JUHU, POČITNICE SO TU! Kolosej vas vabi, da si jih popestrite z ogledom družinskih filmov:

INSTANT DRUŽINA  (Instant Family)
družinska komedija
Že na sporedu.

Pet in Ellie prenavljata veliko hišo, o naraščaju pa še ne razmišljata. Ko ju eden od njunih prijatelj pomenljivo vpraša, če bosta imela tudi otroke, se odločita za posvojitev najstnice, kmalu pa ugotovita, da ima še mlajša brata in sestro, in tako posvojita vse tri. Prične se razburljivo privajanje na drug na drugega in na njihov skupni dom. Jim bo uspelo preseči začetne težave in zaživeti kot družina?

*ZANIMIVOST: Navdih za komedijo je režiser in scenarist Sean Anders črpal iz lastnega življenja. Z ženo sta bila prepričana, da si otroka ne moreta privoščiti, ko pa sta resno začela razmišljati o naraščaju, sta se odločila, da ga posvojita. Posvojila sta kar tri.
[KLIK za napovednik]

MALA GOSPODIČNA DOLITTLE  (Liliane Susewind)
družinska komedija
Že na sporedu.

Sinhronizirano v slovenščino.

11-letna Lilli se lahko pogovarja z živalmi, vendar je to nekaj, česar ne sme vedeti nihče, razen staršev. Njen poseben talent je namreč v preteklosti povzročil že dovolj problemov, kar je tudi razlog, da se mora družina spet preseliti. Lilli obljubi, da bo svojo skrivnost obdržala zase, ampak načrt se spremeni v trenutku, ko odkrije, da je zloben tat iz živalskega vrta ukradel slonovega mladiča Ronnija. Začne se razburljivo reševanje malega slončka in ostalih živali.

*ZANIMIVOST: Filmska zgodba je posneta po znanih nemških zgodbicah Liliane Susewind.
[KLIK za napovednik]

BUNKICA  (Dumplin’)
glasbena komedija
Že na sporedu.

Okrogla najstnica Willowdean živi v vitki senci svoje matere Rosie, nekdanje lepotne kraljice, ki svojo hčer nepremišljeno kliče Bunkica. Rosie je goreče zaposlena z okrajnimi lepotnimi tekmovanji in ji za Willowdean ostaja bore malo časa, predvsem pa razumevanja. Slednja se naveličana životarjenja v ozadju, in se v znak protesta z najboljšo prijateljico Ellen odloči tekmovanja udeležiti.

*ZANIMIVOST: Naslovna skladba filma Girl in the Movies, ki jo izvaja Dolly Parton, je nominirana za oskarja.
[KLIK za napovednik]

MIA IN BELI LEV (Mia et le lion blanc/Mia and the white Lion)
družinski
V Koloseju od 28. februarja. Premiera v nedeljo, 24. februarja, ob 17.00.
Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se iz Londona preseli v Afriko, kjer začne njena družina skrbeti za kmetijo z levi. Ko pride na svet beli lev Charlie, je spet srečna, saj z njim vzpostavi posebno vez. Kmalu pa njeno življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Tako se prijatelja odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani, da bi poiskala kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno zaživel.

*ZANIMIVOST: Film so snemali tri leta in sicer s čisto pravim belim levom.
[KLIK za napovednik]

KORGI: KRALJEVSKI KUŽA Z VELIKIM SRCEM (The Queen’s Corgi)
animirana komična pustolovščina
V Koloseju od 7. marca. Predpremierno od 28. februarja.

Rex je najljubši pes britanske kraljice Elizabete. Ko se nekega dne izgubi v Londonu, se znajde v družbi najrazličnejših psov, ki se med seboj borijo za preživetje, ves prestrašen pa ima le eno željo – rad bi se vrnil nazaj na dvor. Na svojem potovanju domov se še nepričakovano zaljubi in obenem odkrije svojo pravo identiteto.

*ZANIMIVOST: Korgiji ali valižanski ovčarji so psi, ki jih je imela kraljica Elizabeta najraje in jih je tudi vzrejala. Zadnji je umrl lani aprila.
[KLIK za napovednik]

 

MARCA V KOLOSEJU

COLETTE (Colette)
biografska drama
V Koloseju od 7. marca.

Da ima mlada Colette pisateljski dar je prvi prepoznal njen mož Willy in ga kmalu obrnil v svoj prid. Romane ji je sicer dovolil ji pisati, vendar le pod njegovim imenom. Njene zgodbe so bile kmalu deležne neverjetnega uspeha, zaradi česar sta Colette in Willy postala eden prvih zvezdniških parov V Franciji, on pa po ženini zaslugi tudi slovit pisatelj. Vendar pa je Colette začelo kmalu razjedati dejstvo, da si je mož pripisal vse zasluge za njeno ustvarjalnost …

*ZANIMIVOST:  Francoska pisateljica Sidonie-Gabrielle Colette je ustvarjala v prvi polovici dvajsetega stoletja. V filmu jo odlično odigra Keira Knightley.
[KLIK za napovednik]

 

STOTNICA MARVEL Captain Marvel)
akcijska domišljijska pustolovščina
V Koloseju od 7. marca.

Zgodba Stotnice Marvel se dogaja v trenutku, ko se Zemlja nahaja sredi galaktične vojne med dvema rasama nezemljanov in spremlja razvoj Carol Denvers v eno od najmočnejših superjunakinj Marvelovega filmskega sveta. Postavljena  v 90. leta 20. stoletja, je Stotnica Marvel povsem nova pustolovščina, ki jo oboževalci Marvela že težko pričakujejo.

*ZANIMIVOST:  Igralka Brie Larson, ki je upodobila stotnico Marvel, je za vlogo trenirala 9 mesecev, naučila se je juda, boksa in rokoborbe in se nekaj časa urila celo z Nasinimi piloti.
[KLIK za napovednik]

 

CREED II (Creed II)
športna drama
V Koloseju od 14. marca.

Adonis Creed je primoran uskladiti življenje razpeto med osebnimi obvezami in pripravami na naslednji veliki boksarski dvoboj. Soočenje z nasprotnikom svoje družine pa ga le še podžge in motivira za spopad. Rocky in Adonis se bosta tokrat soočila s svojim skupnim nasledstvom in dojela, da nič ni bolj pomembno od družine.

*ZANIMIVOST:  Športna drama Creed II je nadaljevanje serije boksarskih filmov o Rockyju. Scenarij zanjo je napisal Silvester Stallone, ki v filmu tudi igra.
[KLIK za napovednik]

 

 YAO (Yao)
komična drama
V Koloseju od 14. marca.

Yao je mlad fant, ki rad bere knjige in sanja o pustolovščinah. Nekega dne pobegne iz svoje vasi v severnem Senegalu v skoraj 400 kilometrov oddaljen Dakar, da bi spoznal svojega junaka, uglednega francoskega igralca, ki je na obisku svoje prave domovine. Ker igralca fantova zgodba gane, se ta odloči, da ga bo pospremil domov. Ko skupaj delita “prašno” pustolovščino na poti v Yaovo vasico, se igralec zave, da potuje tudi proti svojim koreninam.

*ZANIMIVOST:  V filmu igra priljubljeni francoski igralec  Omar Sy, ki ga poznamo iz filmov Nepričakovano očka in Prijatelja ter nekaterih hollywoodskih uspešnic kot sta Jurski svet in Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti. Njegovi predniki dejansko prihajajo iz Senegala.
[KLIK za napovednik]

 

DEČEK NEVIHTE (Storm Boy)
drama
V Koloseju od 21. marca.

Michael Kingley je deček nevihte, uspešen nekdanji poslovnež in dedek. Ko se mu začno prikazovati slike in podobe iz preteklosti, ki jih ne zna razložiti, se je prisiljen spomniti svojega dolgo pozabljenega otroštva in odraščanja na samotni avstralski obali. Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil pelikana Percivala.

*ZANIMIVOST:  Film je posnet po istoimenskem mladinskem romanu iz leta 1963  avstralskega pisatelja Colina Thielea.
[KLIK za napovednik]

 

US (Mi)
grozljivka
V Koloseju od 21. marca.

Zakonca Gabe in Adelaide Wilson odpeljeta svoja otroka na oddih v njihovo hišo na plaži, kjer nameravajo uživati s prijatelji. Ko se na obisk povabijo nepovabljeni gostje, se njihovi dobra volja in razposajenost  kmalu spremenita v napetost in kaos.

*ZANIMIVOST:  Film je delo Jordana Peeleja, režiserja in scenarista grozljivke Zbeži! (Get Out!), za katerega je dobil oskarja za izvirni scenarij.
[KLIK za napovednik]

 

NE BOM VEČ LUZERKA
komična drama
V Koloseju od 21. marca.

29-letna Špela je diplomirala iz umetnostne zgodovine in še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v domačem okolju. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v njeni otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

*ZANIMIVOST:  Film je na festivalu Slovenskega filma prejel tri vesne: za najboljši film, najboljši scenarij in za najboljšo stransko igralko.
[KLIK za napovednik]

 

SLONČEK DUMBO (Dumbo)
družinska domišljijska pustolovščina
V Koloseju od 28. marca.

Disney studio in vizionarski režiser Tim Burton nam prinašata novo veličastno igrano avanturo o življenju najbolj znanega slona na svetu. Slonček Dumbo nas bo spomnil na priljubljeno klasiko iz leta 1941, v kateri se raznolikost spoštuje, družinske vrednote cenijo in sanje poletijo visoko v nebo.

*ZANIMIVOST: V igranem filmu o Dumbu bomo gledali največje zvezdnike med njimi Evo Green, Alana Arkina, Colina Farrella, Dannyja DeVita in Michaela Keatona.
[KLIK za napovednik]

 

Objava je nastala v sodelovanju s Kino Kolosej  , a ni sponzorirana.

Kategorije:Priporočamo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja