Naj družinska destinacija IZLETI IN POTOVANJA

Beograd z otroki – mesto, kjer otrokom ne bo dolgčas! 

O tem, da je Srbija res naj družinska destinacija, smo že pisali, tokrat pa se bomo osredotočili na to, kaj je v srbski prestolnici zanimivega za otroke. 

Kraj, ki ga ne smete spregledati, je vsekakor trdnjava Kalemegdan, saj gre za eno največjih znamenitost Beograda. Otrokom je zanimiv zaradi samih zidov, obokanih arkad, »grajskih ječ« in stolpov, fantje pa bodo uživali tudi ob ogledu razstavljenih topov, vojaških raket in nekaterega drugega orožja. In ko boste že tam, ne zamudite izvrstne priložnosti za družinsko fotografijo s popolnim razgledom na stičišče Save in Donave. 

 

Kalemegdan stoji v lepem parku, znotraj katerega je še kar nekaj zanimivosti za najmlajše. Na primer lunapark, razstava dinozavrov (mimogrede, vidite jih lahko tudi na sprehodu in vam ni treba plačevati vstopnine za ogled) in živalski vrt. V živalskem vrtu lahko vidite marsikatero zanimivo žival, največja »atrakcija« pa je krokodilka Muja, ki je v Beograd prišla leta 1937. Gre za menda najstarejšega krokodila na svetu, ki je med drugim preživel tudi bombardiranje Beograda in dve vojni, pred nekaj leti pa so ji zaradi gangrene morali odrezati del tace. Razen tega je Muja v odličnem zdravstvenem stanju, pravijo.

 


Ko smo že pri živalih, si z otroki lahko ogledate tudi Javni akvarij in tropikarij, v katerem je kar nekaj zanimivih vrst ribic, pajkov in drugih plazilcev. Videli boste lahko piranje, pa pisane tropske ribice (seveda tudi “Nemota” in “Dori”) in še marsikaj zanimivega.

 


Za malce večje otroke bodo zagotovo zanimivi tudi muzeji. Na primer Muzej Nikole Tesle, kjer se iz prve roke naučijo marsikaj o elektriki in pogledajo tudi zanimive preizkuse, še bolj zanimiv pa je otrokom Muzej znanosti in tehnologije. V njem je veliko zanimivih eksponatov, prijazni uslužbenci pa razložijo, kako so jih včasih uporabljali. Na ogled so tudi stare igrače (ta del bo verjetno še bolj kot otrokom, zanimiv staršem), prav posebno pestro pa je na interaktivnem oddelku, kjer lahko otroci sami delajo razne preizkuse – na primer, kako deluje škripec, koliko so težki na različnih planetih in podobno. 

Za konec naj omenimo še Ado Ciganlijo, ki je idealna, če Beograd obiščete poleti. V rokavu reke Save so namreč uredili tako imenovano Savsko jezero, kjer z lahkoto preživite ves dan. Lahko se kopate, uživate v vodnem parku, greste na bungee jumping ali smučat na vodi, ko se naveličate vodnih vragolij, pa si izposodite kolo in se odpeljete okoli jezera po poti, ki je dolga dobrih sedem kilometrov. Vmes se lahko ustavite na sladoledu, kavi ali kosilu, obiščete adrenalinski park, igrate mini golf in še bi lahko naštevali. 

 

Več o Srbiji, kot idealni destinaciji za izlet z družino TUKAJ in TUKAJ.

Tina Guček
Travel, Food and All things Good | Spletna stran

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Tina Guček

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

1 Komentar

  1. […] več idej, kaj lahko z otroki počnete v Beogradu, najdete tudi tukaj. Če vas zanima še karkoli v zvezi z našim obiskom Beograda, pa me kar pocukajte za […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja