Zdravje

Kako pomagamo otroku pri nahodu?

Prehod iz zimskega obdobja v pomladno, ko smo zjutraj zaviti v šal in kapo, popoldan pa tečemo naokoli v jopici, največkrat posledično spremlja nahod. Ali si bundo spet oblečemo malo prepozno ali pa zjutraj podcenimo moč mraza, v obeh primerih so smrkavi noski in kašelj stalni spremljevalci obdobja.

Starši iščemo načine, kako se proti nahodu boriti, sploh letos je to še bolj pomembno, saj nam iz vseh strani grozi še virus.

Kaj pomaga nam? 

 1. Dvignjeno ležišče
  Pod otrokovo vzmetnico na zgornjem predelu podstavimo blazino ali predmet, ki rahlo dvigne del ležišča, kjer ima otrok glavo.
 2. Redno čiščenje noska
  Manjšim otrokom pomagamo kar z aspiratorjem, večje pa naučimo dobro upihniti nosek.
 3. Otrok ne pije in je mlečnih izdelkov
  Za obdobje nahoda se tem izdelkom izogibamo.
 4. Naravna otroška lekarna Fitobimbi
  Katere izdelke uporabljati za kaj: https://sanofarm.si/nasveti/362/malcek_je_nahoden_kako_mu_pomagati/

 

Naša najljubša izdelka iz Fitobimbi naravne lekarne sta:

 1. FITOBIMBI ECHINAX

  Echinax je izdelek za otroke z navadnim šipkom – naravnim virom vitamina C (pomaga pomiriti prehlad), črnim bezgom (podpira obrambo telesa), ameriškim slamnikom (učinkovita pomoč v času prehladov), in sibirskim ginsengom (podpora v primerih šibkosti, izčrpanosti, utrujenosti in med okrevanjem). Mi ga začnemo uporabljati takoj, ob prvih znakih prehlada, primeren je že za dojenčke od 6.mesecev naprej. Je izredno prijetnega okusa in naši otroci ga z veseljem jemljejo. Vzamemo ga zjutraj, 1x na dan.

  Več o izdelku:  https://sanofarm.si/produkti/za_otroke/dihalne_poti/?utm_source=Mamiblogerke&utm_medium=IG_marec21&utm_campaign=Nahod

 2. FITOBIMBI BRONHAMIL 

  Fitobimbi Bronhamil je namensko razvit izdelek za blaženje obeh vrst kašlja, suhega in mokrega. Mi ga jemljemo zjutraj, v kombinaciji z Echinaxom. 1x na dan. Zvečer pa ob hujšem kašlju dodamo še Fitobimbi Fitobalm mazilo. Fitobimbi Bronhamil vsebuje trpotec in eterična olja bora, timijana in evkalipta. Trpotec ima ugoden učinek na grlo, žrelo in glasilke, saj zaščiti sluznico in pomiri dražeč kašelj. Eterično olje bora, timijana in evkalipta pa redči sluz in lajša izkašljevanje. 

  Delovanje je izredno hitro, sploh v kombinaciji z Echinaxom. Tudi ta Fitobimbi izdelek imajo naši otroci zelo radi. Med sabo jih ločijo po slikicah medvedka in bi včasih, tudi ko ni potrebe, najraje pojedli žličko vsakega.

  Več o izdelku: https://sanofarm.si/produkti/za_otroke/dihalne_poti/?utm_source=Mamiblogerke&utm_medium=IG_marec21&utm_campaign=Nahod

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Sanofarm.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja