Naj družinska destinacija

Zimska idila in uživanje za vso družino na smučišču Golte

Drugi vikend v decembru smo preživeli na smučišču Golte, ki smo ga izbrali za Naj družinsko destinacijo meseca decembra. S svojo izbiro smo bili zelo zadovoljni!

Prva stvar, ki je bila všeč predvsem staršem, je lokacija, saj so Golte od Ljubljane, kjer živimo, oddaljene le uro vožnje. V petek ob štirih smo tako zaključili v službi, malo čez pet pa smo bili že na postaji nihalke na Golteh. Parkirali smo avto, se vkrcali na nihalko, ki vozi na vsake pol ure in po osmih minutah smo bili že na recepciji hotela. Uau, temu se pa reče hitrost!

Že vnaprej smo slišali, da so uslužbenci hotela zelo prijazni in res je bilo tako. Hitro smo prejeli ključe od svojih sob, ki so precej prostorne, tako da je v njih prostor tudi za kakšno dodatno posteljico za dojenčka. Vsaka ima tudi balkon s krasnim razgledom, v kopalnici pa sta se Juno in Maj najbolj razveselila velike kopalne kadi, saj imamo doma le tuš kabino. Že takoj smo se dogovorili, da se bosta pred spanjem lahko kopala, ampak najprej je bil seveda čas za sneg.

Oblekli smo topla oblačila in se odpravili ven, kjer kepanju in uživanju na snegu kar ni bilo konca. Starši smo bili že pošteno lačni, otroci pa so uživali in se sploh niso pustili prepričati, da bomo tu še dva dni in da bo časa za sneg še dovolj. 

Po odlični večerji je bil čas za malce druženja in nekaj družabnih iger, po obljubljenem čofotanju v kadi pa smo zajadrali v spanec.

Zjutraj nas je zbudilo sonce in pogled na smučišče nas je spodbudil, da smo z zajtrkom pohiteli, da bi bili čim prej na smučeh. Nina in Uroš sta že prekaljena smučarja in sta odhitela na sedežnico, Juno in Maj pa še nikoli nista smučala, zato smo se dogovorili za inštrukcije. V kleti hotela ima svoje prostore smučarska šola Beli zajec, kjer si lahko tudi izposodite smučarsko opremo ali pred smučanjem poskrbite za vaše smuči. Mi smo imeli smuči izposojene od prijateljev, a so nam jih pred smučanjem še namazali, nato pa je otroka prevzel simpatični Srečko in učne ure so se začele.

Čeprav sta v Ljubljani nenehno spraševala, če se bomo na Golteh tudi sankali, je bilo sankanje pozabljeno v trenutku, ko sta se prvič spustila po smučeh. Navdušila sta se nad smučanjem, mami pa je zadovoljno opazovala njun napredek. Za učenje imajo otroci na voljo manjši poligon, kjer osvojijo osnove, preden se podajo na pravo smučišče. 

Na smučišču je samopostrežna restavracija, kjer smo pojedli kosilo in se pogreli s čajem. Nato smo s smučanjem nadaljevali, ko pa se je začelo temniti, smo se odpravili v sobo, ki je le nekaj korakov stran, kar je res velik plus, saj si s smučišča v minutki v sobi.

Popoldan smo si privoščili malce oddiha in čofotanja v hotelskem wellnessu, kamor pa imajo otroci omejen vstop. Ker v času našega obiska ni bilo gneče, so nam dovolili, da smo šli tja tudi v urah, ko sicer otrokom vstop ni dovoljen, saj si želijo, da bi bil wellness resnično kraj, kjer se oddahnemo tudi starši. In prav je tako! Sama sem si privoščila masažo ramen, lasišča in obraza ter uživanje v masažnem bazenu, Maj je tekal od zunanjega v masažnega in nazaj, oba očka pa sta preizkusila kar štiri savne – poleg finske, turške in infrardeče še bio savno, kjer se sprostite ob prijetnem vonju zelišč. 

Sledila je večerja, po večerji pa še slaba urica v prijetnem kotičku hotela, kjer je Maj sestavljal kocke in risal, Juno pa je v hotelski knjižnici odkrila knjigo iz svoje najljubše zbirke, 5 prijateljev in je brala. Povedali so nam, da so v času sezone za mulčke na voljo tudi otroške animacije, kar je zagotovo pika na i, če se odločite, da greste tja z otroki.

V nedeljo smo si za zajtrk privoščili slastne palačinke, potem pa smo se znova odpravili na smuči in priznamo, da smo bili vsi žalostni, ko je bil čas za odhod. Vsekakor na Golte še pridemo, saj so nas prepričali tako s svojimi storitvami kot s prijaznostjo. Otroka že komaj čakata, da gresta spet smučat, mami in oči pa razmišljava, kako lepo je tam tudi spomladi ali poleti, ko so vam na voljo številne sprehajalne poti in druge družinske aktivnosti.

Zagotovo se še vrnemo! 

Več o destinaciji: https://zima.golte.si

Tina Guček
Travel, Food and All things Good | Spletna stran

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Tina Guček

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja