Vzgoja

Bralni vlak: Zmenek s knjigo

“Knjiga je darilo, ki ga lahko odpiraš znova in znova.” – G. Keillor
Ali če povemo drugače: Zmenek s knjigo je popoln zmenek, ki ga doživljaš znova in znova 😉

V prejšnjem zapisu o Bralnem vlaku, smo vam predstavile, kako KUD Sodobnost spodbuja male in velike bralce k branju kvalitetnih knjig (TUKAJ). Veseli nas, da ste se pridružili in skupaj potujemo naprej po tej čudoviti, neskončni bralni progi.

Danes pa vam predstavljamo novost pri nas – KNJIŽNE ŠKATLE. V tujini so knjižne škatle priljubljene že nekaj časa, sedaj pa so na voljo tudi naše, slovenske knjižne škatle, ki so jih pri KUD Sodobnost poimenovali kar Zmenek s knjigo. Ker v resnici gre za zmenek. In to tak zmenek in pol!

KAJ JE KNJIŽNA ŠKATLA ZMENEK S KNJIGO?

Gre za knjižno škatlo, ki jo dobiš po pošti in vsebuje knjigo ali dve (odvisno od izbranega paketa), zraven pa še nekaj slovenskih izdelkov, ki služijo kot spremljava za branje in ustvarijo posebno bralno vzdušje in počutje. Lahko gre za šalčko za čaj, med in dišeče svečke…, lahko za knjižno kazalo, vrečko za knjige in kavo… odvisno od paketa, odvisno od meseca.

Na voljo imate 3 PAKETE:

1. Zmenek s knjigo za otroke

Pri tem paketu nas je posebej navdušilo, da izbirate še starost:

1–5 let: Za vpojne ume predšolskih otrok smo izbrali preproste, izvrstne slikanice. V njih nastopajo izdelani liki, ki pred našimi očmi zaživijo s pomočjo izvirnih in kakovostnih ilustracij, ob katerih bodo mali bralci razvijali tudi občutek za estetiko. Izbrana dela bodo očarala tako odrasle bralce kot mlade poslušalce.

6–9 let: Bodoči knjižni molji se bodo kalili v magičnem svetu zgodb. Da bi spodbujali in razvijali zgodnjo ljubezen do branja, smo za to starostno skupino izbrali kakovostne knjige s preprostimi koncepti, iskrivimi zgodbami in živahnimi značaji junakov, ki bodo potešili radovednost bralcev začetnikov.

10–12 let: Brstečim bibliofilom ponujamo kombinacijo novih in klasičnih zgodb. Izbrane knjige bodo z napetimi, duhovitimi in slogovno dovršenimi zgodbami zagotovo pomagale ohranjati ljubezen do branja tudi v najstniških letih.

2. Zmenek s knjigo za odrasle 

Zmenek s knjigo za odrasle vsebuje eno knjigo, ki je ne morete izbrati in darilca. Natančneje:

  • izbrano prevodno ali domače leposlovje za odrasle,
  • izvirno darilo,
  • pozornost avtorja ali avtorice,
  • srečko za popust ob nakupu knjig na naši spletni strani,
  • razglednico s kuponom.

3. Zmenek s knjigo za družino

Seveda je ta naša najljubša izbira. V Zmenku s knjigo za družine spet izbereš starost otroka in nato prejmeš eno knjigo zanj in eno zase. Hkrati se v škatli skrivajo darilca namenjena obema. Najprej skupaj uživata v odpiranju škatle in raziskovanju njene vsebine, nato pa vaju čaka kar nekaj ur branja kakovostnega leposlovja. Slikanico boste zagotovo kmalu znali na pamet, upamo pa, da boste tudi svojo knjigo uspeli dokončati pred naslednjim zmenkom 😉

Zmenek s knjigo za družine

ZAKAJ ZMENEK S KNJIGO?

Lahko bi s kodo MAMIBERE20 naročili knjige po svoji izbiri, ampak knjižna škatla nudi svoje prednosti. Poleg tega, da je občutek pri odpiranju, ko ne veš, kaj te notri čaka in potem navdušenje nad vsebino, nekaj posebnega. Pričakovanje, stopnjevanje napetosti in odpiranje z vzkliki in vzdihi… nepozabno.

Ko odpreš škatlo in zagledaš knjigo, za katero veš, da je skrbno izbrana s strani založbe, ki je vredna zaupanja, se je razveseliš na drugačen način. Mogoče je sam ne bi izbral in ravno to je prednost knjižne škatle. Širi obzorja še na drugačen način,

Poleg knjige prejmeš še nekaj slovenskih izdelkov, ki te pogrejejo, nasmejejo, poskrbijo za sladkor v krvi,… in sploh pričarajo čudovito, dišeče bralno vzdušje. S tem otroku pokažemo, kako fantastično se je potopiti v svet knjig, kako so zmenki s knjigo čas zase, za svojo dušo. In to je zelo pomembno.

Izpostavile bi tudi, da se v paketu ni skrivalo nobene plastike. Vse je skrbno izbrano, iz rok slovenskih izdelovalcev, zavito v papir, karton, blago… Vse tako zelo diši in paše skupaj. To preprosto moraš doživeti. Zelo lepo se nam je zdelo tudi, da je ob knjigah prispelo sporočilo avtorjev. Je dodalo vrednost, zagotovo. Občutek Zmenka s knjigo pa je s tem pridobil na intimnosti, ki je danes tako zelo manjka.

Najboljši zmenki so Zmenki s knjigo.

Svoj Zmenek s knjigo si naroči tukaj:
https://www.sodobnost.com/domov-knjizna-skatla-zmenek-s-knjigo-sodobnost/

Prepričane smo, da bo tudi tebe zapeljal. 😉

 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja