Pa smo zopet tu. Po rojstvu otroka ženska doživlja različne ekstaze hormonskih nihanj. Sama sem še vedno pod vplivom različnih nihanj. Danes bi lahko vriskala od veselja in sreče, jutri pa jokala kot dež. Smo ranljive in občutljive. In naš svet preplavljajo otroci, ki nas potrebujejo, čeprav tudi me potrebujemo svoj čas in sebe. Ene si ga lahko vzamejo, spet druge pa žal ne. Kot so potrebe otrok različne, smo tudi ženske različne.

Jaz sem tipična mama, ki bi za svoje otroke naredila vse. Rada preživljam čas z njima, ker se zavedam, da bosta še prehitro odrasla in šla v svoj brlog. Pa vendarle se kdaj zamislim, da bi kakšna ura ali dve prijala, da bi ju izkoristila le za svojo dušo. To je pri meni trenutno malce težje, ker imam doma dojenčka, ki me potrebuje. In zato cenim trenutke, ko Ajda spi, ker le tako lahko v miru skuham kosilo ali si operem glavo.

In ko sta doma oba, sem najbolj presrečna, ko uživata drug z drugim. In takrat sem mirna tudi jaz. Takrat bi lahko napisala hvalnico življenju. Ko pa pridejo trenutki, ko se vse ravnovesje poruši in komaj umirim jok Ajde in motiviram Lovra, takrat bi najraje skočila čez okno. V meni vre sto stopinj različnih čustev, ki jih poskušam umiriti in se potolažiti. Čeprav se mi včasih zdi, da sem slaba mati ali da ne zmorem, potem vseeno najdem pot, ki me pripelje do želenega cilja.

Zato zelo rada “krivim” hormone, ki mi nagajajo, da sem sama sebi nora mama. Tako kot mi včasih paše majhna razlika med otrokoma, me včasih iztiri, da bi bilo boljše, če bi bila razlika malce večja. Ampak čas celi vse rane in tudi najhujša mora postane prava idila z drugega zornega kota.

Ženskam lahko nihanje hormonov, pa naj smo stare dvajset, štirideset ali več, imamo redno menstruacijo ali smo že z menopavzi, zagreni življenje. Pač kdo bi nas razumel, kot se lahko razumemo le same. Zato so ženski klepeti ob kavici tako sladki in nimajo rok trajanja.

Za Mamiblogerke napisala Tea Delena 

En komentar

Podivjani hormoni ali nora mami

  1. Kako lepo.. Resnično napisano.. Se najdemv vsaki besedi.. Le pri razliki med puncama je pri nas razlika ogromna.. Starejša vstopa v najstniška leta (11).. Mlajša bo 3l..in pri nas vrejo hormoni dnevno 😂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja