Naj družinska destinacija IZLETI IN POTOVANJA

V SRBIJO Z DRUŽINO

Mami blogerke smo bile letos že drugič povabljene v Srbijo skupaj s svojimi družinami in ker lahko iz prve roke zagotovimo, da je to res odlična država za družinska potepanja, smo jo razglasile za naj družinsko destinacijo meseca julija. Kaj nas je najbolj navdušilo?

  1. Srbija ni predaleč

Naša nekdanja bratska republika je od Slovenije oddaljena nekaj ur vožnje z avtom, za vse tiste, ki ne marate predolgih voženj z avtomobilom in zastojev na meji, pa je zagotovo koristen tudi podatek, da iz Ljubljane v Beograd kar dvakrat dnevno leti Air Serbia. Dobra urica in ste na dopustu! Pa še otrokom je potovanje z letalom sila zanimivo, preverite, kako sta ga doživela Nina in Ian, za katera je bilo to prvo potovanje z letalom (Klik).

Anja, Uroš, Nina in Ian. Družina Maminamaza.si. Foto: Tina Guček

 

Maj in Sergej, izkušena letalca. Foto: Tina Guček

 

Razgled iz letala. Foto: Tina Guček

 

Tudi za očije je letenje zabavno 🙂 Foto: Tina Guček
Najmlajši letalec opremljen z liziko in tiho knjigo.

 

V Srbiji boste odlično jedli

Srbija je znana po dobri hrani in če so vaša prva asociacija morda čevapčiči, naj vam povemo, da je to le ena od mnogih specialitet. Meso na žaru in izpod peke imata v Srbiji prav poseben okus, prav nič manj dobre pa niso tudi predjeti in zelenjavne priloge, ki so fantastične.

Poleg tega so srbske restavracije že same po sebi neko doživetje, imajo poseben dekor, v nekaterih zvečer igra živa glasba, večina pa ima tudi igrala za otroke. Mi smo se letos še posebej navdušili nad tako imenovanimi »salaši« – nekdanjimi hišami na polju, ki so jih preuredili v gostilne in so pravo doživetje za vse čute. Na tem mestu še opozorilo – v salaših se je potrebno najaviti dan prej, saj jih odprejo le, če imajo najavljene goste. Prav posebno doživetje so tudi restavracije na splavih.

Vinska kuća Kovačević.

 

Igrala pred vinsko kućo Kovačević.

 

Restavracija Hyde Park v Beogradu.

 

Skupinska fotka vseh udeležencev pred Hyde parkom.

 

Odlična večerja v Salaš137.

 

Občudovanje konj. Salaš137.

 

Mini adrenalisnki park. Salaš 137.

 

Večerja na splavu. KOTA 70.

 

Počnete lahko ogromno stvari

Srbija je zgodovinsko in kulturno zelo bogata destinacija, kjer vam zlepa ne bo zmanjkalo stvari, s katerimi lahko zapolnite dni, ki jih boste tam preživeli. Starodavne trdnjave, pod katerimi so labirinti hodnikov, zanimivi muzeji (tudi takšni za otroke), živalski vrtovi in druge atrakcije za najmlajše, pa seveda številne naravne lepote in še bi lahko naštevali. In ko se vsega tega naveličamo, se lahko mamice podamo še v »šoping«, saj imajo tudi nakupovalnih centrov kar precej. 

Kopanje na Adi Ciganliji.

 

Obisk Javnega akvarija in tropikarija.

 

Obisk Muzeja znanosti in tehnologije.

 

Raziskovanje trdnjave Kalamegdan.

Ugodne cene

Ne glede na to, da je Beograd precej kozmopolitansko mesto, so cene tam precej bolj ugodne kot v kakšni drugi prestolnici – na primer v Parizu ali Londonu, če greste malce ven iz glavnega mesta, pa so seveda še nižje. Že sama prenočišča na primer, lahko najdete po zelo ugodnih cenah (za družine priporočajo najem celega stanovanja, kjer imate za malo denarja na voljo vso udobje, ki si ga lahko zamislite).

Mi pa smo si privoščili malce razvajanja v dveh hotelih, ki sta nas res navdušila, pa tudi cene zanju niso pretirane. V Beogradu smo bivali v odštekanem hotelu Mama Shelter Belgrade, ki je z eno besedo: NOR (ampak v pozitivnem smislu), v Novem Sadu pa v novoodprti Macchiato Kuči, ki je prav tako nekaj posebnega. 

Macchiato kuća.

 

Macchiato kuća.

 

Macchiato kuća.

 

Mama Shelter Beograd.

 

Mama Shelter Beograd.

 

Mama Shelter Beograd.

Več o našem izletu, programu in obsikanih znamenostostih v Srbiji, si lahko preberete tukaj: KLIK 

Foto (kjer ni drugače navedeno): Mateja Tamše

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja