Učenje še nikoli ni bilo tako poceni!

Spomnim se pred kratkim pogovora dveh prijateljic, ki sta sedeli na kavi in se pogovarjali o tem, na kateri tečaj se bosta vpisali in katero delavnico želita obiskati, da bi poglobili svoje znanje. Obe sta nekoliko mlajši od mene, študentki in obe sta tarnali nad tem, da so tečaji, ki jih imata v mislih, zelo dragi.

Učenje je lahko zastonj

Ob tem sem dobila idejo, da je morda smiselno nekaj napotkov za učenje vseeno razkriti. Vsi obračamo Google po dolgem in po čez, vsak dan visimo na družbenih omrežjih, delimo mnenja, pišemo, se družimo, sprašujemo. Zakaj torej interneta ne bi uporabili tudi za to, da se naučimo nekaj novega? Za tečaj nemščine ali angleščine že nekaj časa ni več potrebno plačevati vseh tutorialov, je pa res, da potrebujemo kar nekaj časa, da najdemo dobre strani, ki nam ponujajo vsebino, ki jo tisti hip iščemo.

Številni tečaji na spletu, ki so vredni zaupanja

Ena od strani, ki vam bo zagotovo pri tem pomagala, je Coursera (www.coursera.org), ki ponuja številne tečaje, prek katerih se lahko naučite številnih stvari, ki ste se jih vedno želeli. Od znanja tujih jezikov, pa vse do osvojenih znanj s številnih področij, kot so biologija, znanost, izobraževanje, ekonomija, nutricionistika, zdravje, medicina, film, radio … S spletno stranjo sodelujejo številne univerze, ki ponujajo tedenska predavanja, prek katerih poglabljate svoja znanja in na koncu pridobite celo certifikat. Vsekakor velik plus, kajne?

Udemy postaja vse bolj priljubljen

Naslednja stran, ki se je na področju številnih področij izjemno razširila med uporabniki, je Udemy (www.udemy.com). Udemy je znan po tem, da so njegovi tečaji zares izjemno kakovostni, to pa pomeni, da so tudi nekoliko dražji od tečajev konkurence. Toda če jih boste spremljali redno, boste opazili, da imajo nekajkrat na leto nore popuste, kjer tečaje lahko kupite za povprečno 20 dolarjev (čeprav sicer stanejo 200 in več).

Youtube: zakladnica brezplačnih mini tečajev

Tega vam verjetno ni treba posebej razlagati, kajne? Youtube je enostavno številka ena, ko iščete mini tutoriale o tem, kako speči kruh, pripraviti sladico, praznično okrasiti mizo, polepšati stanovanje, posaditi rože, postati sam svoj mojster, se naučiti kitare ali preprosto zamenjati žarnico. S tem fantastičnim portalom enostavno ne morete zgrešiti, saj boste na njem pod začetnim stavkom ‘HOW TO’ preprosto našli VSE! Zares VSE!

Samo nekaj namigov:

Youtube zares ponuja odgovor na slehrno vprašanje, zato si ga nikar ne pozabite dati med priljubljene. Tako vas bo na primer naučil, kako pravilno shraniti email kot PDF dokument, prek njega pa se boste lahko celo naučili uporabljati kakšen program. In naprej?

Ličenje: noben problem. Veliki in mali tečaji ličenja, kako si pravilno namazati ustnice, zadimiti oči ali nanesti puder – noben odgovor Youtubu ni nepoznan, pri njem bodite samo dovolj natančni, ko boste opisovali v iskalno vrstico, kaj točno si želite.

Vse in še več

Med brskanjem po veščinah Youtuba, pa smo naleteli tudi na presenetljive informacije: Youtube pozna številne odgovore na DIY (Naredi sam), vam svetuje, kako reciklirati, kako pravilno razstaviti svoj telefon ali celo, kako rešiti Rubikovo kocko.

In za konec: namesto učenja nekaj za dušo!

Ko se boste naučili nove veščine, pa si dajte duška in izberite še nekaj za dušo. Na enem mestu boste namreč našli vse svoje priljubljene serije, ki jih na malih ekranih še ni, se pa že odvijajo povsod po svetu. Včeraj v Ameriki – danes že na portalu, na voljo za ogled. In kje so na voljo? Na spletni strani Popcorn Tima (https://getpopcorntime.is/) . Samo pozor: za odvisnost ne odgovarjamo. Tam se namreč nahaja vse – od najnovejših filmov do najboljših serij:)

 

 

Za Mami blogerke napisala Katarina Štular

Vir fotografije: http://www.freepik.com”>Designed by Freepik</

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja