Otroci

Kako ukrepati ob prehladu in kašlju pri otrocih

Letošnje leto je prav posebno, kar se tiče bolezni otrok. Zaprtje šol in vrtcev v preteklem jesenko-zimskem obdobju je povzročilo, da se je večina bolezni razvila v kasnejšem, neobičajnem, spomladansko-poletnem času, ko so bile šole in vrtci ponovno odprti. Stanje pa se še kar ne umirja. V porastu so bolezni dihal oz respiratorne bolezni, zaradi katerih so postelje na pediatrični kliniki vse bolj polne. 

PREVENTIVA

Redno gibanje, dovolj spanca, zdrava prehrana in ljubeč dom krepijo otrokov imunski sistem. Poleg tega mu lahko pomagamo z vnosom vitaminov, mineralov in rastlinskih izvlečkov v obliki Fitobimbi Imuna in Vitamixa.

Če smo preventivo zamudili oz. ni bila dovoljšna, je čas, da otroke ustrezno zaščitimo z učinkovitimi in hkrati varnimi izdelki. Tudi tukaj se obračamo na preverjeno linijo Fitobimbi. 

PREHLAD

Prehlad in z njim povezanimi simptomi kot so kašelj, zamašen nos, boleče grlo, vnetje ušes znajo biti prava nadloga. A ju lahko ustrezno pomirimo s popolnoma naravnimi in varnimi izdelki, na osnovi balzamičnih rastlin, ki blagodejno delujejo na zgornji dihalne poti. Fitoterapevtski izdelki vsebujejo točno določene dele zdravilnih rastlin oz. njihove izvlečke in so primerni že za najmlajše. Medtem ko sintetična zdravila običajno odpravljajo posledico določene bolezni, fitoterapija deluje tudi na vzrok za določene težave, deluje celostno in vpliva na več organov hkrati, da bi dosegli celovito olajšanje telesa.

Pri samem poteku bolezni je pomembno, da otroku nudimo topel in ljubeč dom, veliko tekočine, ob tem pa otrokov organizem podpremo z ustrezno kombinacijo rastlinskih izvlečkov, vitaminov in mineralov. V svetu dobro poznan ameriški slamnik (Ehinaceja) velja za zdravilno rastlino, ki ima uradno priznane učinke za krepitev odpornosti organizma. Nudi učinkovito pomoč pri prehladnih obolenjih in prispeva k zdravju zgornjih dihalnih poti.

Fitobimbi iz svoje naravne lekarne priporoča FITOBIMBI ECHINAX – na osnovi vzajemnega delovanja rastlinskih izvlečkov (ozkolistni ameriški slamnik, črni bezeg, šipek, sibirski ginseng), naravnega vitamina C iz šipka in mineralov (cink in baker) učinkovito pomaga umiriti otroški prehlad.

 

KAŠELJ

Kašelj je najbolj moteč simptom prehlada 

Otroka podnevi moti med igro in hranjenjem, še huje pa je ponoči, saj ga prebuja in moti počitek. Ob pričetku prehladnega ali virusnega obolenja je pogost suh in dražeč kašelj, ko otrok veliko pokašljuje, ob čemer se ne izloči nič sluzi. Pogosto ga spremlja draženje in bolečine v žrelu. Z razvojem okužbe pa se razvije moker oziroma produktiven kašelj, ko otrok izkašljuje gosto sluz. Pomembno je vedeti, da moker kašelj ni priporočljivo preprečevati in zaustavljati, temveč izmeček utekočiniti in s tem olajšati izkašljevanje. Suh kašelj pa je lahko zahrbten in ga je potrebno pomiriti. Starši pa so pogosto v zadregi kateri sirup ponuditi otroku ali za umirjanje kašlja ali za izkašljevanje. Tej zadregi se lahko izognejo z izbiro fitoterapevtskega izdelka, ki blaži obe vrsti kašlja. 

Zmagovalna kombinacija že za najmlajše

Številni pediatri potrjujejo, da je kombinacija FITOBIMBI BRONHAMIL in FITOBIMBI FITOBALM gel izredno učinkovita. Bronhamil, iz naravne lekarne Fitobimbi, celostno blaži težave zgornjih dihalnih poti. Visokokakovostne učinkovine v pravilnih razmerjih pomagajo staršem učinkovito ukrepati tako pri suhem kot pri mokrem kašlju. Eterična olja bora, timijana in evkalipta redčijo sluz in lajšajo izkašljevanje, izvleček trpotca pa blagodejno deluje na zgornje dihalne poti in tako zaščiti sluznico ter pomiri dražeč kašelj. Medtem ko bo Bronhamil poskrbel za brezskrbne dni, bo Fitobalm gel omogočil miren spanec. Ker ne vsebuje kafre, mentola, vazelina in smol, je primeren za uporabo že od rojstva dalje.

S kodo MAMI1o imate popust za nakupe v Fitobimbijevi spletni trgovini. 

 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja