Ustvarjanje

Ideja za ustvarjanje: Domači akvarij

Enkrat je sladko, drugič grenko.

En dan nam energija in ideje ustvarjalnosti švigajo na vse strani, naslednjič bi najraje zamižali in se delali, da po stanovanju ne tekajo štiri male nogice.

To je vse normalno. Smo samo ljudje, ne roboti.

Ne moremo biti konstantno na 150%. Imamo svoje trenutke utrujenosti, morda tegobe ali slabe volje in predvsem imamo potrebe, ki jih lahko umirimo in naredimo le sami. Potrebno je le zavedanje, da smo mi kreatorji svojega počutja. Brez naslanjanja na partnerja ali izvajanja pritiska na otroke.

Za nekoga je danes poseben dan, za druge morda izgubljen.

Mi štirje smo se odločili, da vam danes prikažemo eno res lušno ustvarjalno zadevo, v katero ste lahko vključeni vsi.

Nevem kako je pri vas, ampak mi smo morska družina. Jaz sem že v osnovi rojena v Piranu in sem tam živela sladkih 18 let. Pot me je kmalu prinesla do Blaža, ki hrepeni po soncu in toplini od prve sekunde. Lana in Nika, pa saj veste. Morje, kamenčki, potapljanje, gledanje ribic, lovljenje rakov, izdelovanje peščenih potičk in sladoled.

Naše današnje ustvarjanje je posledično usmerjeno v morske dogodivščine ?

Izdelali smo DOMAČI AKVARIJ

Vse kar potrebujete je:

– stara škatla
– navaden papir
– škarje
– barvice
– lepilo
– nitko

 

Zdaj pa veselo na delo ?

Staro škatlo porišite ali polepite z izbranimi barvami oziroma sprintanimi vzorci, ki vas spominjajo na akvarij. Ne pozabite okrasiti notranjega dela škatle, ki bo prikazoval notrajnost akvarija.

Na list papirja narišite in izrežite morski svet. Lahko naredite ribice, alge, delfina, raka, morsko zvezdo, gusarski zaklad, morkso travo. Prepustite domišljijo svojim najmlajšim, ker imajo krasne ideje. Verjemite mi ?

Nastale kreacije z nitko zalepite pod vrh škatle, da nastane občutek globine. Čar nitk je tudi ta, da ustvari občutek premikajočih se živali.

Mi smo našemu akvariju dodali še vrata, saj pravi Lana, da predstavljajo vhod v Atlantido. Otroška domišljija res nima meja.


Želimo vam krasen in predvsem kreativen dan.

Preživite ga čim lepše!

Objem, mami4real

Mojca Pušpan Babič
Mami 4 real | Spletna stran

VESELJAKINJA po naravi, PLESALKA po srcu, KLEPETULJA v družbi, GOSPODINJA doma, LJUBEZNIVKA pri možu, NIKOLI NA MIRU, vedno in povsod MAMI

Mojca Pušpan Babič

VESELJAKINJA po naravi, PLESALKA po srcu, KLEPETULJA v družbi, GOSPODINJA doma, LJUBEZNIVKA pri možu, NIKOLI NA MIRU, vedno in povsod MAMI

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja