Naveličana roza sten v hčerini sobici? Bi rada spremenila modro kraljestvo svojega sina? Si v pripravah sobice za novega družinskega člana?

Tukaj je nekaj nasvetov, ki ti bodo priskočili na pomoč, ko se boš odločala, katere stenske barve uporabiti v novi otroški sobi.

 

5 IDEJ ZA BARVO STENE V NEVTRALNI OTROŠKI SOBI

 

  1. MINT

Mint ali pastelno modro-zelena je zagotovo z razlogom na prvem mestu. V sobo prinese svežino, odlično se poda k naravnim elementom in lahko zaradi svoje nežnosti brez težav krasi eno ali pa kar vse stene otroške sobice.

www.indiandbear.com
  1. SIVA

Siva je odlična izbira za sobice v skandinavskem slogu ali pa takšne, kjer bo poudarek na dekorju. Lahko izbereš svetlo sivo in pobarvaš vse stene ali pa si drzneš uporabiti antracitno sivo na steni za posteljo.

blog.katielamb.com
  1. ZELENA

Naj bo umirjena, spokojna. Lahko je zelo svetla ali pa temnejšega odtenka, ki poudari eno steno. Zelena nas vrača k naravi in blagodejno vpliva na naše počutje; mogoče lahko upamo, da bodo tudi otroci v takšni sobici bolj umirjeni?

https://paige-jones-3afq.squarespace.com
  1. RUMENA

Gorčično rumena se krasno poda k lesenim elementom in pletenim košaram, ki so v tem hipu zelo in. Odlično se obnese v kombinaciji s sivo, črno in belo.

https://dekolehti.fi/
  1. BELA

Bela je varna izbira za vsak prostor. S takšnim ozadjem si lahko privoščimo popolnoma vse; kakršenkoli stil in vse mogoče barvne palete dekorja in dodatkov. Belo vsekakor priporočam, če se še nisi odločila, kakšni elementi bodo v sobi in imaš možnost opremljati postopoma.

https://projectnursery.com

 

Si se že odločila, katero izmed zgornjih idej boš uporabila pri prenovi otroške sobice? Mene v letošnjem letu čaka opremljanje sobe za 3,5-letnico in kljub vsakodnevnemu brskanju po Pinterestu in iskanju idej v trgovinah s pohištvom, še zdaj ne vem, kakšne barve bom izbrala. Opremljanje je proces, ki lahko traja dva dni ali pa nekaj mesecev. Končno rezultat je zagotovo boljši, če stvari dobro premislimo in si vzamemo čas, da pretehtamo kaj nam in našim otrokom najbolj odgovarja.

 

Avtor: Urška Oman

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja