Vsi, ki spremljate naš projekt Naj družinska destinacija, gotovo veste, da smo za destinacijo meseca aprila izbrali Hotel Špik v Gozd Martuljku. Že po nekaj minutah v tem čudovitem hotelu smo se strinjali, da smo izbrali več kot odlično!

Ko se pripelješ pred hotel, najprej opaziš, da kljub temu, da ni majhen, ne izstopa preveč iz okolice, ampak se nekako zlije vanjo. Pred hotelom je tudi manjše otroško igrišče in terasa, na kateri lahko starši popijete kakšno kavico, medtem ko se otroci igrajo. Sobe so prostorne in lepo urejene, ampak bolj kot sama soba, navduši terasa. Ta je res prostorna, na njej so stoli in mizica ter ležalnik, tisto, kar je najbolj posebno, pa je RAZGLED. Ta je res fantastičen in absolutno nekaj, česar se nismo mogli nagledati niti starši niti otroci.

“Mami, tisti hribi so mi pa res všeč!” je rekel naš Maj.
Otroka v igralnici, mami pa pet minut zase.
Poskrbeli so tudi za malega Iana.

Znotraj hotela je seveda tudi bazenski kompleks z otroškim, plavalnim in navadnim bazenom, razvajate pa se lahko še v jacuzziju. Naša očka sta z veseljem preizkusila tudi svet savn in knajpanje, mamice pa so uživale v tako imenovani “tatami sobi”, kjer si lahko privoščiš nekaj minut užitka brez otroškega živžava.

Bazeni za majhne in velike …

Razgled iz vseh bazenov je popoln!

Po plavanju pa smo bili seveda zelo lačni in hotelska restavracija nas ni razočarala. Izbira je velika, hrana odlična, osebje pa zelo prijazno. Mame smo bile seveda navdušene nad tem, da imajo veliko ponudbo zelenjave, rib in sadja, otroci pa so se veselili sladkih dobrot, predvsem slastnih vafljev za zajtrk in sladoleda po večerji. Po vsakem obroku so otroci “obvezno” morali še malce v igralnico, starši pa smo posedeli na udobnih naslanjačih pred njo in poklepetali.

Sreča je v majhnih stvareh – na primer vafljih za zajtrk 🙂

Seveda pa – ne glede na to, kako nam je bilo v hotelu všeč, nismo bili le noter, ampak smo uživali v okolici. Prvi dan smo se odpravili na dolg sprehod: najprej do Martuljških slapov, potem pa vse do Kranjske Gore (kjer smo naredili postanek za kosilo in igranje v Športnem parku Pišnica) in naprej do jezera Jasna, kjer smo ob čudovitem razgledu nahranili račke. Sprehod je bil dolg, a se je izplačalo potruditi se, saj smo dan res izkoristili v popolnosti. Če pa vam zmanjka moči za hojo nazaj, pa Kranjsko Goro in Gozd Martuljek povezuje tudi redna avtobusna linija.

Na poti do Martuljških slapov nam ni bilo dolgčas.
Samo, da je voda, pa so otroci srečni. Je pri vas tudi tako?

Baba šči na poti do jezera Jasna.

Športni park Pišnica

Naslednji dan smo si ogledali še krasne Zelence ter jezero Kreda, nato pa smo se počasi odpravili proti domu, čeprav dobro vemo, da je na Gorenjskem še ogromno lepega za videti in doživeti.

Jezero Jasna
Čudoviti Zelenci

Nekaj nasvetov, kaj še lahko počnete na tem koncu Slovenije, vam ponujajo naše Mami blogerke:

 

Tina Guček
Travel, Food and All things Good | Spletna stran

Tina je mama dveh sončkov, ki je najbolj srečna, kadar z družino odkriva lepe kotičke po Sloveniji ali svetu. Njihove dogodivščine lahko spremljate na blogu https://travelfoodgood.com/, za katerega njen dragi prispeva tudi recepte za preproste, a odlične jedi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja