IZLETI IN POTOVANJA Izleti

Nasvet za izlet: Mozirje in Medena vas 

Vsi, ki poznate družino Travel, Food, Good, veste, da ne zdržimo dolgo doma. Enega izmed sončnih spomladanskih vikendov nas je pot zanesla v Mozirje, smo si privoščili krasen vikend izlet.

Naše izhodišče je bila Medena vas, ki stoji čisto blizu centra Mozirja, hkrati pa je vseeno umaknjena v na rob mesta, da imaš občutek, da si čisto blizu narave. Naselje hišk, ki na pogled spominjajo na čebelje panje, je resnično nekaj posebnega, saj je vsak detajl skrbno načrtovan. Hišice so v nadstropjih, in sicer čisto spodaj masažna kad, nekaj stopnic više savna in kopalnica, v pritličju kuhinja z jedilnico, zgoraj pa spalnica. Kar nas je najbolj navdušilo, so detajli – kot se spodobi za Medeno vas, je tam vse v znamenju čebel. Kljuke na vratih, medene čokoladice za dobrodošlico, posteljnina z vzorcem satovja … Vse je res dobro domišljeno. 

DRUŽINAM PRIJAZNO 

Družine si lahko v kuhinji pripravite obroke (Trgovina je minutko stran, tako da ni potrebno s seboj pritovoriti kupa hrane), v okolici hišk pa je veliko stvari, ki bodo otrokom v zabavo. Na primer mini igrišče, igrišče za odbojko na mivki, veliko trave za tekanje in seveda kravice, pri katerih je naš Maj preživel največ časa. Najbolj žal pa jima je bilo, da še ni bilo dovolj toplo za kopanje v bazenu in kar naprej sta me spraševala, če bomo v Medeno vas prišli tudi poleti.

KAJ POČETI V MOZIRJU? 

Ena od točk, ki jih ne gre izpustiti (čeprav smo mi žal jo, ker so bili v času našega obiska zaprti), je vsekakor Mozirski gaj. V bližini je tudi krasno in veliko otroško igrišče, če pa boste imeli s seboj poganjalce ali kolesa, je na voljo tudi mini skate park. Ob Savinji je tudi dolga in lepa pot za sprehode, ki vam jo vsekakor priporočamo. Kakšno uro oddaljena iz Mozirja je tudi Logarska dolina, ki je verjetno ni potrebno posebej predstavljati, tako da se lahko opravite tudi tja. Mi smo šli in smo se na poti kar nekajkrat ustavili ob Savinji, se sprehodili čez ozke mostičke ter uživali v naravi. 

Mozirje z okolico je resnično krasen konec Slovenije za izlete, na katerega ob bolj klasičnih predlogih (Bled, Piran, Postojnska jama) niti ne pomislimo. 

Tina Guček
Travel, Food and All things Good | Spletna stran

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Tina Guček

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja