Testenine v takšni drugačni obliki so skoraj zagotovo ena od najbolj priljubljenih živil naših otrok. Na vprašanje: »Kaj bi jedli?« Dobim skoraj vedno klasičen odgovor: »Makarone!« 

Je tudi pri vas tako? Se tudi pri vas poln krožnik testenin takoj sprazni, zelenjavne juhice pa se tako rade zatikajo? Kaj pa če to dvoje združimo? Domače pisane testenine? Zakaj pa ne!

Sestavine:

  • 250 g pirine moke (lahko tudi kakšne druge)
  • 1 jajce
  • 2 – 3 žlice tople vode
  • Ščepec soli
  • Pol žlice spasirane špinače in 2 žlici moke
  • Pol žlice spasirane rdeče pese, ali spasiran kuhan korenček in 2 žlici moke

Priprava: 

Moko, jajce, vodo in sol zmešamo v kompaktno testo in ga damo počivati. 

Pripravimo špinačo in rdečo peso (ali korenje), pazimo, da odcedimo iz zelenjave vso odvečno vodo in čim bolj na drobno spasiramo. Sama sem si pomagala s stiskalnikom za česen.

Testo razdelimo na 3 enake dele. V prvo testo nato vgnetemo špinačo ter po potrebi dodajamo moko, v drugo pa rdečo peso (ali korenje).

Teste nato razvaljamo čim bolj na tanko in narežemo na poljubne vzorce. Mi smo jih razvaljali skozi strojček za testenine. Testenine lahko skuhamo takoj v vreli slani vodi, lahko pa jih posušimo in shranimo za drugič.

Pisane domače testenine so odlična priloga k pečenemu mesu in različnim omakam. Nam najboljše pa so zabeljene samo z maslom.

Imejte slasten vsakdan!

 

Emanuela Gorenjak

Emanuela Gorenjak ustvarja blog SamoMama. Rada vrtnari in uživa v naravi s svojimi tremi otroci. V njeni kuhinji dostikrat zadiši po čem novem, svoje tedenske jedilnike, recepte in druge dogodivščine pa deli na www.samomama.si.

Kategorije:DOM Recepti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja