Če ste mislili, da se za mlade študentske družine prav nič ne dogaja, ste se krepko zmotili. Večkrat smo vam že pisali o Klubih študentskih družin, brezplačnih dogodkih Projekta starš, sedaj pa vas vabimo k sodelovanju na natečaju in dogodku Škisova štorklja. Namen teh dogodkov je druženje otrok in tudi staršev, ki so v podobnih situacijah. S tem je omogočena možnost izmenjave izkušenj in podpora v načinu življenja, ki marsikdaj ni čisto enostaven.

Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza ŠKIS organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče Škisovce.

Projekt je razdeljen na dva dela: ustvarjalni likovni natečaj in zaključni dogodek. Prvi del projekta predstavlja natečaj likovnih izdelkov na temo »Pust-veselih ust«, ki traja od 1. do 18. marca, drugi del pa predstavlja zaključni dogodek, kjer bodo potekale delavnice za otroke, sprostitev za mamice in podelitev nagrad vsem sodelujočim.

Zaključni dogodek bo potekal v 20. marca 2019, v Študentskem domu v vrtcu v Rožni dolini (Svetčeva 9) v Ljubljani s pričetkom ob 16. uri.

O natečaju »Pust-veselih ust« (1.marec do 18. marec 2019):

Otroci naj se prepustijo pustnemu veselju in rajanju ter ob tem ustvarijo likovni izdelek na temo Pusta. Lahko se poigrajo z domišljijo in ustvarijo najbolj smešno pustno masko, napišejo zgodbico, pesmico ali pa preprosto kaj narišejo na temo natečaja. Izdelek lahko s pomočjo staršev dopolnijo še z zgodbo, ki se skriva za končnim izdelkom.

Ker prejetih izdelkov ne moremo ocenjevati, saj jih bodo ustvarili otroci različnih starosti, bomo nagrade ob zaključku podelili s pomočjo žreba, pri čemer bodo nagrajene vse prejete risbice. Prvi izžreban bo dobil največjo, vsak naslednji pa manjšo nagrado.

Kdo lahko sodeluje?

Pri projektu lahko sodelujejo študentske družine, kjer ima vsaj eden od staršev status študenta.

Kako sodelujete?

Prijavljenemu izdelku priložite še prijavnico (obrazec je dostopen na spletni strani Zveze ŠKIS) in potrdilo o študentskem statusu. Vse skupaj pošljite na naslov Zveza ŠKIS, Parmova 53, 1000 Ljubljana s pripisom Škisova štorklja.

Upoštevali bomo vsa prijavljena dela, ki bodo na sedež Zveze prispela do vključno 19. marca 2019.

Študentska mama Petra

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja