LEPOTA IN MODA Beauty

Naravna ekološka slovenska kozmetika za otroke

Kozmetika za otroke je ena od stvari, ki ji trg že od nekdaj namenja kar veliko pozornosti. Z ozaveščanjem o njeni pomembnosti in z novimi raziskavami na tem področju ter seveda s povečanjem uporabe in tako povečanim potencialnim zaslužkom, pa se je trg še znatno povečal in posodobil in skorajda ni kozmetične hiše, ki ne bi ponujala posebne linije za otroke.

Med Mami blogerkami nas je 35 mamic, vsaka s svojim pogledom na to. Nekatere prisegajo na velika imena, druge na preverjeno klasiko, tretje pa na domačo in ekološko kozmetiko.

KAJ JE EKOLOŠKA KOZMETIKA

Več kot polovica strupov v telo ne pride skozi usta, temveč skozi kožo. Razni pesticidi in fungicidi, ki se jim z nakupom eko hrane izognemo, se skrivajo v kozmetičnih izdelkih in čistilih, ki jih uporabljamo.

Vsi vemo, da velja načelo: “Če si upaš pojesti, potem lahko uporabiš na koži.” Ker je končen izkupiček popolnoma enak. Kljub temu, da velike kozmetične hiše trdijo, da njihovi izdelki niso zdravju nevarni, danes že vemo, da se strupi v telesu nalagajo in na koncu lahko izbruhnejo v obliki hude bolezni, ki je niti ne nujno povezujemo s strupi.

Ekološka kozmetika ne uporablja strupov. Standard za certificirano ekološko kozmetiko pravi takole:
“Skladno z zahtevami standarda, certificirani ekološki kozmetični proizvodi vsebujejo najmanj 95% naravnih sestavin, od katerih mora najmanj 95% sestavin kmetijskega porekla izhajati iz certificirane ekološke pridelave.”

Certificirani kozmetični proizvodi so proizvedeni:

  • brez sintetičnih arom, dišav in eteričnih olj,
  • brez sintetičnih topil,
  • brez parabenov,
  • brez etoksiliranih sestavin,
  • brez ionizirajočega sevanja,
  • brez gensko spremenjenih organizmov,
  • brez sestavin pridobljenih z ekstrakcijo živali,
  • brez uporabe petrokemijskih katalizatorjev in drugih omejitev.
  • Kozmetični proizvodi prav tako ne smejo biti testirani na živalih.

OTROŠKA NARAVNA KOZMETIKA

Otroško telo se še razvija, zato vsi strupi nanj delujejo še bolj škodljivo. Starši se moramo zavedati, da smo odgovorni ne samo za vse, kar otrok poje, ampak tudi za vse kar si nanaša na kožo in s tem prehaja v njegovo kri.

Otrok ne potrebuje veliko kozmetike!

Danes je na trgu moč kupiti vsemogoče. Celo parfum za dojenčka! Osnovna kozmetika je pri majhnih otrocih popolnoma zadostna. Zdrav otrok, brez kožnih težav, potrebuje le šampon, milo, kremo in zobno pasto. Ker te izdelke uporablja dnevno, mu moramo zagotoviti varne, naravne, neškodljive izdelke brez strupov: Kozmetiko s certifikatom.

NARAVNA KOZMETIKA ZELIŠČNEGA POSESTVA CVETKA IN NJENA OTROŠKA LINIJA

Katarina, super simpatična mlada lastnica, se je obrnila na nas in nas prosila, da preizkusimo njeno novo otroško linijo. Ker njene izdelke (deodorant, šampon, maska za lase…) uporabljamo že dlje časa, smo se Anja, petra in Andraž odločili, da prvi preizkusimo še otroško linijo.

Peneča kopel, zobna pasta, vlažilna krema in šampon so naše otroke v trenutku osvojili. Na zobno pasto so se sicer starejši otroci morali malo navaditi, ampak sedaj je ne menjajo več.

Občutek, da otroku zagotavljaš varno kozmetiko, ki obenem čudovito diši in vpliva blagodejno, je čista zmaga! Katarina, hvala za tvoj trud in res res čudovite izdelke!

Peneča kopel se super peni in noro lepo diši po sivki!
Šampon in milo ne draži oči in je primeren tudi za najmlajše otroke. 2 v 1 je odlična kombinacija. Koža in lasje so po uporabi mehki in dišeči.
Zobna pasta je malce drugačne strukture kot smo jo bili vajeni, saj je bolj nežna. Okus ima pa melisi in komarčku, kar je bilo posebej všeč najmlajšemu članu.
Vlažilna krema za otroke je tista, ki jo lahko uporabiš vedno in povsod. S svojo lahko strukturo se hitro vpije v kožo in prične z delovanjem. Uporabiš jo lahko za zaščito ličk, nego ritke, nego suhe kože,…

Z vsemi štirimi izdelki smo zelo zadovoljni in so se uvrstili v naš reden nabor družinske kozmetike. Definitivno priporočamo! In vam polagamo na srce: NI VSEENO!

Več o otroški kozmetiki: https://zelisca-cvetka.si/kategorija-izdelka/kozmetika/za-otroke/

AKTUALNO: SONČNA KREMA IN SPREJ PROTI KOMARJEM!

Pri CVETKI  se vsako leto založimo tudi s sončno kremo (za odrasle in otroke uporabljamo isto!) in s sprejem proti komarjem in klopom. Zeloooo zelooo zadovoljni! Do konca maja jih s posebno kodo lahko dobite – 20% ceneje! –> https://zelisca-cvetka.si/kategorija-izdelka/kozmetika/krema-zascitni-faktor/

Anja Oman
Maminamaza.si | Spletna stran

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Anja Oman

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja