Materinstvo je zahtevno. Zares zahtevno. V vlogo mamice in ogromno materinsko ljubezen spada tudi skrb za naše male sončke. Mamice se nemalokrat znajdemo v situaciji, ko ne vemo kaj storiti in kakšne odločitve sprejemati, da bodo le-te najboljše za naše otroke. Verjetno se boste vse mamice, ki to berete strinjale, da je zdravje naših otrok vedno na prvem mestu? Zdravju in dobremu počutju mamice vedno dajemo pomembno vlogo, ker takšne mame smo. Smo ljubeče in skrbne, vsaka na svoj način, a vedno poskušamo delati tako, da našim otrokom nudimo le najboljše. 

Zakaj smo ustvarili našo skupino? Zakaj smo Mami blogerke z vami? Ker želimo vso skrb, ki vam jo povzročajo različne težave na materinski poti omiliti. Ker vam želimo svetovati, pomagati in deliti izkušnje. Veliko nas je, ki radi pišemo, fotografiramo in delimo koristne informacije, a to delamo zato, ker opažamo, da vam naše izkušnje koristijo. 

Ena takšnih težav, s katero se srečuje kar 15 – 20% zaskrbljenih mamic, je pojav atopijskega dermatitisa pri otrocih. Atopijski dermatitis je najpogostejša kožna bolezen pri otrocih in se kaže kot suha, pordela, rdeča, razdražena in srbeča koža. Bolezen se lahko pojavi kadarkoli, največkrat pa se pri dojenčkih oziroma pri otrocih do 5. leta starosti. Poteka v dveh fazah, v akutni, ko so simptomi najizrazitejši, ter neakutni fazi med izbruhi, ko je koža na otip in pogled pomirjena. Strokovnjaki priporočajo, da tudi v neakutni fazi nadaljujemo s primerno nego in tako zmanjšamo morebitno pojavnost izbruhov atopijskega dermatitisa. Več o atopijskem dermatitisu pri otrocih si lahko preberete na povezavi

Večkrat nas prosite za nasvete, kako negovati atopijsko kožo in kateri izdelki so pomagali nam, saj vas ob poplavi različnih izdelkov in mnenj skrbi, ali bo vaša odločitev prava. Zaradi dosedanjih pozitivnih izkušenj in priporočil dermatologov in pediatrov smo se odločile preizkusiti dermokozmetične izdelke linije Eucerin AtopiControl , ki jo priporočajo številne mamice.

Eucerin AtopiControl je linija izdelkov, ki negujejo suho in razdražljivo kožo ter atopijsko kožo v fazi brez izraženih simptomov in med izbruhom. Vsi izdelki s strani kliničnih in dermatoloških študij dokazano zmanjšujejo suhost, luščenje in napetost kože ter hkrati ublažijo srbečico, atopijska koža pa jih dokazano dobro prenaša. Losjoni in kreme povrnejo koži lipide, obnovijo njeno naravno bariero in jo naredijo odpornejšo. Poleg intenzivnega vlaženja ti izdelki zmanjšajo hrapavost, srbečico in napetost, ki so značilne za atopijsko kožo. Linija ne vsebuje dišav, barvil in parabenov, izdelki pa so primerni tudi za otroke in dojenčke, starejše od 3 mesecev (oziroma od 3 let za Eucerin AtopiControl sprej proti draženju). Več informacij o posameznih izdelkih linije Eucerin AtopiControl si lahko preberete na povezavi

Linijo Eucerin AtopiControl so dlje časa uporabljale Mama kuha, Carica sveta, Mami na kvadrat in pol ter Mami na off. 

Mama kuha pravi, da se je za znamko Eucerin odločila zato, ker se je z njo srečala že večkrat in bila vsakič zelo zadovoljna. Linijo AtopiControl Vita uporablja za svojo malo Emo in tako poskrbi, da se zdravo stanje kože vzdržuje. Objavo najdeš na povezavi.

Carica sveta pravi, da ima njen Gal že od rojstva atopijski dermatitis in lišajčke po obrazu. Poskusila je že številne kreme, a ji ni nobena pomagala tako kot ji pomaga linija AtopiControl. Objavo najdeš na povezavi.

Mami na kvadrat in pol pravi, da jim najbolj pomaga preventiva in zato ustrezno neguje kožo še preden postane vsa presušena in tako bolj dovzetna za poškodbe. Linijo AtopiControl uporablja tudi sama in pravi, da bolj učinkovite kreme za roke še ni uporabila. Link najdeš na povezavi.

Mami na OFF pravi, da je pri negi občutljive kože svojega otroka zelo zahtevna in dosledna, ker so že imeli znake atopijskega dermatitisa. Celo družino je linija AtopiControl prepričala, zato jo v tem zimskem času zadovoljno uporabljajo. Link najdeš na povezavi.

Naše ambasadorke spremljajte tudi v bodoče, saj bodo o svojih izkušnjah in nasvetih spregovorili tudi v naslednjih tednih. 

Materinstvo je zahtevno. Zares zahtevno, vendar ni nujno, da vse zahtevne poti prehodimo same. Ena drugi lahko ponudimo roko, lepo besedo in iskreno izkušnjo. Ena drugi lahko pomagamo. Hvala, da nas berete. 

Zapisala: Mami na OFF

 

Komentarjev: 2

Mami blogerke smo izbrale Eucerin

 1. Imam skoraj 3 letnega sina s hudo obliko atopijskega dermatitisa in sem seveda sprobala že vse mogoče – tudi vsaj 3 različne izdelke od opisanega Eucerina – na žalost moram reči, da mu nikakor niso odgovarjali; prav jokal je, da ga peče… Sedaj uporabljam lekarniško izdelano mešanico vode v ungentum emolliens. Edino mazilo, ki ga prenaša. Pa brez zamere, da ne delam reklame za vaš izdelek.

  1. Draga Mama,

   nobene zamere. Vsak otrok, vsaka koža je drugačna. Nas zelo veseli, da ste našli rešitev in hvala za vašo izkušnjo! <3

   Pozdravček,
   Mami blogerke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja