VZGOJA Koristni nasveti in pomoč

TOMISLAV KULJIŠ: VPLIV ZGODNJEGA OTROŠTVA NA ŽIVLJENJE

Predavanje za starše, ki ga nikakor ne smete zamuditi!

V Slovenijo prihaja mednarodno priznani hrvaški psihoterapevt, ki bo v četrtek govoril o vplivu zgodnjega otroštva na celo življenje.

 

TOMISLAV KULJIŠ, mednarodno priznani hrvaški psihoterapevt in njegova izobraževalna centra IPD CENTER (Integral personal development) in NARAVNO STARŠEVSTVO

Skozi šest let usposabljanja za terapevta za celostno telesno usmerjeno psihoterapijo, nadaljnje triletno izobraževanje na CIL-ju v New Yorku ter nenehno samostojno učenje in preučevanje pomena zgodnjega razvoja, pa tudi korenin in rešitev čustvenih in psiholoških problemov ljudi, je Tomislav Kuljiš to temo globoko predelal in prišel do samega jedra.

“Še posebej me je zaznamovalo triletno izobraževanje in usposabljanje za terapevta v ‘Center for intentional living’ v New Yorku, ki je iz mene in mojih kolegov izvlekel najgloblje izkušnje iz najzgodnejšega obdobja, ki nas danes opredeljujejo, usmerjajo naše vedenje, spreminjajo naše dojemanje sveta ne da bi se tega sploh zavedali. Podobna spoznanja in vpoglede sem dobil na različnih drugih tečajih usposabljanja po Evropi, kar je še okrepilo mojo namero, da nadaljujem poklicno kariero na tem področju.”

Svoje delo je posvetil preprečevanju razvojnih težav in pred več kot 10 leti v Zagrebu ustanovil Center naravnega starševstva, ter IPD Center za reševanju posledic zgodnje travme pri odraslih in šole za Integralno telesno psihoterapijo za širjenje najsodobnejših terapevtskih znanj in ustanovil program Izobraževanja in usposabljanja za Terapevte osebnega razvoja in za terapevte Integralne telesne psihoterapije.

“Spominjam se, da me je fasciniralo spoznanje, da skoraj vse, kar počnemo kot terapevti z odraslimi osebami v bistvu privede do “popravljanja” napak staršev (skrbnikov), zaradi katerih imamo kot odrasli težave vseh vrst.”

Več o Tomislavu Kuljišu http://tomislavkuljis.com/o-meni/

 

PREDAVANJE: VPLIV ZGODNJEGA OTROŠTVA NA ŽIVLJENJE

To predavanje Tomislava Kuljiša o vplivu zgodnjega razvoja na življenje bo poskušalo osvetliti, koliko nas zaznamujejo izkušenje iz prvih nekaj let življenja, ki se jih praviloma sploh ne spominjamo. Predavanje nas seznani s proučevanjem vpliva zgodnjih izkušenj na vseživljenjsko čustveno in socialno delovanje, vedenje, prevladujoča notranja psihološka in čustvena stanja ter na splošno na kakovost življenja bodoče osebe. Nova paradigma o pomenu zgodnjega razvoja, ki je staro teorijo nadomestila z genetiko, nam daje odgovore na vprašanja:

o   Zakaj smo takšni kot smo?

o   Kaj je koren tesnobe in notranjega nemira?

o   Katere zgodnje izkušnje tvorijo uničujoč občutek krivde skozi življenje?

o   Kako naredimo prve korake k spreminjanju tistih delov sebe in svojega življenja, s katerimi nismo zadovoljni?

o   Kako povečati notranji mir in s tem ustvariti bolj mirno, preprosto, udobno in funkcionalno življenje?

Ta spoznanja osvetlijo našo samopodobo in nam dajo priložnost, da se končno začnemo spoznavati in si ogledamo ključne izkušnje iz zgodnjega obdobja, za katere se ne spomnimo, da so nas oblikovale. Predavanje je dragoceno za vse, ki želijo globlje pogledati vase ali začeti konkretno delo na sebi. Predstavlja pa tudi uvod v programe: Zgodnji razvoj – vpliv na življenje, Osebni razvoj in izobraževanje psihoterapevtov. Predavanje je dragoceno za vse starše, saj daje novo perspektivo o tem, kaj je resnično pomembno pri starševstvu v zgodnjih letih.

 

PREDAVANJE BO V ČETRTEK, 3.10.2019, OB 18.00 DO 20.30, V KRISTALNI PALAČI V BTC-ju.

Vstopnica je 20 eur.

Za vse informacije in prijavo pišite na ljubljana@ipd-center.eu

Več o dogodku si lahko prebrete tukaj.

VEČ O PREDAVANJU:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174640156 

 

Več o IPD Centru https://ipd-center.eu/

http://www.goodlifestyle.si/tomislav-kuljis-terapevt/

 

 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

1 Komentar

  1. … [Trackback]

    […] Find More Informations here: mamiblogerke.si/2019/09/vzgoja-in-cas-za-otroke/tomislav-kuljis-vpliv-zgodnjega-otrostva-na-zivljenje/ […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja