Pica rogljički za vsako zabavo, za malico na poti ali pa večerjo
Rojstnodnevne zabave nam, mamicam, pogosto delajo precejšne preglavice, predvsem ko razmišljamo, kaj postreči, da bodo želodčki vsaj malo polni. Najlažje je seveda naročiti pico. Sama sem pa ena tistih mam, ki rada naredi tudi kaj sama. Pica rogljički ne zahtevajo veliko časa za pripravo, pomagajo pa lahko tudi male spretne rokice. Pripravimo jih lahko v naprej in jih sproti pečemo. Dobri pa so tudi hladi, lahko jih vzamemo na izlet tudi kot prigrizek.
Sestavine:
- testo za pico (sama sem ga kupila, že razvaljanega, lahko pa ga pripravite po temle receptu)
- 10 rezin sira (polnomastnega, da se lepo stopi)
- 10 rezin kvadratne šunke
- kečap
- origano po želji
Priprava:
- Testo razrežemo na 10 enakih kvadratov, ki jih nato še diagonalno prerežemo, da dobimo 20 trikotnikov. Na vsak trikotnik damo par kapljic kečapa, origano, prerezano rezino sira in šunke. Ter zvijemo. Zvijamo od širokega roba trikotnika proti špici.
- Sir in šunko diagonalno prerežemo, da dobimo trikotnike.
- Testo je vzhajano in hitro postane mehak in lepljiv, zato moramo hitro delati.
- Rogljičke položimo na pekač. Po želji jih lahko namažemo z razžvrkljanim jajčkom in posujemo s semeni, makom ali kumino.
- Pečemo jih v ogreti pečici (175°C) dobrih deset minut, oziroma dokler niso lepo zlato porumeneli.
- Pica rogljički so majhni, ravno prav veliki grižljajčki tako za male kot za velike gurmane.

Emanuela Gorenjak
Emanuela Gorenjak ustvarja blog SamoMama. Rada vrtnari in uživa v naravi s svojimi tremi otroci. V njeni kuhinji dostikrat zadiši po čem novem, svoje tedenske jedilnike, recepte in druge dogodivščine pa deli na www.samomama.si.