VZGOJA Koristni nasveti in pomoč Vzgoja

OBVEZNOST SE SPREMENI V ZABAVO

Mia zelo rada sodeluje pri vseh hišnih opravilih, pomaga pri čiščenju avtomobila, zalivanju rož itd. Ker sem pristaš tega, da moramo otroku dovoliti, da razvija svoje talente, je pri tem ne zaviram. Včasih pa mi pride prav kakšna druga opcija, da nimam bombe v kuhinji ravno pred spanjem ali pa pasjih dlak po celi hiši. 

Pes = družinski član = ena obveznost več

Pred štirimi leti se nam je pridružila naša Missy, mešanček, sivočrne barve z veliko energije. Vzeli smo jo iz bližnjega zavetišča in ji ponudili topel dom.  Nismo natanko vedeli kako velika bo postala, rečeno je bilo, da bo manjše rasti, po njenih velikih tačkah, pa nisem bila prepričana v to. Tako je Missy zrastla v srednje velikega psa.  Sedaj, ko je z nami tudi Mia in hoče pri vsem pomagati in biti »glavna«, je nastal problem, saj je pes prevelik in premočan zanjo.  Ko pride muca nasproti, se zažene vanjo, pa če ima za vse odnesti pred seboj.  Ker je še en pes trenutno pri nas misija nemogoče, saj je že en pes obveznost, sem morala najti rešitev, da bo lahko tudi Mia peljala svojega kužka na sprehod.

Interaktivna plišasta igrača namesto pravega psa

Furreal Walkalots ljubljenček  je kot nalašč za tole. Mia je bila tako navdušena, da nas je kužek, ki mu je sedaj ime Kaja, spremljal povsod. Postal je njen najboljši prijatelj. Z njo spi, je, se tušira, gre na sprehod in še veliko drugih stvari. Večjo obveznost, smo spremenili v zabavo. Tako lahko tudi Mia pelje psa na sprehod, brez strahu, da bi jo potegnil ali kaj podobnega. Njeni dnevi so tako še bolj zabavni in polni dogodivščin.

Kuhinja je naša druga dnevna soba

Večina ljudi preživi največ časa znotraj hiše ali stanovanja, v dnevni sobi.

Midve z Mio pa poleg tega da sva zunaj na svežem zraku, največ časa preživiva v kuhinji. Zjutraj, popoldan, zvečer. Kuhinja je kot najin dom. Tam ustvarjava, se učiva in eksperimentirava. 

Zjutraj, ko zajtrk že zbeži skozi naše želodčke, že pripravljava kosilo. Vikendi so ponavadi kar pestri, saj smo vsi doma in se tako lahko družimo eden z drugim. Nareževa čebulo, zelenjavo. Pripraviva prilogo, skuhava krompir in na koncu spečeva še sladico. 

Slišati je res lepo in tako »skulirano«, a realnost ni vedno takšna. Mia si želi vse delati sama. Seveda se prilagajam, poskrbim da čimveč pomaga in sodeluje, včasih pa bi najraje vzela v roke telefon in poklicala dostavo hrane na dom.

Kuhinja tudi za otroke

Mia ima svojo kuhinjo a kot veliko otrok,  se po določenem času tudi ona naveliča enih in istih igrač. Domislila sem se nečesa drugega. Kuhinja- mešanica dobrot , kako zabavno se to sliši v otroških ušesih. S tole kuhinjo, lahko otrok ustvarja čisto svoje kolačke, tortice, drugo pecivo in še mnogo več. Iz različnih oblik naredi kar želi in s tem razvija ustvarjalnost, samostojnost in motoriko. 

Ker pa ne moremo jesti samo sladkarij, je Mia dobila še Kuhinjo – hamburger zabava.

Medtem, ko jaz pečem v ponvi nekaj drugega, ona ustvarja iz plastelina burgerje in razne druge jedi z žara. Tako nastane pravo kosilo. 

Jaz postrežem njej, ona pa meni. Obe sva siti in zadovoljni.

Obveznosti so včasih naporne in vedno ni dovolj energije, da bi lahko ustregli vsemu naenkrat. Zato menim, da so takšne igrače več kot dobrodošle pri nas doma.

 

Vse zgoraj navedene družabne igre lahko kupite v spletni trgovini Dexy.co. Objava je nastala v sodelovanju z Dexy.co.

Karin Bratuž

Sem Karin, mamica male punčke Mie, ki mi vsak dan naredi drugačen.
Sem strastna ljubiteljica knjig, hrane in lepih krajev. Blog Amika je moj rešitelj za moje misli in ideje, ki mi včasih prenapolnijo glavo.

Karin Bratuž

Sem Karin, mamica male punčke Mie, ki mi vsak dan naredi drugačen.
Sem strastna ljubiteljica knjig, hrane in lepih krajev. Blog Amika je moj rešitelj za moje misli in ideje, ki mi včasih prenapolnijo glavo.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja