Naj družinska destinacija

Počitnice z otroki: Jezero Jasna

Ko izbiramo lokacijo za počitnice z otroki, je seznam zahtev precej drugačen od tistega, ko se na oddih odpravimo brez otrok. Priznamo, da smo med brskanjem po destinacijah, Jasna Chalet Resort vzele malo z rezervo. Na prvi pogled namreč izgleda prelepo in preveč minimalistično, da bi si tam predstavljale otroški vrvež. Oh, kako smo se zmotile. 

V Jasna Chalet Resort smo se odpravile v zadnjem majskem vikendu. 6 družin, 6 mamic, 6 očkov in 12 otrok starih od 2 do 11 let. V petek popoldan smo se namestili v svoje apartmaje, potem pa se je začel nepozaben program poln raziskovanja, aktivnosti, smeha, druženja in preživljanja časa v čudoviti naravi. V nedeljo popoldan smo se poslovili in spet odpravili nazaj v realnost. Polni različnih misli in novih poznanstev. Vsak s svojo zgodbo, a z istim zaključkom: še se vrnemo.

4 blogerke: Tamara Fortuna, Anja Oman, Mateja Tamše in Tina Guček z družinami, Jasno Kuljaj in nagrajeno družino, Foto: Mateja Tamše

Jasna Chalet Resort

Jasno Chalet Resort sestavlja 8 luksuznih apartmajev za 2 – 8 oseb. Apartmaji so sestavljeni kot družinska gnezda – poudarek je na osrednjem skupnem prostoru, v splanicah ni televizij, možnost izposoje mnogih družabnih iger ter razporeditev pa vzpodbujata druženje in skupno zabavo. Vsi apartmaji ponujajo izhod na teraso ali balkon s pogledom na turkizni jezeri in mogočne vrhove.

Apartmaji so prostorni, polni zgodovine, vonja po naravi in kulture. Ko nam je lastnik, Dominik S. Černjak, razlagal o zgodovini, ideji in načrtih, so mu žarele oči in takoj nam je bilo jasno, zakaj se že prvi dan tukaj počutimo domače in prijetno. Poleg naravnih materialov, sožitja z naravo, prekrasnih pogledov in praktičnega dizajna, stoji za vsem premišljen koncept, poln ljubezni do gosta, narave in doživetij.

Otroci so se razveselili zanimivih pogradov, ki so oblikovani kot seniki, mamice smo bile navdušene nad prostornostjo in udobjem, očije pa sta prepričala velik hladilnik in “očkova pisarna”. Kaj je to, pa naj ostane skrivnost 😉

Notranjost apartmaja si lahko pogledate v video storijih TUKAJ. 

Jasna Chalet Resort, foto: Mateja Tamše

Aktivno, zabavno in sproščujoče

Kranjska Gora je z razlogom ena najpopularnejših destinacij za družine. Zeleni gozdovi, turkizni potoki, beli vrhovi in nešteto sprehajalnih in kolesarskih poti so dobri gostitelji za tiste, ki se radi sončijo in uživajo v lepih razgledih in tiste, ki si želijo akcije.

Če to prelevimo v prakso: otroci so bili od jutra do večera zunaj! Mamice in očki pa smo lahko uživali ob kavi in celo masaži! Jap, kar zunaj pred Jasno smo se masirali, medtem, ko so se otroci igrali ob jezeru.

Kranjska Gora

Seveda smo bili z otroki tudi aktivni! Prvi dan smo raziskali okolico jezera in potoka Pišnica, kamor smo potem večje otroke puščali kar same. (Ob kavi v Jasni imaš odličen razgled na celotno območje in ni skrbi, da bi se komu kaj zgodilo.), naslednje dni pa smo raziskali še pot do Kekčeve dežele in pot do Kranjske Gore.

Čudovite sprehajalne poti pa so vse okoli. Malo bolj so jih raziskali očki, ki so se zadnji dan odpravili na kolesarjenje z e-kolesi in so z njimi obvozili Gozd Martuljek, Tamar, Planico in Zelence. 

V TIC Kranjska Gora pa so nam dali še več idej za otroke in vse družine zelo lepo povabili, da obiščejo njihovo spletno stran in raziščejo 3 pravljične dežele, zanimive muzeje in gozdne poti: TUKAJ

Kranjska Gora je raj za otroke.

Največje igrišče

Niti enkrat se ni zgodilo, da bi otroci prijokali, da jim je dolgčas! Kot nam je gospod Dominik razložil že prvi dan, imajo pri njih največje igrišče v Sloveniji. Povsod ležijo kamni, ogromno je dreves, vode, zemlje, hribčkov… materiala za kreativnost zlepa ne zmanjka. In to je bistvenega pomena.

Otroci so se igrali v naravi od trenutka, ko so odprli oči, pa vse do časa za spanje. Tako mirnih počitnic za starše že dolgo nismo doživeli 🙂

Kaj vse se lahko igraš z enim kamnom?, Foto: Mateja Tamše

Animacija

Drugi dan so se otroci udeležili lova na skriti zaklad. Animatorka jih je prevzela ob 16h, nazaj pa jih ni bilo do 18.30! Kaj vse so počeli, jim od navdušenja sploh ni uspelo razložiti, so pa zadnji dan soglasno odločili, da je bil lov na zaklad vrhunec njihovega doživetja.

V resortu so si otroci izposodili še balinčke in Twister, v samem apartmaju pa so igrali tudi namizni nogomet.

Vsi naši junaki: Leon, Nik, Tara, Isa, Nina, Jaša, Sara, Juno, Maj in Anastazija., Foto: Mateja Tamše

 

Med lovom na zaklad smo jih videli samo takole. Na daleč :), Foto: Mateja Tamše
A vidite?!?! 🙂

Medtem ko so otroci ugibali in se učili v gozdu, smo imeli starši Gin tonic delavnico. Učili smo se o ginu, katere kombinacije grejo dobro skupaj in kako pripravimo profesionalni koktejl. Pomerili smo se tudi v tekmovanju, katera družina pripravi najboljši koktejl. Zmaga za najbolj inovativno idejo je šla naši Srečni Tamari, ki je uporabila jagode in čokolado!

Polna miza kombinacij in štirje gini: klasičen, limonin, pomarančni in vrtnica.

Šport

Naš najmlajši član, Ian, je bil edini, ki se je lotil plavanja. On je še premajhen, da bi vedel, da je voda mrzla 😉 Ostali pa smo se trudili, da ne bi plavali, čeprav smo vseeno lebdeli na vodi. Preizkusili smo namreč Supanje na Jasni. Mirna voda je idealna za supanje z otroki.

Supe smo najprej skupaj napihnili, nato pa smo se podali na vodo. Supali smo in v soboto in nedeljo, ker je bilo to otrokom zelo všeč in lahko se pohvalimo, da niti en ni padel v vodo 🙂

Bravo, mami!, Foto: Mateja Tamše

 

Dihanje

Poleg aktivnosti in novih dogodivščin, je pomembna tudi umiritev, dihanje, zavedanje samega sebe v trenutku, čuječnost. Kje je vse to lažje, kot v naravi? Z otroki smo se igrali kar nekaj igric v stilu: “Umiri se, zapri oči. Kaj slišiš?” Ali pa: “Odpri oči, povej mi, kaj zelenega vidiš okoli sebe?”

Za nas pa so pripravili tudi delavnico jutranje joge, ki smo se je tokrat udeležile samo mamice in hčerke, ko so ostali še spali. Pa je bil tudi to en poseben moment.

Jutranja joga ob Jasni, Foto: Mateja Tamše

E-kolesarjenje in

Očki so se v nedeljo odpravili na posebno preizkušnjo. E-kolesarjenje s posebnimi električnimi gorskimi kolesi. Da je bila pot še bolj zanimiva, so kot prvi premierno preizkusili tudi Trip in the bag. – gre za poseben nahrbtnik, ki popotnika vodi skozi različne znamenitosti in kraje, ki jih s pomočjo različnih nalog samostojno raziskuje!

Vsi očki so se vrnili več kot navdušeni in obljubili, da gremo naslednjič vsi skupaj 🙂

Oaket Trip in the bag!
Bikers :), Foto: Mateja Tamše

Edinstvena izkušnja

Ta vikend smo ob Jasni koelsarili, tekali, se smejali, iskali zaklad, dihali, supali, metali kamenčke, se preizkušali v raznih spretnostih, namakali noge, opazovali račke in uživali v čudovitih razgledih. Pa še dobro smo jedli.

Težko bi izbrali eno najljubšo stvar, saj kot starši vedno gledamo na celoto, na skupek. Nič ni črno ali belo, najlepša je prav mavrica vmes, ki vse skupaj zaokroži v prekrasno celoto.

Jasna Chalet Resort je zagotovo družinska destinacija v najboljšem pomenu te besedne zveze. Da lahko 6 družin z 12 otroki preživi miren vikend, pomeni, da res vse štima. Priporočamo! 

Peniceeee!, Foto: Mateja Tamše
Mmmmm 🙂 Foto: Mateja Tamše

Turistični vaucherji oz. boni

Bone, ki jih bomo prejeli od države, lahko koristite tudi v Jasna Chalet Resortu. Cen ne bodo nič višali, še več, celo dodali vam bodo aktivnosti, če boste pri njih koristili več bonov! 

Kdaj jih boste koristili, je skoraj vseeno. Vsak letni čas v Jasno prinese nekaj novega in prepričani smo, da bo izkušnja prečudovita. Kot je danes napisala naša srečna nagrajenka: “Jaz sem danes v službi nazaj kot po 14 dnevnem dopustu. Je bil res odklop za glavo.”

Predlagamo samo, da z rezervacijo pohitite, ker je zanimanja veliko, apartmajev pa samo 8. In tudi ta majhnost je prednost. Ah, kaj vse bi še lahko napisale 🙂 Ampak dajmo pustiti še malo prostora še za vaše vtise. Upamo, da smo vam pa vsaj malo pomagale!

Zaključni pozdrav <3, Foto: Mateja Tamše

Za še boljši občutek pa še video o dogajanju, ki ga je pripravila naša Tamara:

 

 

FOTO: Mateja Tamše 

Anja Oman
Maminamaza.si | Spletna stran

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Anja Oman

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

1 Komentar

  1. […] povezavi – klik – lahko preberete kako so uživale moje prijateljice in kolegice blogerke, ki so obiskale […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja