Naj družinska destinacija

NAJ DRUŽINSKA VIKEND DESTINACIJA: SMUČIŠČE GOLTE

Mami blogerke iščemo dobre družinske destinacije! Ker so vikendi z družino vedno nekaj posebnega, ker širijo obzorja in zbližujejo odnose. Zato smo v letu 2019 obiskale že kar nekaj družinskih destinacij, ki ustrezajo našim pogojem za NAJ DRUŽINSKO DESTINACIJO MESECA.

Na koncu leta bomo skupaj med vsemi mesečnimi destinacijami izbrali
NAJ DRUŽINSKO DESTINACIJO LETA 2019. 

Tu vas bomo povabili k sodelovanju, saj več glav več ve in več izkušenj več pove. A o tem več ob koncu projekta.  

Pogoji, ki jih upoštevamo:

– Primerno za družine z majhnimi otroki
– Prostorna nastanitev z možnostjo otroške posteljice
– Finančno dostopna opcija
– Veliko narave
– Zabava in zanimivosti v okolici nastanitve
– Kulturno doživetje
– Dobra kulinarična izkušnja
– Lahko dostopno z avtom in parkirno mesto za avto
– Mirna okolica, da ni preveliko gneče
– Otrokom prijazno

Naša naslednja izbrana družinska destinacija, destinacija meseca decembra, je tokrat zimsko obarvana in ustreza vsem našim pogojem: smučišče GOLTE.

NASTANITEV

Golte so družinsko smučišče, kjer zabave za mlade in starejše nikoli ne zmanjka. Izbirate lahko med nastanitvijo v sodobno opremljenem hotelu Golte, ki se nahaja v samem srcu narave na smučišču in številnimi apartmaji. Hotel ima štiri zvezdice in je lociran tik ob nihalki. Prijazni uslužbenci hotela so vam vedno na voljo, da vam predstavijo pestro ponudbo storitev, med katerimi bomo zlasti mamice uživale v vrhunskem wellnessu.

Gostom, ki imajo raje kot hotele udobje lastnih apartmajev, je na voljo tudi 26 povsem novih in sodobno opremljenih apartmajev, v katerih lahko bivata od dve pa do deset oseb. 

 

SMUČIŠČE

Smučišče Golte se nahaja na nadmorski višini med 1.280 in 1.576 metri in se razteza na 50 hektarih površine. Obsega več kot 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, na katerih se smučarskim užitkom prepuščajo smučarji in deskarji na snegu. Na smučišču deluje 5 žičniških naprav (3 sedežnice, 2 vlečnici) ter tekoči trak na otroškem poligonu.

Cena smučarske vozovnice vključuje povratno vožnjo z nihalko. Pri urnih vozovnicah povratek v dolino ni časovno omejen na veljavnost vozovnice in je možen kadarkoli tisti dan. Na spodnji postaji nihalke je urejeno veliko parkirišče za avtomobile, avtobuse in avtodome. Z nihalko se boste v nekaj minutah povzpeli za neverjetnih 1.000 metrov. Ko prispete do vrha, vas le nekaj korakov loči do smučišča, zato naporno nošenje smučarske opreme ni potrebno. Dolžina nihalke je 3.265 metrov, s čimer je nihalka Golte najdaljša gondolska žičnica v Sloveniji.

 

Lačni na Golteh ne boste, saj vam je na voljo odlična kulinarična ponudba. V hotelski restavraciji vam bodo postregli bogat zajtrk, krepčilno kosilo in izbrano večerjo, v bližini pa so na voljo še restavracija Medvedjak, več smučarskih koč in smučarski oziroma ski bar. 

Za konec pa še nekaj idej, kaj vse lahko na Golteh počnete:

  • Na prvem mestu je seveda smučanje in deskanje na snegu.
  • Otrokom, ki smučanja (še) niso najbolj vešči so na voljo tudi smučarski inštruktorji, ob hotelu pa je tudi otroški poligon s tekočim trakom, kjer se bodo otroci spoznali z osnovami smučanja in se prvič spustili po beli strmini. Poligon vključuje različna igrala, ki omogočajo lažje in bolj zabavno učenje prvih smučarskih zavojev.
  • Mlajši otroci, ki še niso za smučanje bodo v družbi staršev zagotovo uživali v sankanju.
  • Pa starši? Če ste za malo adrenalina, se preizkusite v lednem plezanju, zagotovo pa vas bodo očarale tudi številne pohodne poti v bližini. Zabave in različnih aktivnosti vam torej nikakor ne bo zmanjkalo.

Mami blogerke se bomo na lastne oči prepričale o prednostih in slabostih destinacije, v vikendu od
13.- 15. 12., ko bosta Golte obiskali Anja (Maminamaza.si) in Tina (Travel, Food and all things Good), in s svojimi skupaj štirimi otroki iz prve roke preizkusili destinacijo. Njuno raziskovanje lahko spremljate na našem Instagramu -> www.instagram.com/mamiblogerke_slovenija/ 

Ko se vrneta, pa bosta podrobno opisali, kaj sta ugotovili, kako destinacija izpolnjuje vse zastavljene pogoje, kaj jima je bilo najbolj všeč in kaj najmanj (če kaj).

Zelo veseli bomo vašega sodelovanja – vprašajte, kar vas zanima, svetujte jima, kaj naj preizkusita in pomagajte izbrati NAJ DRUŽINSKO VIKEND DESTINACIJO 2019.

Več o Golteh si lahko preberete tukaj: https://zima.golte.si/

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja