Pa sem spet tam! Tam, kjer točno veš, kateri dan v tednu je, tam, kjer nestrpno šteješ dneve do težko pričakovanega vikenda. V realnosti. Ja, tako je, v realnosti. Več kot leto dni nisem točno vedela, ali je danes torek ali sreda ali petek, ker je bilo na koncu koncev popolnoma vseeno. Nedeljski večeri niso bili malce otožni zaradi spoznanja, da je vikenda konec, saj sem vedela, da prihajajo dnevi, ki so samo najini s Trino. S svojo punčko sem v preteklem letu zagotovo preživela eno lepših obdobij svojega življenja.

In tega obdobja je sedaj konec. Trina je v vrtcu in jaz nazaj v službi. Tipični ponedeljki so nazaj, s tem pa tudi kulski petki, katerim sledijo še bolj kulske sobote. Sobotno dopoldne, ah! Je še kdo takšen fan sobotnih dopoldnevom kot jaz? Že od nekdaj jih obožujem, s pričetkom življenja v prestolnici pa še toliko bolj!

Sobote v mestu

Sobote v mestih imajo svoj čar in pri tem tudi Ljubljana ni izjema. Če je le možno, si prvo polovico sobote rezerviram za pohajkovanje po centru mesta. Družbo mi obvezno delajo ostali trije člani družine, ki sem jih s svojo zaljubljenostjo v sobotne sprehode že malce okužila, v to sem prepričana!

Tržnica. Kraj, kjer začutiš pravo energijo. Kraj, poln najrazličnejših ljudi iz vsepovsod. Kjer, kjer se kratkočasiš že samo z opazovanjem mimoidočih. Stari del mesta.  Nabrežje Ljubljanice in mostovi preko nje. Opazovanje ladjic je vedno zabavno! Špica s postankom na kavi. Grad, na katerega se najraje odpravim peš, zavoljo veselja otrok pa z vzpenjačo, ki izletu doda piko na i. Kongresni trg. Čopova ulica z zaključkom v Tivoliju. Vse to in še več so stalnice naših sobotnih sprehodov. Če zraven vključimo sladoled, sta zadovoljna tudi najmlajša člana družine! Za dodatno zabavo  in popestritev vedno poskrbijo še ulični umetniki, dogodki in prireditve, zaradi katerih je našim otrokom v Ljubljani lepo in jim ni nikoli dolgčas.

Več o aktualnih otroških dogodkih, prireditvah, igriščih in drugih dejavnostih v prestolnici pa si lahko preberete tukaj.

Katka Arnol
Fulkulmami | Spletna stran

Katka. Mamica Maja in Trine. Avtorica zapisov, popopranih s kančkom humorja in stoodstotno mero pristnosti. Dobrodošli v svet www.fulkulmami.si!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja