Rastemo z Lidlom

Mali triki za nakupovanje z otroki

Mislim, da je nakupovanje z malimi otroki, rahla nočna mora vsakega starša. Začne se že z odpravljanjem od doma, kjer se še vedno po tihem prepričuješ, da tokrat bo pa drugače, da danes ima mala dober dan in da bomo en dva tri opravili naše nakupe, brez težav.

Nejevolja se po navadi začne že v avtu, ko začne mini različica tebe na zadnjem sedežu protestirat, ker mora reva sedeti pri miru že celih 10 minut in je to absolutno nesprejemljivo po njenem mnenju. Še vedno mirno dihaš, vse bo v redu, od sile začneš peti Tri majhne žabice in upaš, da pomaga. Pomaga že, a takoj, ko prenehaš, da prideš do sape, se nejevolja vrne.

In potem prispeš do trgovine. Nervozna, sama z otrokom, sploh ne veš, kje boš začela, kaj sploh potrebuješ in po kaj si prišla. Po trgovini hodiš kot mesečnik in voziš slalom med otrokovo nepotrpežljivostjo in nakupovalnimi policami, s katerih na koncu itak pol stvari pozabiš vzeti.

Do blagajne prideš že cela prešvicana, naveličana in utrujena, otroku pa v roke potisneš čokoladico s prve police, da si priboriš pet minut miru, da lahko plačaš. In ko prideš domov, sledi najhujši del – seveda si pozabila kupiti vse, kar si nameravala! 

Če ti je zgornji scenarij znan in se sama kdaj znajdeš v podobni situaciji, je tukaj nekaj namigov, kako si nakup z otrokom olajšaš.

  1. NAKUPUJ ENKRAT TEDENSKO – VELIK ORGANIZIRAN NAKUP

Tukaj ti bo prav prišlo, če si doma narediš jedilnik za prihajajoč teden in ugotoviš, katere sestavine boš za te jedi potrebovala. Poleg kosil ne pozabi osnovnih zajtrk/večerja živil, kot so kosmiči, jogurti, kruh, siri ali mesnine – pravzaprav tisto, kar pri vas doma zajtrkujete oz. večerjate. Seveda brez sadja in zelenjave ne gre, vključi ju v čim več obrokov.  V seznam vključi tudi izdelke za osebno higieno, kot so npr. pleničke ali zobna pasta, ter izdelke za gospodinjstvo (vrečke za smeti, papirnate brisačke, itd.).  Izberi trgovino v svoji bližini. 

  1. V NAKUPOVANJE VKLJUČI OTROKE

Če bodo otroci sodelovali pri nakupovanju, jim bo zadeva veliko bolj zanimiva in bodo boljše volje. Pustite jim, da položijo kakšno stvar v voziček ali si ogledajo izdelke. 

  1. Z ROKAVICO ZA KRUH ZAVEŽI JAKNE NA VOZIČEK

Praktičen trik, kako na MacGyverski način rešiti problem z jaknami, da te ne ovirajo pri nakupovanju. 

  1. VEČJI OTROK NAJ IMA SVOJ SEZNAM

V primeru, da imate starejšega otroka, doma skupaj sestavita njegov seznam živil, za katera bo zadolžen, da jih poišče in položi v nakupovalni voziček ter sproti črta s seznama. 

  1. ZAMOTI OTROKA Z ZDRAVIM PRIGRIZKOM

Kakšen sadni sok v tetrapaku s slamico ali sadni žepek sta odličen način, kako otroka zamotiti in razveseliti. 

  1. OTROKU PREPREČI POGLED NA IGRAČE

Ko se peljeta mimo igrač, jih spretno zakrij s kakšnim večjim artiklom ali preusmeri otrokovo pozornost. 

  1. NA BLAGAJNI NAJ BODO OTROCI SKUPAJ

Če se po nakupih odpraviš s prijateljico in njenimi malčki, naj bodo ti na blagajni obrnjeni skupaj in se igrajo, medtem, ko mamice zlagate na tekoči trak in v vrečke. 

  1. ČESTITAJ SI, USPELO TI JE!

Draga mamica in dragi ati, nič to ni. Nakupovanje z otroki ni nujno nočna mora, s triki, ki sem jih navedla zgoraj, se da! To opravilo nikoli ne bo podobno poležavanju na plaži in srkanju koktejla, to je dejstvo. Ne rabi pa to biti stres, midve z Anjo sva zadevo preizkusili in deluje! 

Uspešno nakupovanje ti želim!

Vita Starman
Mama kuha | Spletna stran

Mamica male Eme in avtorica bloga Mama kuha. Sem ljubiteljska kuharica in uživam v ustvarjanju dobrih in kakovostnih obrokov za najmlajše. Cilj mojega bloga je mamicam približati dobro hrano, ki pa je obenem zelo enostavna in primerna za celo družino.

Vita Starman

Mamica male Eme in avtorica bloga Mama kuha. Sem ljubiteljska kuharica in uživam v ustvarjanju dobrih in kakovostnih obrokov za najmlajše. Cilj mojega bloga je mamicam približati dobro hrano, ki pa je obenem zelo enostavna in primerna za celo družino.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.