Pomladanski čas, še posebej na začetku, ko vse rastline zacvetijo v čudovitih, živih barvah, je zagotovo eden od mojih ljubših časov za fotografiranje. Spomladansko cvetje lahko v naše fotografije vključimo na sto in en način, danes pa vam bom predlagala svoje najljubše.

 

  1. Pokažite, kako čudovita je cvetoča narava.

Če vam je izjemno všeč cvetoče drevo, potem pojdite malo dlje stran od njega in zajemite na fotografijo vse, kar se vam razprostira pred očmi. Meni so izjemno ljuba češnjeva drevesa in v nasadu res pridejo čudovito do izraza. Vsako leto jih izkoristim za fotografiranje.

 

  1. Če je cvetje nizko na tleh, potem tudi vi fotografirajte z nižjega zornega kota.

Zelo imam rada žafrane in ostalo nizko cvetje, ki pa pride do izraza le, če fotografirate skoraj povsem s tal. Za to boste verjetno morali na kolena, rezultat pa bo zagotovo vreden truda.

  1. Pisano cvetje lahko uporabite kot okvir.

Trik je v tem, da imate cvetje zelo blizu fotoaparata, objekt fotografiranja pa je malo oddaljen od vas. Tako ustvarite lušten efekt, ko je pisano cvetje spredaj zamegljeno, subjekt fotografiranja pa oster, ter tako pride bolje do izraza.

Ne pozabite se pri ustvarjanju zabavati. Če fotografirate svoje otroke, situacije ne jemljite preresno. Skoraj zagotovo bodo skakali vsepovsod in počeli vse drugo, kot sledili vašim navodilom. Zato se lahko oglasite tudi pri meni, saj imam z njimi ogromno izkušenj in fotografije, nastale v naši skupni družbi, bodo zagotovo uspele. Fotografiranja med cvetočimi češnjami bodo na sporedu kmalu. 😉

 

Prispevek za MB napisala Mateja Tamše – blogerka pri Mami na kvadrat in pol in fotografinja pri Mateja Tamše – fotografija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja