Mamica, kako pa ti razvajaš svoje telo?

Pomlad že trka na vsa vrata in sonce že močno ogreva naša telesa. Pomladna svežina kar kliče po negi kože in las, da očistimo ter odstranimo vse škodljive snovi iz okolja in zasijemo.

Sama poskušam za telo skrbeti skozi vso leto, pridejo pa tudi trenutki, ko sebe postavim v ozadje, sploh trenutno, ker sta pri hiši dva majhna otroka. Pa vseeno si moramo mamice vzeti čas tudi zase, mar ne?

Mamica se razvaja z naravo

Vsaka po svoje razvaja svoje čute. Tako je tudi skrb za telo in duha pri vsaki različna. Sama zelo rada poskrbim, da poleg ljubezni, hranim svoje telo s produkti, ki so prijazni do mene. Torej čedalje bolj prisegam na naravo oziroma izdelke, ki so brez mineralnih olj, fosfatov, parabenov, konzervansov in različnih barvil. Predvsem pa mi je pomembno, da so izdelki slovenskega proizvoda ali lokalno pridelani.

Nega kože

Prava lepota prihaja od znotraj, pravijo. In še kako je res, kot tudi dejstvo, da »nič ne naredi ženske bolj samozavestne od prepričanja, da je čudovita« (Sofia Loren).

V rani mladosti negi kože nisem kaj dosti posvečala pozornosti, važno mi je bilo samo, da uporabljam kremo za obraz. S slednjo sem imela ogromno let težave, saj nikoli nisem našla tiste prave. Ali je bila tekstura premastna ali premalo vlažilna. Z leti se je moje zanimanje za nego znatno povečalo. Zakaj? Zato, ker želim poleg notranje lepote, sijati z zdravo podobo tudi navzven. Ker želim svoji koži posvečati pozornost in ji nuditi najboljše. Ter sebi razvajanje, ki ob dveh škratih, še kako prija.

Prva stvar, ki je zame pomembna je svež in umit obraz, zato je moj jutranji in nočni ritual čiščenje obraza (tudi takrat, ko ne uporabljam make upa). Potem sledi nanos vitaminskega olja, ki mojo kožo nahrani in ji da ustrezno mehkobo, po kateri hlepi. Takoj zatem pa uporabim kremo za obraz, ki se z oljem zelo dobro vpije v mojo kožo. In tako sem dejansko pripravljena na nov dan. In uživam v minutah razvajanja v svojem svetu. Trenutno preizkušam dnevno kremo z dodanim hialaronom iz diskontne prodajalne. Sem mnenja, da za kozmetiko ni potrebno zapraviti celega razkošja, saj me zadnje čase navdušujejo izdelki, ki so cenovno zelo ugodni in kvalitetni.

Nega las

Drugo področje pa so seveda lasje, ki ne pridejo na vrsto tako pogosto, kot bi si zaslužili. Kot mamici mi je lažje speti figo in tako sem že urejena, četudi so lasje masni. Po prvem porodu, me je začelo lasišče nenormalno srbeti. Nisem imela prhljaja, vendar tudi z umivanjem las, se stanje ni izboljšalo. Zamenjala sem kopico šamponov in nihče ni ustrezal mojemu lasišču. V lekarni sem šla na brezplačni pregled lasišča, kjer je bilo ugotovljeno, da imam poškodovano in razdraženo lasišče. Za izdelke, ki so mi jih priporočali bi zopet morala odšteti kar precej denarja, pa sem raje počakala in čez čas našla primeren šampon ter brezovo vodico, ki sta mi neverjetno pomagala in odpravila srbečico. Zdaj zelo rada preživim kakšno minutko več pod tušem, kjer se negujem in razvajam.

 

Za Mamiblogerke napisala Tea Delena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja