Ne dolgo tega sem vas popeljala na tri obalne sprehode, danes pa bi vam ponovno rada predstavila skrite kotičke naše obale, da boste videli, da Obala ni samo Portorož. Odpravite se lahko v Ankaran, Žusterno ali Izolo.

   1. Ankaran

Ko boste iskali mesta za obisk Obale nikar ne pozabite na Ankaran. Kljub temu, da gre predvsem za turistično mesto tudi nam domačinom nudi zabavo. Mi se najrajši podamo v Kamp Adria, kjer izkoriščamo prednosti tega, da tam večji del leta ni avtomobilov. Ko sta bila otroka manjša, smo hodili predvsem kolesariti, sedaj gremo pa tja dostikrat rolati ali se voziti s skiroji. So pa kamp letos res zelo lepo uredili. Nova igrala, ki so jih postavili tik ob morje so res fantastična, zato vam svetujem, da ga obiščete. Medtem, ko boste vi pili zasluženo kavico, s pogledom na morje, bodo otroci uživali na igralih. Več pa si lahko preberete tukaj.

     2. Izola, odkrijte jo s skiroji

Tudi Izola ima ogromno svojih čarov. Mi jo dostikrat obiščemo spomladi, ko še ni turističnega navala. Svetujem vam, da parkirate pri ladjedelnici in se na pot odpravite peš ali s skiroji. Najprej se podajte na odkrivanje mesta in malih mestnih ulic. Nato se podajte do svetilnika, ki je obvezna postojanka za narediti kakšno dobro fotografijo. Zraven pa imate najboljša igrala v Izoli. Starši pa si lahko nekoliko odpočijete v sosednjem lokalu. Potem se lahko ob morju sprehodite vse do San Simona in nazaj. Več pa si lahko preberete tukaj.

     3. S kolesom od Žusterne do Izole

Naš bivši župan je naredil res briljantno potezo, ko je, za promet, zaprl glavno obalno cesto Žusterna – Izola. Motorna vozila so sedaj usmerjena čez tunel Markovec, obalno cesto, pa lahko uporabljajo pešci in kolesarji. S tem je Obala pridobila edino, ne prometno, kolesarsko pot, ki je čez noč postala priljubljena pri vseh športnikih. Za čudovit izlet se odpravite do Žusterne, kjer pustite avto na parkirišču in se podajte po obalni poti vse do Izole. Več pa si preberite tukaj.

Sanja Vrtačič

Sanja Vrtačič je mamica prikupnih dvojčkov, žena fotografu in ustvarjalka bloga www.megamama.si.Ker je umetnica po duši in ljubiteljiska kuharica, boste na njenem blogu našli vse od vodičev za ustvarjanje do prvovorstnih receptov, ki bodo razvajali vaše brbončice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja