Naj družinska destinacija

Družinski vikend v Termah Topolšica

Naša sedma top družinska destinacija so bile Terme Topolšica, kjer smo preživeli čudovit avgustovski vikend. In kaj nam je bilo najbolj všeč?

Kot družinama z otroki, ki obožujejo bazene, nedvomno prav čofotanje. Meni osebno v bazenu, ki je povezan z notranjim bazenom, saj obožujem toplo vodo in sovražim, če me v bazenu zebe. No, v Topolšici te bojazni nikakor ni bilo. Otrokom je bil bolj pri srcu nekoliko hladnejši bazen v vodnem parku Zora, kjer so čofotali do onemoglosti, kar nekaj kilometrine pa so nabrali tudi s tekanjem po stopnicah in spuščanjem po vodnem toboganu.

Kaj sem kot mama še opazila? Ker sta moja otroka že večja in ju lahko že malce pustim uživati sama, mi je veliko pomenilo, da sem se lahko za kratek čas ulegla na ležalnik in uživala pod senčnikom ter pila kavico, ki sem jo v bližnjem lokalu dobila za »s seboj«. Tistih nekaj trenutkov, ki sem jih imela samo zase, je bilo res neprecenljivih. Opazila sem tudi, da je bilo – čeprav na bazenu ni bilo malo ljudi, ob straneh kar nekaj ležalnikov še vedno prostih, kar pomeni, da imajo ležalnikov dovolj in ni skoraj bojazni, da bi ostali brez. 

Ko smo otroke končno prepričali, da je čas za kosilo, smo se odpravili v hiško v apartmajskem naselju, kjer je bila nastanjena družina Maminamaza. Mi smo imeli sobo v hotelu, ampak zdi se mi, da so hiške za družine še bolj primerne in da otroci v njih bolj uživajo. Hiška je prostorna z dovolj udobja za vso družino, je pa tudi lepo opremljena in obdana z zelenjem. Pred hiško so se otroci žogali in tekali naokrog, starši pa smo si v senci na terasi privoščili kratek klepet. 

Namesto kosila (imeli smo namreč polpenzion in kosila nismo koristili v okviru hotela), smo se odločili za zanimivo ponudbo Term Topolšica. Po želji vam namreč pripravijo piknik košaro in lahko si predstavljate navdušenje otrok, ko smo jim povedali, da bomo imeli čisto pravi piknik!

Za malo počitka pred ponovnim kopanjem, smo se odpravili na igrišče ob hotelu, kjer je izredno mirno in prijetno.

Ob večerih se v Termah Topolšica vedno nekaj dogaja. Prvi dan smo po odlični večerji šli na večer tombole, kjer so otroci pridno spremljali žrebanje številk in upali na kakšno od nagrad, drugi večer pa so se razveselili risanke v hotelskem »kinu«. Starši lahko uživate tudi v glasbenih večerih v kavarni, pa tudi v fitnesu ali wellnessu.

Skratka, mi smo v Termah Topolšica našli ogromno zanimivega za početi in vikend je čisto prehitro minil. Nameravali smo si izposoditi še kolesa in narediti kak krog po okolici, a je časa preprosto zmanjkalo. Kot bi trenil, smo bili že na poti domov z neizogibnim vprašanjem: »Mami, a bomo še kdaj prišli?« 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja