Barve so najboljša terapija za naš um in telo. O barvah, ki blagodejno vplivajo na nas je bilo že kar precej povedanega. Ne samo o barvah, tudi o sami postavitvi pohištva, feng shuiju.

Včasih so bile tako popularne, da smo si barvali stene z različnim spektrom barv. Pri nas doma so morale biti zelo žive barve, kot je rumena in zelena, tako, da še zdaj po desetletju krasijo stanovanje barve sonca in narave. Meni so sicer malce moteče, vendar me z vsakim obiskom pri mami pomirijo in navdihnejo z energijo.

Sama sem trenutno kar precej zasedena z delom pri hiši, ker urejamo spodnje prostore za Dejanova starša. Midva pa ostajava v srednjem nadstropju, kjer se bo celotna barvna paleta spremenila. In prebarvala jo bova sama. Kako, še trenutno nimam pojma, ker morem počakati, da najprej uredim pohištvo. Šele potem bom vedela, kakšne stene si želim. In ne bodo vse bele, kot sem sprva mislila. Krasile jih bodo barve. In sicer v celoti ali pa kot predelna stena.

Tudi pri dekorju in pohištvu ostajam pri barvah. Nekatere bolj nežne, spet druge malce bolj izstopajoče. Vsekakor si želim v dnevni sobi malce več barvnega navdiha ter več svežine in umirjenosti ohraniti v spalnici. Kuhinja pa bo nekaj vmes. Tudi tukaj sem potegnila črto in se odločila, da ne bo bela, ampak se odločam za barvo olive in kombinacija lesenega pulta.

Vsak dom nosi svojo zgodbo in v vsakem bivajo barve, ki nam ogromno pomenijo in dnevno božajo s svojo veličastnostjo ali pa utrujajo, če so nam nadležne. Dom je prostor, ki nam mora nuditi zatočišče pred svetom, zato je potrebno biti skrben pri izbiri barv in pohištva. Kaj hitro lahko naredimo veliko zmede.

Barvne stene

Včasih lahko že z barvno steno naredimo ogromno. Niti ni potrebe, da bi imeli pohištvo v različnih odtenkih. Stene so lahko prazne ali pa jih okrasimo s policami, lučmi, slikami, lestvicami, svečami. Igrajmo se s svojo domišljijo.

Stena je lahko celotno pobarvana s sivo, lahko pa se odločimo, da pobarvamo samo en del s temnejšo barvo. Zakaj? Da vse skupaj malce razbijemo in popestrimo belo, prazno steno. Ko izbiramo barve, se moramo zavedati, da temnejše prostor malce zaprejo, medtem ko svetli odtenki odpirajo prostore in jih optično povečajo.

Nekaj primerov barvnih sten, ki se lepo dopolnjujejo s pohištvom.

Barvno pohištvo

Tudi če je stena bela ali v nežnih pastelih, ni problema, če si damo duška z barvnim pohištvom. Mogoče je to lahko en večji kos kot na primer sedežna, postelja, miza, stoli ali pa uporabimo več manjših v različnih velikostih in barvah. Vse je odvisno kakšen stil želimo, da prevladuje v našem domu. Sama se ne morem odločiti za enega, da bi ga vključila v vseh prostorih, ker bi se ga hitro naveličala. Zato bom mešanico rustikalnega, boemskega, industrijskega, retro in podeželskega vključila v prostore svojega doma. Čisto po svoje. Z barvami, ki bodo izžarevale našo energijo, a vseeno ne bodo prevladovale. Kljub dejstvu, da bom naš dom opremljala po svoje, bom vseeno poslušala glas otrok, sploh, ko bom opremljala njuno kraljestvo. Pa čeprav ne bo tako, kot sem si zamislila sama. Glavno, da smo srečni.

Primeri kako barvno pohištvo popestri celotni prostor.

Vir slik: Pinterest

Kategorije:Opremljanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja