Izleti

Vikend z otroki: Tržič in glamping Mountain fairy tale

Ko raziskujemo našo čudovito deželo in iščemo najboljše družinske kotičke, iščemo kraje, kjer si lahko odpočijemo, kjer se lahko povežemo, a hkrati, kjer se lahko zabavamo, raziskujemo in kaj novega naučimo. Tržič mogoče ni prva gorenjska destinacija na katero pomislimo, a bi to zagotovo lahko bila! Še bolje, če ostanemo več dni z izhodiščno točko v glamping Mountain fairy tale. 

ZAKAJ TRŽIČ?

Skrajno severno gorenjsko mestece z manj kot 4000 prebivalci poznamo predvsem po bivši tovarni Peko in Šuštarski nedelji. Mi pa smo se odločili, da kraj pod Karavankami doživimo še z vidika narave in turizma. Kaj nas je pritegnilo?

 • je dovolj blizu in hkrati dovolj daleč iz Ljubljane (30 minut)
 • je manj obljuden od gorenjskih mest pod Julijskimi alpami, a ne prikrajša za nič
 • idilično gorenjsko mestece je tako pravljično in mirno, da si glava konkretno odpočije
 • žuberenje rek (Tržič stoji ob sotočju rek Tržiška Bistrica in Mošenik) in pogled na gore pomirjata
 • bogata zgodovina in kultura nudita raziskovanje na več nivojih
 • ljudje so prijazni in (kot smo lahko izkusili) čisto nič “ohrni”, prej ravno obratno
 • radi raziskujemo pristne kraje, ki jih še ni pokvarila komercializacija
 • zaradi bogastva narave in premnogih pohodniških poti je primeren za obisk tudi med pandemijo
 • ker smo domov odšli polni vtisov in spominov
Glamping mountain Fairy tale tik pred Tržičem. Otroci se igrajo na igrišču, oči počiva ;).

GLAMPING MOUNTAIN FAIRY TALE

Za svojo “postojanko” smo izbrali Glamping Mountain fairy tale, ki stoji tik pred Tržičem (5 minut peš hoje) in pod Bistrico pri Tržiču (2 minuti peš hoje). S svojo lego nudi odlično izhodiščno točko za raziskovanje okoliških krajev, hkrati pa udobje vsega potrebnega za družinski oddih (trgovina, banka, lekarna…).

Občutek bivanja v glampingu Mountain fairy tale je kot da si popolnoma na samem, obdan z idilično gorenjsko naravo. Mirno, prijetno, zeleno, polno sadnih dreves in svežega zraka.

Glamping Mountain fairy tale hiške.

HIŠKE

Glamping je sestavljen iz šestih hišk. Lastnika sta nam povedala, da jih večinoma zasedajo tuji gostje, mi pa smo obljubili, da zanje povemo še slovenskim. Ampak samo izbranim 😉

Na eni strani hiške, ki je v celoti iz lesa, z velikimi okni, stoji pograd dveh zakonskih postelj, na sredini je kuhinja z jedilnico, na drugi strani pa lastna kopalnica s tušem. Vse hiške imajo ogrevanje in klimo.

Za hiško stoji hot tub, ki ga (ob dodatnem plačilu) lahko koristite vse dni nastanitve. To je zagotovo pika na i in bi jo priporočali. Opazovanje zvezd, ko je zunaj hladno, ti pa se greješ v na drva zakurjeni vodi, je posebna izkušnja. Ena od hišk ima tudi savno, ampak to je že bolj ideja za romantičen oddih v dvoje…

Vsaka hiška ima tudi lastno leseno teraso z mizo in 2 ležalnika. Na voljo za izposojo pa je tudi velik žar. Lastnica je povedala, da ta posebej prav pride v poletnih dneh, ko v visokih gredah zrastejo še bučke in paradižniki ter zelišča, ki jih gostje lahko po želji uporabijo.

Kuhinja.
Jedilnica.
Pograd.
Hot tub za hiško, na drva.

HRANA

Zjutraj te na terasi pričaka bogato napolnjena košarica z zajtrkom, ki ga (glede na vreme) poješ zunaj ali znotraj. Mi smo izkoristili sonček na terasi in uživali v pestrosti izbire, ki bi presegla še kakšen all inclusive hotel.

Po bogatem zajtrku se pred odhodom na raziskovanje izplača še malo poležati na ležalnikih, da se hrana poleže in baterije dokončno napolnijo ob kavici.

Ostale obroke si lahko skuhaš v notranji kuhinji ali pa se predhodno dogovoriš za žar. Če se sprehodiš nekaj minutk iz glampinga, pa te dobra hrana čaka v restavraciji Firb’c okn’, ki stoji ob letnem bazenu Gorenjska plaža. Priporočamo!

Zajtrk z razgledom.

ZA DRUŽINE

Glamping Mountain fairy tale je super nastanitev za družine. Okoli in okoli je obdan z ograjo, tako da lahko otroci mirno tekajo naokoli, starši pa se v miru sproščajo. V glampingu stoji tudi otroško igrišče, ob katerem je na voljo več različnih igrač in športnih pripomočkov za izposojo.

Otroci so navdušeni tudi nad samo hiško (pograaaad) in zajtrkom iz košare, najbolj pa nad prostorom, ki ga imajo za prosto gibanje.

Poleg glampinga je potka, ki pelje do konjičkov in kravic. Ob poletnih mesecih pa je le minutko stran Gorenjska plaža, letni bazen, ki kar vabi na ohladitev. Tudi do samega mesta Tržič, bodo otroci vseh starosti brez problema hodili peš.


Idealno za otroke.

NAŠA IZKUŠNJA

V glampinu Mountain Fairy tale smo preživeli 1 noč oz. 2 dneva. Navdušeni smo bili nad prijaznim sprejemom in dejstvom, da kljub temu, da so bile vse hiške polne, se z drugimi gosti nismo motili. Hiške so dovolj narazen in kotičkov je dovolj, da vsak zavzame svojega.

Otroci so se super počutili, saj niso bili omejeni ne s prostorom ne z dejavnostmi. Sicer smo veliko raziskovali okolico, ampak čas, ki smo ga preživeli v glampingu so izkoristili do zadnje minute. Posebej všeč nam je bila pestrost pripomočkov na izposojo, dejstvo, da je glamping zagrajen in občutek svobode pri gibanju.

Zajtrk je bil fenomenalen, prostora za počitek staršev na pretek, udobnost hišk je presegla pričakovanja. Zagotovo bi se spet vrnili poleti, da bi videli, kako izgleda, ko zrasteta sadje in zelenjava, sposodili bi si žar in obiskali Gorenjsko plažo.

Vrnili bi se za več dni. Okolica je idealna za raziskovanje, hiške in glamping so čudovito zastavljeni, cena je dosegljiva. Priporočamo.

Spali smo dobro.
Jedli smo dobro.
Brali nismo veliko, ampak knjižna polica je bila VAU!
Pogled iz hiške.
Želja za naslednjič.

KAJ POČETI V TRŽIČU?

Tržič z okolico ponuja mnogo dogodivščin za celo družino. Naši predlogi:

 • Pohod na Šijo (blog prihaja kmalu!)
 • Ruševine gradu Altgutenberg (blog prihaja kmalu!)
 • Ostanke koncentracijskega taborišča Ljubelj in spominsko sobo (blog prihaja kmalu!)
 • Tržič in Tržiški muzej (PREBERI)
 • Dovžanova soteska in Šentanski rudnik (PREBERI)
 • Za vse ideje, informacije in poti se obrnite na TIV Tržič. Takoooo so prijazni in z vsem vam bodo pomagali! Veliko pa je tudi že napisanega na njihovi spletni strani TUKAJ 

Za informacije in rezervacije več TUKAJ 

Anja Oman
Maminamaza.si | Spletna stran

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Anja Oman

Anja Oman je mamica dveh otrok, ustvarjalka bloga www.maminamaza.si in ustanoviteljica Mami blogerk, ki verjame v dobro vseh ljudi, sočutje, podporo in srčnost. Obožuje otroke in vse povezano z njimi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja