Najboljše ideje se rodijo, ko nam je dolgčas. Enako je tudi pri otrocih

Ker moji otroci ne hodijo v vrtec, je pri nas veliko dolgčasa. Namreč tako kot vsaka mama, moram tudi jaz skuhati kosilo, umiti oblačila in kaj pospraviti. In ker so doma vsi 3 otroci, je stvar taka, da tudi če ne delam nič od naštetega, me vsekakor en potrebuje in mora drugi počakati, kar zna včasih trajati tudi kakšno minuto več. Kljub temu, da se včasih organiziram in pripravim vodene igre, imata punci še vseeno veliko časa, da se igrata igre po svojih željah. In družabne igre so tiste, ki jih največkrat zamotijo.

Proste igre

Ena izmed igrač, kjer se vzpodbuja domišljija in “zapolni” dolgčas so lego kocke. Punci se z lego kockami zamotita kar lep čas. Na tak način bodrita svojo domišljijo, meni pa dopustita, da malce bolj “v miru” skuham kosilo. Zelo radi se igrata tudi s plastelinom. In tako sredi poletja nastanejo snežaki ali pa kače, ki plazijo tudi po naši dnevni sobi. Nikakor pa ne smem pozabiti na vodne dejavnosti, so v tem poletnem času vsakodnevno na sporedu. Vsaj pri mojih puncah, ki jima ljubkovalno rečem kar moji rački. Če nista v bazenu, potem s tempera barvami barvata kamenčke ali pa zalivata svoje rožice.

Odkar pa imamo našega majhnega fanta, se zelo radi igrata tudi z dojenčki. Veliko jih negujeta, hranita, vozita na sprehod in sta ponosni, da vse počneta tako kot to počnem jaz. Trenutni sta v fazi, ko želita pomagati pri hišnih opravilih, zato jima z veseljem dam delo, ki je primerno njuni starosti in uživam dokler traja.

Družabne igre
Družabne igre

Družabne igre

Zelo radi se igrata tudi z družabnimi igrami. Ko se igrata sami, se igrata igro Spomin ali Črni Peter, kjer so pravila jasna in enostavna. Pa še tukaj moram vedno posredovati, saj Manca po 3 minutah najde svoj način igre in se prične dretje.

Ko pa se igramo skupaj se najraje igramo, Človek ne jezi se ali Activity za otroke. Tudi igra Varnost, jima je trenutno zelo zanimiva, saj ju zanimajo vsi prometni znaki. Znanje, ki ga osvojita preko igre pa ju zamoti tudi med vožnjo, saj nenehno sprašujete in sedaj že ugotavljata, kateri znaki so to.

Družabna igra Varnost
Družabna igra Varnost

Družabna igra Angleščina za otroke, pa navdušuje predvsem Manco. Ima namreč noro dober spomin in je zelo ponosna nase, da si zapomni kako se kateri besedi reče po angleško. Pri tej igri veliko krat nastanejo tudi popačenke, zato je zraven veliko smeha.

Angleščina za otroke
Angleščina za otroke

Sara obožuje igro Monopoly in Frutti Di mare (ker igri vsebujeta denarne valute) . Zelo ponosna je, ker lahko kupuje kar želi in hkrati zelo žalostna, ko ji prehitro zmanjka denarja. (Čeprav opažam, da zadnje čase veliko bolj “pazi”, da ji denarja ne zmanjka prehitro in kot sama pravi :” Tega ne bom kupila, ker varčuje.”.)

Igra Frutti di mare
Igra Frutti di mare

Pride pa dan, ko se nam ne ljubi popolnoma nič, ko jaz ne kuham kosila ali pospravljam in se posvetim samo otročkom. V tem poletnem času se veliko krat odpravimo tudi na druženje k babici, kjer uživamo v brezdelju in vragolijah.

P. S: Tudi k babici si za vsak slučaj nesemo karte Črnega Petra. Le da so pri babici pravila povsem drugačna in je igra še bolj “zabavna”.

Ali imate tudi vi kakšno idejo kaj se igrati z otroci, ko niso v vrtcu? Se morda najde kakšna mamica, ki otrok sploh nima v vrtcu?

 Veliko krat se nam zdi, da so dnevi zelo dolgi, a ko pogledamo za nazaj vidimo, da so leta prekratka.

Vse zgoraj navedene družabne igre lahko kupite v spletni trgovini Dexy.co. Objava je nastala s sodelovanjem Dexy co.

Tadeja Habjanič

Tadeja Habjanič je mamica trem otrokom. Ustvarja pod imenom Mami Plus. Obožuje naravo, svoje otroke, gradi na sočutni vzgoji, spontanosti ter osebnostni rasti- na tak način so zapisane tudi njene objave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja