Rastemo z Lidlom

Čas je zaaaa….žar!

Pst, a slišiš to? To zadovoljno hihitanje, ki ga občasno preseka glasno kruljenje lačnih želodčkov? Ku-ku, a vidiš to? Te nasmejane obraze in iskrice v očeh? Snif-snif, a vohaš to? To so čevapi, bučke in ostale dobrote, ki dišijo po celi ulici … JAAA, ČAS JE ZA ŽAAAR!

Poletje JE dbest – (skorajda) vsak dan je kot nalašč za ustvarjanje čudovitih družinskih trenutkov. Trenutkov, ki jih delimo tudi s prijatelji od blizu in daleč. Preživljanje časa z družino in kolegi je zelo pomembno, saj ne smemo pozabiti na vse tiste, ki nam stojijo ob strani v lepih in malo manj lepih trenutkih.
Starši malih kebrčkov se sicer nepredstavljivo težko dogovorimo za samostojno kavico, igranje družabnih iger ali žuranje. Vedno so v ospredju želje/potrebe naših malčkov, zato je načrtovanje druženja praktično misija nemogoče … Pozabi na kavice, Monopoly in nore noči v centru Ljubljane: čas je za vsedružinski ŽAAAR!
Napokajte se v avto, žar se že ogreva!
Hrana bo, pijača bo, otroci se bodo zaigrali sami, starši pa debatirali in jamrali eden čez drugega – let’s get this party started!

Obožujem žarčkanje in sem glavni žar mojster pri (naši) hiši. Manca skrbi za pijačo in prigrizke, glavne jedi pa so moja domena. Čevapčiči, zrezki, rebrca in vsa zelenjava, ki prenese vročino … YUM!
»Če hočeš, da je dobro, moraš to narediti sam.« Tako pravijo strokovnjaki in s tem se strinjam ter zato že od nekdaj trmasto zavračam kakršnokoli pomoč pri čarovnijah peke na žaru. Skrivni recepti, mojstrske tehnike … nekaterih stvari se pač ne deli niti s prijatelji – še Manci ne povem vseh skrivnosti popolne peke na žaru!


… potem pa med obračanjem rebrc zraven svoje noge opazim malo princesko. Gleda me s svojimi velikimi očmi in požira vsak moj gib. “Ati, ati, ati!”
Rada bi pomagala. Drži kos paprike in mi jo tišči v roke: “Ati, ati, ati!” – kako naj jo zavrnem? Po novem imam torej nadebudno pomočnico žar mojstra vedno pri roki.

Ste pripravljeni na najbolj kjut žar duo?
Midva sva ready!

In ne pozabi: ni fora samo v napol zažganih čevapih in premalo pečenih bučkah – point takih druženj ni kulinarično doživetje (sicer je fajn, če je hrana vsaj približno užitna) – glavno je druženje in ohranjanje stikov s tistimi, ki nam pomenijo največ in ki jih imamo neizmerno radi. Želim si, da bi take družinske trenutke in vrednote Julija visoko cenila vse svoje življenje (če ne drugega, predvsem zato, ker sem jaz njena »družina« in mi bo na stara leta ona izbirala dom za ostarele ter cmarila čevape). 🙂

Objava je nastala v sklopu projekta Rastemo z Lidlom 

Foto: Mateja Tamše

Andraž Andrejc
Kdor to bere | Spletna stran

Smo rahlo odštekana blogerska družina, sestavljena iz zagrizene ljubiteljice slovnice, dežurne jokice in jebivetra. Komu pripada katera od naštetih vlog, pa si poglejte na www.kdortobere.eu.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja