Naj družinska destinacija

Popoln družinski oddih v Prekmurski vasi Ajda

V septembru smo za našo Naj družinsko destinacijo izbrali Prekmurje, točneje Prekmursko vas Ajda in naša odločitev je bila več kot odlična, saj so #zgodbeprekmurja vedno čarobne.

Hiške v Prekmurski vasi Ajda nudijo vse, kar potrebujete za popoln družinski oddih. V spodnjem nadstropju je dnevna soba z jedilnico in mini kuhinjo ter kopalnica. Kuhinje sicer ne boste prav dosti potrebovali, saj vam pripada hrana v bližnjem hotelu, a za skuhati kakšno kavico, je prišla zelo prav. V zgornjem nadstropju je simpatična spalnica z zakonsko in dvema otroškima posteljama, za več kot odličen spanec pa poskrbijo blazine, polnjene z ajdovimi luščinami. Ni čudno, da je naš Maj rekel, da bi se kar preselil tja (samo pod pogojem, da bi se z nami preselila tudi naša muca Frida ☺ ).

 

Ob sončnih dneh je najlepše posedeti pred hiško, kjer vam je na voljo jedilna miza s stoli in ležalniki, na katerih bo uživala vsaka mamica. Otroci pa medtem lahko raziskujejo okolico hišice, se igrajo na terasi ali sprehajajo po senzorični poti. V okviru hišk je tudi krasno igrišče, kjer boste nedvomno preživeli kar nekaj časa.

 

Seveda je obvezno tudi uživanje na bazenih. Naši štirje mulčki bi vam svetovali, da se odpravite v Terme 3000, kjer je za družine res odlično poskrbljeno. Topli bazeni, kotički za otroke, tobogani in igrala, za malo večje pa še bazen s čisto pravo (visoko) skakalnico – to je pač tisto, kar »zmaga« v očeh otrok. 

 

Pa v očeh staršev? Mi smo bili najbolj navdušeni nad nedavno prenovljenimi bazeni hotela Ajda, kjer je res lepo. Dovolj ležalnikov in krasna počivalnica, pa kotiček za aromaterapijo, masažni bazeni in kopanje v termalni vodi so nas navušili. Tudi tu je za otroke dobro poskrbljeno, saj je otroški bazen z ribicami res ljubek, zunaj pa imajo tudi manjši tobogan in nekaj igral.

 

 

Po kopanju smo bili seveda pošteno lačni, a so dobro poskrbeli za nas, saj dobrot v hotelu Ajda res ne zmanjka. Otroci so bili najbolj navdušeni nad palačinkami za zajtrk, starši pa nad prekmurskimi dobrotami. Če vam po obilnih hotelskih obrokih ostane še kaj prostora v želodčkih, pa nujno preizkusite tudi katero od dobrot iz hotelske kavarne. Njam!

In kaj je najboljša stvar pri Prekmurju? Da ti tam nikoli ne zmanjka stvari, ki jih lahko počneš (če se slučajno naveličaš uživanja v številnih bazenih). Mi smo se zvečer odpravili v bližnji lunapark in morali bi slišati vriskanje otrok, zadnji dan pa smo šli pogledat še do Soboškega jezera, kjer smo obiskali Park Expano. Premikanje vode z mislimi, virtualni polet z balonom in spoznavanje prekmurske kulture je le nekaj stvari, ki jih tam doživite. Seveda pa si morate vzeti še dovolj časa za igro na igrišču in preizkus svojih motoričnih sposobnosti v motoričnem parku. Da ne omenjamo, da se v jezeru v toplih dneh lahko tudi kopate.


 

Prekmurje je s Prekmursko vasjo Ajda tako več kot odlična izbira za družinski oddih in prepričani smo, da vas ne bo razočaralo, če se odločite, da kakšen lep jesenski vikend namenite uživanju v tistih koncih Slovenije. 

 

Tina Guček
Travel, Food and All things Good | Spletna stran

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Tina Guček

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja