob 11.00 / 3+

Lov na medveda
Gremo skupaj na lov na medveda, skozi visoko travo, čez blato in reko, skozi čisto pravi snežni metež, brrrrr. Ga bomo našli? Slikaniška klasika Lov na medveda s svojim ritmom, ponavljanji ter zvočnim slikanjem kar kliče po skupinskem ustvarjanju.
Za pripoved in glasbo skrbita improvizatorja Alenka Marinič in Justin Durel.

V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga.

13. 2. ob 11.00 / 3+

Vsak kaj zna

Marsikdaj se nam zdi, da znajo drugi vse bolje od nas. Toda vsak kaj zna, nihče pa ne zna vsega. Če stopimo skupaj, pa znamo in zmoremo veliko več.
Ob ilustracijah Anke Kočevar in pripovedi Katje Preša bomo spoznali zgodbo Vsak kaj zna Darje Divjak Jurca.

Po pripovedovanju sledi ogled razstave ilustracij Anke Kočevar v Galeriji Vodnikove domačije po kateri nas bo vodila ilustratorka.

V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga.

20. 2. ob 11.00 / 5+
Vse o pošastih

Na obisk prihaja priljubljena otroška in mladinska pisateljica Majda Koren, ki pošasti zelo dobro pozna, sploh takšne z roza kožuhom in zelenimi očmi. Eno takšno je nekoč srečala, ime ji je Mici. Pozna pa tudi pošast iz vesolja, ki ima zeleno kožo in modre lase, ta sliši na ime Lojza. Izvedeli bomo veliko zanimivosti o pošastih, njihovih skrivnostih ter tem, kako si jih izmisliti.

27. 2. ob 11.00 / 5+

Lahko noč, sine

Pravljice v stripu Lahko noč, sine so nastale po zgodbah, ki si jih je Izar Lunaček zadnja leta izmišljeval in jih pripovedoval sinu. Vsaka zgodba biva v drugem domišljijskem svetu, prav vse pa so zabavne in napete. Če boste z njimi želeli uspavati otroke, boste najverjetneje neuspešni.
Zgodbe ob ilustracijah pripoveuje avtor sam.

V sodelovanju z založbo Stripolis.

MAREC

6. 3. ob 11.00 / 4+

O začaranem žabcu 

Andrej Rozman Roza nas ob humornih ilustracijah Zvonka Čoha popelje v pravljični svet žabca Žana, ki skrit ob ribniku posluša pravljico o žabjem kralju in si domišlja, da je tudi on začarani princ. Tako drugače se počuti od drugih žab v ribniku – gotovo mora biti princ. 

V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga. 

13. 3. ob 11.00 / 4+

Palačinkova torta

Maček Findus si praznovanja rojstnega dne ne zna predstavljati brez palačinkove torte, zato se njegov prijatelj Petterson seveda odloči, da mu jo bo spekel. A pot do sladke torte je dolga in polna humornih zapletov.

Pripoveduje: Katja Preša, animacija ilustracij: Jure Lavrin, glasba: Andrej Fon.

V sodelovanju z založbo Didakta.

20. 3. ob 11.00 / 5+

Črta je pika na sprehodu
Knjige, ki jih je za otroke napisal in oblikoval ameriški oblikovalec Paul Rand, so pravi miselni ognjemeti. Iz pik, črt, ploskev in teles je ustvaril nenavadne podobe. Trikotnik je kapa ali svinčnikova konica, krog je mesna kroglica, zgodbe pa se ob podobah napletejo kar same.
Po čudovitem svetu Paula Randa nas vodi grafična oblikovalka Teja Ideja, animacijo ilustracij ustvarja Jure Lavrin.

Dogodku sledi delavnica rebusa / 6+
Rebus je uganka, pri kateri iz narisanih stvari, znakov ali črk ugotovljamo iskano besedo ali frazo. Beseda rebus je latinskega izvora in pomeni z rečmi.
Po vzoru del ameriškega oblikovalca ustvarjamo rebuse v družbi oblikovalke. Obvezne prijave na: prijava@divjamisel.org.

27. 3. ob 11.00 / 3+

Bobri na domačiji: Rokavička
Dedek sredi hude zime v gozdu izgubi rokavičko. Vanjo se pred mrazom skrijejo miška, žabica, zajček, lisica, volk, merjasec in medved. In kaj se zgodi potem? Prijazna ukrajinska pravljica je primerna tudi za najmlajše, ki šele vstopajo v svet zgodb.

Ilustracije: Hana Stupica, pripoved: Katja Preša, glasba in vokal: Ana Kravanja, animacija ilustracij: Andreja Goetz.

V okviru ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri in v sodelovanju z založbo Mladinska knjiga.

Izbor otroških knjig, ki jih spoznavamo na nedeljskih dogodkih, je na voljo tudi v knjigarni domačije in lahko lepo dopolni polico domače knjižnice.

 

Foto: Vodnikova domačija

PREBERITE ŠE: Hitro in enostavno družinsko nakupovanje z domačega kavča: Hitri nakup

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja