IZLETI IN POTOVANJA Poletje

Kako mami poskrbi, da je dopust tudi zanjo dopust?!

Odkar sem mami je moj dopust izgubil pravi pomen. Biti mami je služba, v kateri si 24 ur, tudi na dopustu. A kljub temu, da smo na morju s tremi malčki, najstarejša je stara sedem let, si vsako leto izborim kakšno minuto dopusta na dopustu več. Počasi dojemam, da tudi sami z očijem preživijo in se imajo prav fino.

Knjige
Dokler so otroci spali in preden sem lani začela z učenjem kajtanja, sem imela vsaj tisto uro miru in sem brala knjige. Sedaj tega časa več ni, kljub temu sem si letos prinesla štiri knjige in si tu in tam izborim 5 minut in berem. Na primer, ko čakam, da Pika trdno zaspi, ali pa ko čakam, da zapiha pravi veter za kajtanje.

Plavanje
Smešno, ampak to je bila včasih misija nemogoče, a zdj že 3 leta vsak dan pobegnem sama v vodo in odplavam mojo ‘traso’. Ne le to, da se bolje počutim, tudi tiste pol ure samote, je čas zame in za moje misli, v katere ne skačejo vstrajni: ‘Mami!’

Kajtanje in ostali morski športi
Nekateri gredo na dopust počivat, mi pa gremo na dopust tja, kjer se kajta. Že nekaj let je to izliv Neretve, kraj Blace na Hrvaškem. Lani me je Matej vpisal v šolo kajtanja in tako sva izmenova v vodi ali pa na škratke pazijo prijatelji. Čeprav sem dvomila, ker pač nisem športnica, mi je postalo všeč.

Večerni sprehodi
Roke gor vsi, ki imate radi večerne sprehode ob morju. To je res nekaj najlepšega in v tem res uživam. Moji otroci ponavadi mrknejo ob osmih, a smo naredili kompromis. Če opoldne zaspijo vsi trije, gremo zvečer lahko ven, če ne pa pač spat. Tako sem dobila končno družinske sprehode.

Za minuto zaprem oči
Nikakor ni greh, če medtem ko uspavam srčke tudi sama zaprem oči in zadremam. Ne glede na vse, posoda se bo morda le sama pomila. Včasih moramo tudi zaupati našim moškim.

Roko na srce, a večinoma smo običajne mame, ki bdimo 24/7 na svoje otroke. Morda je čas, da jih kdaj prepustimo komu drugemo, da si zase vzamemo vsaj pet minut. Dejstvo je, da je dopust čas, ki nas napolni. Združi družino in nas naredi močnejše. Dopust je res čas za nas. Zato je najbolj uporaben nasvet, kako naj mami poskrbi, da bo dopust tudi zanjo dopust čisto preprost:
Na dopustu se sprosti in prepusti! Bo ko bo, če bo, tako ali tako dobro prehitro mine.

Emanuela Gorenjak

Emanuela Gorenjak ustvarja blog SamoMama. Rada vrtnari in uživa v naravi s svojimi tremi otroci. V njeni kuhinji dostikrat zadiši po čem novem, svoje tedenske jedilnike, recepte in druge dogodivščine pa deli na www.samomama.si.

Emanuela Gorenjak

Emanuela Gorenjak ustvarja blog SamoMama. Rada vrtnari in uživa v naravi s svojimi tremi otroci. V njeni kuhinji dostikrat zadiši po čem novem, svoje tedenske jedilnike, recepte in druge dogodivščine pa deli na www.samomama.si.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja