IZLETI IN POTOVANJA Ljubljana

Kam na kosilo z otroki: PIZZERIA PERUZZA

Najbolj priljubljeno družinsko kosilo? Pizza!!!

V Ljubljani je že od nekdaj veliko pizzerij in vsak ima svojo najljubšo. Ponavadi gre za pizzerijo, kjer strežejo za nas poznane, klasične, romanske pizze in ki obstaja točno tam že odkar pomnimo. Če ima še igrala za otroke, je pa sploh zmagovalka.

Kaj pa, če bi izvedeli, da obstaja tudi malce drugačna pizza? Z drugačnim testom, z na prvi pogled neobičajnimi sestavinami oz. kombinacijami in z malce drugačno zgodbo o nastanku. In kaj, če bi izvedeli, da v Ljubljani obstaja pizza Nutella? In da imajo tudi igrala?

PIZZERIA PERUZZA

Na Rudniku, na Peruzzijevi ulici, je pred dobrim mesecem svoja vrata odprla družinska pizzeria Peruzza. Po dolgih letih razmišljanja, prenavljanja in iskanja prave ekipe, je zakoncema Struna uspelo ustvariti to, kar sta si najbolj želela: kotiček, kjer bodo ljudje uživali ob dobri pizzi, tako kot sta nekoč na potovanjih onedva s svojima otrokoma.

NJIHOVA ZGODBA

Družina Struna je 11 let potovala s svojim avtodomom po celi Evropi z otroki starimi med 4. in 15. letom. Potovanja štiričlanske družine znajo biti finančno zelo zahtevna, zato so ob dobri organizaciji gledali, da pojedo dobro in tudi ugodno, tako je bila odločitev vedno znova pica. Te so bile različne, na tisoč in en način in vse povsod. Poskusili so jih na stotine, povsod, tudi v Bosni in Hercegovini ter Turčiji. 

Tako so se po dolgih letih potovanja in raziskovanja odločili za lastno picerijo. V domači hiši starih staršev na Peruzzijevi ulici 63, na Rudniku, v neposredni bližini trgovskih centrov in Supernov, je nastala družinska, inovativna, drugačna pizzeria, prepojena z novimi okusi.

Zakonca Struna z otrokoma.
Med prvimi sva na pokušino novih pic odšli tudi Anja (Maminamaza.si) in Tamara (Srečna.si). In navdušile so naju!

 

Lastnika nove pizzerije z glavnim picopekom Alešem Rekarjem.

DRUGAČNA PIZZA

Pizze v pizzeriji Peruzza so zares drugačne. Testo je mešanica pic romane in napoletane, “toppingi” pa so takšni, kot jih niste poskusili še nikjer prej. Na morski pici na primer boste našli brancina in škampe, edini v Evropi pa nudijo tudi sladko pico Nutella (mmmmmm!).

Zanimivost je ta, da njihovo testo počiva 96ur in vsebuje samo 8g kvasa. Njihov glavni picopek, Aleš Rekar, pa je predsednik Združenja slovenskih picopekov. Zakonca Struna in Aleš Rekar so se pri svoji viziji popolnoma ujeli in ustvarili drugačne pizze, ki bodo navduševale vse, ki jih bodo obiskali.

Poleg 14 vrst pic vam nudijo odlične in sveže solate ter okusne sladice.

Naju s Tamaro je najbolj navdušila Pizza Pesto. Pa tudi morska. Pa Nutella 🙂

 

Poskrbeli so tudi za igrala.

 

Hčerka Zala, sicer DIFovka, ima v načrtu delavnice za otroke. Se že veselimo!

Z OTROKI NA PICO V PIZZERIO PERUZZA

Definitivno priporočamo! Čudovita zgodba, okusne pizze, simpatična ekipa, igrala, pizza Nutella, predvsem pa veliko ljubezni, ki je staro domačo hišo spremenila v kotiček za druženje ob dobri hrani. Bravo, zakonca Struna! Bravo, ekipa! Za pogum in zamisel in energijo! Še pridemo!

 

Več o Pizzerii Peruzza in za rezervacije pokukajte TUKAJ 

Objava ni sponzorirana! 

Anja Oman
Maminamaza.si | Spletna stran

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Anja Oman

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja