Na Obali živim že 12 let in še vedno jo raziskujem. Še vedno uspem najti kakšen kotiček, ki ga do sedaj še nisem videla. Še vedno najdem kakšen košček, ki me navduši. Zato sem se odločila, da danes z vami delim par obalnih sprehodov, ki vam bodo razkrili vse lepote naše preljube obalice.

     1. Po obalni Toskani do Mesečevega zaliva

Verjetno vsi poznate tipično toskansko sliko. Hribček, hiša, cesta in ob cesti visoke ciprese. Nekaj kar lahko vidiš samo v Toskani. Ampak temu ni tako. To lahko vidite tudi na slovenski Obali. Ja točno tako. Tale spodnja fotografija je nastale ob sprehodu med Belvederjem (nad Izolo) in Strunjanom. Nekje v okolici Belvederja pustite avto. Lahko ga pustite prav pred hotelom ali pa peljete nekoliko naprej in ga pustite ob cesti na mini makedamskem parkirišču. Pot vas nato vodi med travniki vse do Strunjana, kjer se nekoliko okrepčate in osvežite. Nazaj se potem lahko vrnete ob morju in pod Belim križem povzpnete nazaj na klif. Čudovit sprehod s še lepšim razgledom nad celotno slovensko in italijansko obalo. Več pa si preberite tukaj.

     2. S kolesi iz Strunjana v Portorož

Glavna atrakcija na slovenski obali je sigurno Portorož. Na žalost, pa ga na Obali ne maramo preveč, saj je nabit s turisti in čisto preveč monden. Predvsem pa razočara z nabitimi cenami parkirišč. Zato vam danes priporočam, da se zapeljete do Strunjana in tam pustite avto. Najprej se lahko sprehodite ob morju in si ogledate mogočne klife, nato pa se peš ali s kolesi odpravite v Portorož po Paranzani. Pot vas bo vodila čez tunel, kar bo sigurno navdušilo otroke. V Portorožu pridete iz tunela nad Avditorijem in se odpravite do plaže, kjer preživite svoj dan. Več pa si preberite tukaj.

     3. Koper ni samo Luka Koper

Koper ni samo Luka Koper in resnično si zasluži mesto med izleti. Koper s fanti poznamo kot lasten žep, pa nas vseeno vedno znova navduši. Pustite avto v Kopru za tržnico in se ob mandraču podajte do Semedelske ceste. Ob promenadi vas čaka najnovejša koprska pridobitev. Park ob Semedelski promenadi. V novem parku vas čaka obilo zabave, sploh za otroke. Medtem, ko starši počivate na klopcah in poslušate ptičje žvrgolenje, se vaši mulci zabavajo s plezanjem ali lovljenjem po mestnem parku. Moja dva, po parku, najrajši norita kar s skiroji. Čez novi mostiček se lahko odpravite tudi na novo športno igrišče in trampoline kjer se lahko otroci naskačejo do onemoglosti. Več pa si preberite tukaj.

Naslednjič, pa vam predstavim naslednje tri izlete, naše preljube Obale.

Sanja Vrtačič

Sanja Vrtačič je mamica prikupnih dvojčkov, žena fotografu in ustvarjalka bloga www.megamama.si.Ker je umetnica po duši in ljubiteljiska kuharica, boste na njenem blogu našli vse od vodičev za ustvarjanje do prvovorstnih receptov, ki bodo razvajali vaše brbončice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja