O Panonski vasi v Prekmurju smo Mami blogerke slišale že veliko lepega in ni naključje, da smo jo izbrale za prvo destinacijo, ki jo bomo predstavile v naši rubriki: Naj družinska vikend destinacija. In kaj nas je tam tako očaralo?

Najprej vsekakor prijaznost naših gostiteljev. Ti vas ob vašem prihodu ne bodo opremili s kupčkom prospektov, na katerih si lahko preberete, kaj lahko v bližnji okolici zanimivega počnete, ampak vsakega gosta povabijo, da se z njimi osebno pogovori. Na ta način boste povedali, kaj je tisto, kar vas najbolj zanima, kaj si želite videti in doživeti, ali vam je pomembna dobra hrana ali zabavna doživetja, oni pa vam bodo svetovali iz prve roke!

Naslednja točka, ki nas je več kot navdušila, pa je seveda sama destinacija. Ko se pripelješ v vas Tešanovci, te pričaka vasica hiš, grajenih iz opeke z glinenimi ometi in pokritih s slamo. Tam je še čudovit ribnik in kozolec, ki je prenovljen in v katerem strežejo zajtrk (in organizirajo poroke!), pa velik travnik, po katerem lahko tekajo otroci in si resnično dajo duška. Vse to je prvi vtis, ki je čudovit, dopolnijo pa ga seveda same hiške. Ker sva Panonsko vas obiskali dve Mami blogerki s svojima družinama, smo se odločili za bivanje v Panonski vili, ki je največja izmed hiš v vasi in ponuja namestitev za sedem do osem ljudi. In ker je resnično prostorna, se v njej nikakor nismo počutili utesnjene.
Otroci so v trenutku našli svoj najljubši kotiček, in sicer je bila to postelja na odprti galeriji, ki sta si jo za svojo takoj izbrali Nina in Juno. Poleg je še ena spalnica, tako da smo bili starši ves čas blizu deklic, če bi katera od njiju ponoči kaj potrebovala, hkrati pa se jima je zdelo strašno zabavno, da sta imeli svojo, čisto posebno »sobo«.

V spodnjem nadstropju je še ena spalnica, predvsem pa je tam resnično velik dnevni prostor z veliko jedilno mizo, na kateri smo igrali družabne igre in še večjim kavčem, na katerem smo gledali risanke. Odlično opremljene kuhinje, v kateri so hladilnik, zamrzovalnik, mikrovalovna pečica in celo pomivalni stroj, pa tokrat nismo potrebovali, saj smo se odločili, da bomo uživali v lokalni kulinarični ponudbi in smo prekmurske dobrote jedli v Gostilni Marič ter na Turistični kmetiji Puhan, ki ju več kot priporočamo!
Mimogrede, v hiši je tudi pralni stroj, ki vsekakor pride prav tistim, ki se odločijo za daljše bivanje, dobrodošli pa so tudi domači ljubljenčki. Če jih boste obiskali v toplejšem letnem času pa vsekakor velja omeniti še veliko mizo, ki stoji pred hišo in ima razgled na bližnja polja – tam mora biti spomladi ali pa ob poletnih večerih prav čarobno posedati in klepetati.

In ne, tu seveda še ni konec naštevanja razlogov, zakaj bi se moralo Prekmurje znajti na seznamu krajev, ki jih preprosto morate obiskati z družino. Razlogov za zabavno preživljanje prostega časa je še veliko. Mi smo en dan na primer preživeli v Termah 3000, kjer smo se kopali, se spuščali po toboganih in čofotali, pri čemer vsekakor velja omeniti podatek, da imajo gostje Panonske vasi kar 20 odstotkov popusta pri nakupu kart (popust velja tudi za Terme Vivat).


Naslednji dan smo obiskali še Tropski vrt v Dobrovniku, ki je prav tako družinam prijazna in zanimiva lokacija. Pred vhodom se otroci lahko poigrajo na igrišču, noter pa jih čaka kotiček za risanje in čisto prava gugalnica. Poleg vseh zanimivih rastlin in čudovitih orhidej, seveda.

Naš načrt, da bi obiskali še motorični park Expano v Murski Soboti so žal pokvarile dežne kaplje, ampak trdno smo odločeni, da bomo Prekmurje še obiskali. Za takrat pa so na našem »must see« seznamu še:
  • Vulkanija in grad Goričko,
  • Mlin na Muri v Veržeju,
  • Otok ljubezni v Ižakovcih,
  • Stolp Vinarium v Lendavi,
  • Domačijo Lušt,
  • … in zagotovo še marsikaj zanimivega.

Skratka: Prekmurje in Panonska vas sta vsekakor vredno obiska!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja