Naj družinska destinacija

Terme Sveti Martin: Neokrnjena narava, odlična hrana, topla voda in prijazni ljudje

Terme Sveti Martin so priljubljena družinska točka tik čez mejo. Zakaj privabljajo številne slovenske družine in zakaj jih te rade priporočajo naprej, smo tokrat preverile na lastno pest.

V Terme Sveti Martin smo odšle v sklopu projekta Naj družinska destinacija 2022, ki ga že celo leto soustvarjamo skupaj s portalom Megabon. Ko smo iskali primerno novembrsko destinacijo, so nam priporočali terme, ki slovijo po svoji topli zdravilni vodi, izvrstni lokalni hrani in izjemno prijaznih ljudeh. Da je čisto vse našteto res, smo ugotovile že prvi dan, takoj po prihodu.

Marti je maskota Term Sveti Martin in Ian se je nemudoma zaljubil vanj.

NASTANITEV: HOTEL TERME SVETI MARTIN

Bivali smo v Hotelu Terme Sveti Martin, kjer nas je že na prvi pogled navdušila čudovita kavarna ob recepciji. Po hitrem check in-u smo prišli v svojo sobo. Prva družina z dvema otrokoma je bivala v dveh povezanih dvoposteljnih sobah, druga, z dojenčkom, pa v eni dvoposteljni sobi z dodatno posteljico za dojenčka.

Sobe so preproste in vključujejo zasebno kopalnico s kadjo ali tušem. Zanimivo je, da se iz kopalnice vidi v sobo, saj je vmesna stena steklena (se pa da zagrniti z zavesami). Otroka sta hitro ugotovila, da imamo v sobi smart TV, kar nas je presenetilo, saj je bila to prva destinacija, kjer smo to doživeli.

“Mamiiii, imamo you tube!!!”

ODLIČNA HRANA IN PRIJAZNI LJUDJE

Imeli smo polpenzion, kar je pomenilo, da smo imeli priložnost poizkusiti hotelsko restavracijo, ki ponuja lokalno, domačo hrano. Hrana je bila zares okusna, navdušila pa nas je izbira lokalnih in domačih jedi, ki so vključevale vse od korenčkovega in bananinega kruha, domačih marmelad, do krvavic, pečenic, zelja in ocvirkov. In gobova ter bučna juha! Njam! V prenovljeni hotelski restavraciji smo z veseljem jedli in bili po vsak obroku vsi siti in zadovoljni.

Več o si lahko pogledate v highlightu Sare Rutar, ki je pravi naslov za vsa vprašanja v zvezi s hrano: TUKAJ.

TERMALNI CENTER TEMPLE OF LIFE

Do bazenov smo lahko prišli po notranjem hodniku naravnost iz naše sobe. Navdušilo nas je to, da imajo kopalne plašče tudi za otroke, kar je sprehod do bazenov dodatno olajšalo.

Tempelj je sestavljen iz štirih bazenov: večji bazen, otroški bazen, termalni (še toplejši) bazen in zunanji termalni bazen. Kopališče je lepo urejeno, ležalnikov je veliko, tako da smo vsakič znova našli svoj prostor za poležavanje.

Voda je topla, ozračje prav tako. Otroci so bili dolgo v vodi, sploh v otroškem bazenu je bilo zabavno. Najbolj od vsega pa nas je navdušilo nočno kopanje, ki ob petkih in sobotah traja kar do polnoči! Privoščili smo si ga v petek po večerji in res je bilo zelo lepo.

Gabrijel je v topli vodi zelo užival.
Plašček za Iana.
Počitek po nočnem kopanju.
Nočno kopanje.

IGRALNICA

V hotelu smo nekaj časa preživeli tudi v čudoviti otroški igralnici, ki je posebej primerna za malčke in dojenčke. V igralnici je tudi previjalnica in wc za otroke. Na izbiro je veliko igrač, bazenček z žogicami, otroška kuhinja, knjižna polica in šotor.

Igralnica je zelo lepo urejena, nismo pa nikoli ujeli organizirane otroške animacije.

Lepo urejena igralnica.
Igrače tudi za dojenčke.

IZLETI: FARMA JELENOV IN MLIN NA MURI

Odpravili smo se na dva izleta. Prvi je bil do farme jelenov, le nekaj kratkih minut z avtom od hotela. Izkušnja je bila lepa, saj nam je lastnik prinesel tudi koruzo za hranjenje in smo si jelene, ki sicer tekajo po širnem travniku, ogledali od bližje.

Drugi izlet je bil do Mlina na Muri, kjer je bil lokalček žal zaprt, smo se pa sprehodili ob čudoviti reki Muri in si pogledali Mlin.

NAŠI VTISI

Terme Sveti Martin priporočamo družinam, ki imajo rade mir, toplo vodo, neokrnjeno naravo, domačo hrano in prijazne ljudi. Terme so prijazne, preproste, domače. Ne ponujajo veliko organizirane animacije za otroke, kotiček z otroško hrano nudi eno jed ob obroku, oprema v sobah ni nadstandardna, je pa vse prijetno, toplo in mirno.

Mi smo del Term Sveti Martin vzeli s sabo domov in nas spremlja povsod, kamorkoli gremo. Od vrtca do prazničnih lučk v mestu 🙂

Video in foto vsebine iz našega oddiha si lahko pogledate TUKAJ.

Spremljajte projekt in posebno ponudbo
Naj družinska destinacija TUKAJ.

Posebno ponudbo za Terme Sveti Martin najdete TUKAJ!

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja