DOM Recepti

SPOMLADANSKI DETOX: JAJČKA S ŠPARGLJI IN MLADIM SIROM

Pomlad je letos prišla v velikem slogu, visoke temperature nas razvajajo že lep čas in vreme je s seboj prineslo tudi ogromno mojih najljubših sadežev. Šparglje vedno čakam kot majhen otrok, saj jih zares obožujem – velike in male, bele in zelene, v juhah, rižotah, pitah ali prigrizkih. Sploh ni važno, prodano! Ko bom velika in imela svoj vrt, pa jih bom gotovo gojila tudi sama. 

Šparglji ne samo, da so top zaradi okusa, so tudi eden najboljših naravnih virov folne kisline in močan antioksidant. Vsebujejo glutation, ki je eden najmočnejših antikancerogenov in antioksidantov ter rutin, ki krepi stene krvnih žil in varuje kapilare pred poškodbami. 

Če sem vas prepričala z vsemi temi dobrimi lastnostmi špargljev, vam svetujem, da jih redno vključite v svoj jedilnik – vaše telo vam bo hvaležno. Pomlad je idealen čas za razstrupljanje in razvajanje svojega telesa in šparglji so za to idealni! 

Potrebujemo: 

  • 3 sveža jajca
  • 3 velike zelene šparglje
  • pest svežega mladega sira   
  • sol, poper, mlet česen
  • olivno olje

Rumenjake in beljake ločimo ter beljake stepemo v sneg. Snegu z lopatico previdno vmešamo še rumenjake, na tanke kolobarčke narezane šparglje in nadrobljen sir. Cvetke špargljev natrgamo in prav tako dodamo v maso ter začinimo. Jaz sem dodala ščep soli in popra ter ½ žličke mletega česna (slovenski Česnek). V globji ponvi segrejemo žličko olivnega olja in nanj vlijemo maso. Na visoki temperaturi pustimo, da jajca zakrknejo, kakšno minutko, nato zmanjšamo ogenj in »omleto« natrgamo s plastično/leseno lopatko. Podoben sistem kot za šmoren. Na hitro popečemo še za kakšno minutko in ko je jed pripravljena, dodamo še malo nadrobljenega svežega sira (ali fete npr.).

Jajčka s šparglji in mladim sirom so primerna tudi za malčke 10m+, tako da tole sva jedli obe z Emo. Njej hrane še ne solim, tako da sem sol izpustila.

Dober tek! 

 

Vita Starman
Mama kuha | Spletna stran

Mamica male Eme in avtorica bloga Mama kuha. Sem ljubiteljska kuharica in uživam v ustvarjanju dobrih in kakovostnih obrokov za najmlajše. Cilj mojega bloga je mamicam približati dobro hrano, ki pa je obenem zelo enostavna in primerna za celo družino.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja