Nega obraza in lepa koža je posledica ustrezne nege. Ne gre za drage kreme. Gre predvsem za odnos, ki ga imamo do nje. Morda se nam njeno zanemarjanje še ne pozna. Sigurno pa se nam bo čez nekaj let.

Čiščenje

Vsak dan poskrbi, da z obraza odstraniš nečistoče. Četudi ne nosiš ličil, se na koži čez dan nabere ogromno umazanije. Se sploh zavedaš kolikokrat na dan se dotakneš obraza? In kaj vse si prej prijela? Sama sem zagovornica dvojnega čiščenja. Prvi korak je micelarna vodica (ki jo nujno speri, čeprav na embalaži piše drugače), nato sledi čistilni gel, mleko ali pena. Odvisno kaj tisti trenutek uporabljam. Se mi zdi, da koža kar zaživi.

Vlaženje

Poskrbi, da bo koža dovolj navlažena in nahranjena. Izbiraj izdelke, ki so primerni za tvoj tip kože in ti odgovarjajo. Ne pozabi, kar paše meni, ni nujno, da bo tudi tebi.

Maske in pilingi

Jaz jih obožujem in jih redno uporabljam. Pri pilingih pazi le, da ne bodo pregrobi in si z njim ne narediš več škode kot koristi.

Obisk kozmetičarke

Morda se ti zdi nepotreben in metanje denarja stran. Ampak obisk dobre kozmetičarke, ki naredi res dobro nego obraza se še kako splača. Verjemi, počutila se boš odlično. Paše, da sem in tja nekdo drug poskrbi zate.

Soda bikarbona, limona in sladkor sodijo v kuhinjo!

Nikar teh sestavin ne dajaj na obraz! Tudi, če si to kje zasledila in prebrala, da boš z njihovo pomočjo imela lepo kožo. Te sestavine so super v pecivu in ne na tvoji koži.

DIY kozmetika

Sama se teh projektov ne lotevam, ker nimam znanja, da bi lahko naredila nek izdelek. Tudi ne zaupam kozmetiki s sumljivim poreklom. Pazi, da si ne narediš nepopravljive škode. Kožo imaš le eno.

Zašita pred soncem

Pred začetkom poletja so kampanje o sončnih kremah praktično povsod. Čeprav bi jih morali uporabljati skozi vse leto, nas večina na to kar pozabi. Poleg tega je pomembna tudi zadostna količina, da res dosežeš tisto pravo zaščito.

Nega obraza je zelo pomembna in je vanjo vredno investirati. Vendar bodi pri izbiri izdelkov previdna in se poglobi v to, kaj tvoja koža potrebuje.

Kategorije:LEPOTA IN MODA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja