Naša marčevska družinska destinacija meseca je Bohinj, natančneje Bohinj ECO hotel, ki je pretekli vikend navdušil tako starše kot otroke. Destinacijo sva odkrivali Anja (Mamina Maza) in Tina (Travel, food and all things good), spodaj pa razkrivava, kaj nam je bilo najbolj všeč.


Anja je z družino uživanje začela že v petek čez dan. Izkoristili so sončen dan in njen Uroš se je odpravil uživat na sneg, natančneje na Vogel, od hotela do vzpenjače na Vogel gredo smučarji oziroma vsi, ki si želijo zimskih radosti namreč lahko kar s smučarskim avtobusom. Popoldan smo se jim pridružili tudi mi in takoj so nam razkazali hotel, ki so ga sami prej že dobro raziskali. Mene je najbolj navdušila ponudba za mamice – ekskluzivni hotelski wellness, ki se nahaja v zgornjem nadstropju Bohinj ECO hotela in vabi goste, da se razvajajo in sprostijo ob čudovitih razgledih na okoliške verigo Alpe. Mimogrede, v hotelu je tudi solna soba, lahko si privoščite masažo in še marsikaj …

Ampak saj veste, kako je, ko imaš otroke – njihova želja vedno zmaga in seveda smo se morali takoj po namestitvi v sobo odpraviti na bazen oziroma v vodni park, kjer Juno in Maj kar nista vedela, kam bi šla najprej. Plavat, na tobogan ali na previsno plezalno steno … No, midve z Anjo sva otroke prepustili očkoma in šli uživat v savno, nato pa sva še malo poklepetali v jacuzziju in že je bil čas za večerjo.

Previsna plezalna stena nad bazenom je bila otrokom zelo zanimiva.
Za najmlajše je na voljo tudi otroški bazen.

Če imate tudi vi že malo večje otroke, potem verjetno veste, kako je, ko prideš v jedilnico, kjer je izbira res velika in tudi naši otroci so uživali v odlični hrani. Bili so celo tako prijazni, da so nam ponudili, da jim – v primeru, da jim hrana, ki je na izbiro, ne ustreza – na hitro skuhajo kakšne testenine, a res ni bilo potrebe, saj je vsak našel nekaj zase. Po večerji pa hitro spat, saj nas je čakal nov sončen dan.


Po slastnem zajtrku smo se odločili, da se odpravimo na izlet, saj smo se zbudili v res čudovito jutro. Z avtom smo se odpeljali do Ukanca, kjer smo pozdravili račke na jezeru, potem pa smo šli na dolg sprehod do slapa Savica. Dolg predvsem zato, ker smo vmes počeli marsikaj, splezati je bilo treba na vsako skalo in drevo ter uživati v naravi, ki se je ravno začela prebujati.

Naši korenjaki so pot do slapa uspešno premagali in niso bili prav nič utrujeni, saj je bilo še preden smo se odpravili nazaj v hotel, že slišati vprašanje: »A zdaj gremo pa spet na bazen??« In res smo šli. Pa ne samo v bazen. Ko smo se naplavali, so nas že čakale nove dogodivščine. V Bohinj ECO hotel imajo namreč tudi čisto pravo kino dvorano, kjer je naš podmladek gledal risanko, medtem, ko smo šli starši na bowling. Seveda so se morali v zbijanju kegljev kasneje preizkusiti tudi otroci in moramo priznati, da jim je šlo skoraj bolje kot mamicama. 🙂

Za otroke Hotel Transilvanija v čisto pravem kinu …
… za starše pa bowling.
Navdušili so se tudi otroci.

V nedeljo smo si po zajtrku privoščili še dolgo kavico v čudoviti kavarni v hotelu, nato pa smo hoteli še na kak izlet v okolici jezera, saj je sprehajalnih poti in lepih kotičkov v Bohinju res veliko, a nas je malo razočaralo vreme, saj je močno pihalo in je bilo res mrzlo. Kljub temu, da kopanje na zadnji dan bivanja v hotelu ni vključeno v ceno, so nam prijazni Bohinjci šli na roke in smo otroke razveselili z novico, da nam še ni treba domov in da gremo še za nekaj uric lahko uživat v vodni park, nato pa se je po dobrem kosilu naš vikend na Gorenjskem počasi zaključil.

Vsekakor nas je Bohinj prepričal, da je vreden naziva družinska destinacija in tja se bomo zagotovo še vrnili, saj je za videti še veliko lepega. Nekaj idej smo dobili kar od naših mami blogerk – Mami na vrtu na primer predlaga obisk Zlatorogove pravljične dežele, Študentska mama pa je nasvete, kam z otroki po Bohinju in Bledu zbrala tukajle.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja